Saulės kibinai: skanūs ir greitai pagaminami

 (9)
Šis patiekalas skanus visais metų laikais, tačiau garuojantis sultinys ir skanus kibinas šalia itin dera šaltajam metų laikui.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Mūsų portalo bičiulė, trijų vaikų mama Saulė, kviečia išsikepti skaniųjų kibinų. Palepinkite šeimą gardžiu patiekalu.

Reikės:

Tešlai

200 g sviesto;

3 kiaušinių (2 tešlai, 1 kibinams aptepti);

100 g grietinės;

100 g vandens;

3,5 stiklinės miltų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Tai, ko nežinojome apie persimonus (3 receptai)
TOP 5 vaikiški pusryčiai

Mėsai

1 svogūno;

700 g sumaltos mėsos;

150 g vandens;

prieskonių (druskos, pipirų, baziliko, raudonėlio).

Gaminimas

Tešla: Suplakame kiaušinius, sutarkuojame sviestą, supilame vandenį, sudedame grietinę ir viską gerai išmaišome. Tuomet suberiame druską ir miltus. Tešlą suminkome.

Mėsa: Į maltą mėsą sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, suberiame prieskonius ir supilame vandenį. Išmaišome.

Tešlą iškočiojame 0,5 cm storio ir padarome nedidelės lėkštės (apie 10 cm) dydžio apskritimus. 

Į juos ant vieno krašto dedame mėsos ir užlenkiame kitu galu. 

Tuomet suformuojame kibinus. Išdėliojame skardoje prieš tai ją iškloję kepimo popieriumi.

Kibinus aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 30 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta. 

Ragaujame su sultiniu.

Skanaus!

www.saulesreceptai.lt

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės apatinių rūbų parduotuvės čekį.


Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Abejingų neliks: blyneliai su obuoliais

Toliau bandom įvairius blynų receptus, ir šį kartą tai – blyneliai su obuoliais.

Pasakiškai skanios varškės spurgytės (18)

Svarstote, kokiu patiekalu nustebinti šeimą? O gal verta jai iškepti... varškės spurgų? Paprastai pagaminamos, bet labai skanios spurgytės patiks visiems.

Ir sveika, ir skanu: daržovių lazanija

Koks savaitgalis be eksperimentų!

Lašiša + vafliniai taleriai = skani užkandėlė

Pavydžiu šeimininkėms, kurių šeimyna mėgsta žuvį. Pas mus geriausia "žuvis" - mėsa.

Gardieji virtiniai su bulvėmis (4)

Ingredientai, kuriuos visus kone visada turime namuose. Tad kodėl šiandien nepasigaminus virtinų su bulvėmis? Man asmeniškai skaniausi koldūnai būtent su bulvių įdaru.

3 sveiki saldumynai, kurių nereikia kepti, o rezultatas – puikiausias

Apsilankę prekybos centruose tiesiate rankas pyrago, saldainių ar sausainių link? Verta žinoti: daugumoje pirktų saldumynų – medžiagos, kurių apskritai neturėtų būti mūsų mityboje.

Įdarytos cukinijos, kurių paragavus norėsis dar ir dar (5)

Lengvas vasariškas patiekalas, kuris tinkamas ir pietums, ir vakarienei.

ATRADIMAS: dar sveikesni ir skanesni šaltibarščiai (41)

Burokėlių šiems šaltibarščiams nereikia virti, o tai daug sveikiau, nes išlieka daugiau vertingų maistinių medžiagų ir vitaminų.

Pats skaniausias nekeptas braškinis tortas (12)

Šeimininkės mėgsta nekeptus pyragus ir tortus, nes juos pagaminti būna nesunku, o jie patys yra gaivūs ir skalsūs.

Naminiai ledai, kuriems prireiks vos 3 produktų (6)

Vasara ir ledai - du neatskiriami sinonimai. Jeigu nesate niekada namuose gaminę ledų, skubame nuraminti, jog tai iš tiesų labai nesunku. Kviečiame išbandyti.

Dieviškai skanūs braškių ir šokolado keksiukai

Mėgstate braškes? Šokoladą irgi? Tuomet šie pasakiškai skanūs keksiukai kaip tik jums.

Varškės koldūnai su siurprizu (3)

Dar vienas būdas panaudoti varškę ir gauti baltymų. Puikus maistas vaikučiams su staigmenėle viduje.

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (3)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.