Saulės kibinai: skanūs ir greitai pagaminami

 (9)
Šis patiekalas skanus visais metų laikais, tačiau garuojantis sultinys ir skanus kibinas šalia itin dera šaltajam metų laikui.
© Shutterstock nuotr.

Mūsų portalo bičiulė, trijų vaikų mama Saulė, kviečia išsikepti skaniųjų kibinų. Palepinkite šeimą gardžiu patiekalu.

Reikės:

Tešlai

200 g sviesto;

3 kiaušinių (2 tešlai, 1 kibinams aptepti);

100 g grietinės;

100 g vandens;

3,5 stiklinės miltų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Tai, ko nežinojome apie persimonus (3 receptai)
TOP 5 vaikiški pusryčiai

Mėsai

1 svogūno;

700 g sumaltos mėsos;

150 g vandens;

prieskonių (druskos, pipirų, baziliko, raudonėlio).

Gaminimas

Tešla: Suplakame kiaušinius, sutarkuojame sviestą, supilame vandenį, sudedame grietinę ir viską gerai išmaišome. Tuomet suberiame druską ir miltus. Tešlą suminkome.

Mėsa: Į maltą mėsą sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, suberiame prieskonius ir supilame vandenį. Išmaišome.

Tešlą iškočiojame 0,5 cm storio ir padarome nedidelės lėkštės (apie 10 cm) dydžio apskritimus. 

Į juos ant vieno krašto dedame mėsos ir užlenkiame kitu galu. 

Tuomet suformuojame kibinus. Išdėliojame skardoje prieš tai ją iškloję kepimo popieriumi.

Kibinus aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 30 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta. 

Ragaujame su sultiniu.

Skanaus!

www.saulesreceptai.lt

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės apatinių rūbų parduotuvės čekį.


Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Nekeptas sūrio pyragas: kai norisi dar ir dar (4)

Nekepti pyragai yra mėgstami užsiėmusių šeimininkių: jie paprastai pagaminami nesunkiai ir yra labai skanūs.

Gardusis omleto suktinukas

„Jelenos maisto blogą“ rašanti tinklaraštininkė Jelena išbandė skanų ir gražiai atrodantį patiekalą pusryčiams – omleto suktinuką.

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.