Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme

 (3)
Taip skanu, kad net tirpsta burnoje. Šį sparnuotą posakį paprastai sakome apie skanų maistą. Tačiau šie sviestiniai sausainiai, kurių receptą šiandien pristatome, iš tiesų tirpsta burnoje. Tiesiogine to žodžio prasme.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikia:

200 gramų sviesto;

100 gramų cukraus;

1 didelio kiaušinio arba 2 mažų;

400 gramų miltų (jei išminkius tešla bus per minkšta, pridėkite miltų dar, kad iš tešlos galima būtų formuoti sausainius su formelėmis);

1 šaukštelis vanilinio cukraus;

žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi, kol masė taps balta. Įmuškite kiaušinį ir gerai maišykite. Pridėkite vanilinio cukraus, druskos ir išminkykite tešlą. Šaldytuve palaikykite ją 30-60 minučių.

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme
© Vida Press
Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme
© Vida Press


Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme
© Vida Press

Iškočioję tešlą, išspauskite norimomis formelėmis ir kepkite apie 10 - 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme
© Vida Press

Galite pasiruošti glaistą, kuriuo aptepsite iškeptus sausainius:

200 gramų cukraus sumaišykite su 30 ml virinto vandens ar citrinų sultimis (jei mėgstate rūgščiau).

Ant glajaus viršaus galite barstyti pabarstukų, kokoso ar šokolado drožlių.

Šių sausainių sudedamosios dalys tokios paprastos, kad jų ragauti galima duoti ir mažiems vaikams. be to, visada smagu, kai virtuvėje mamai ar tėčiui padeda ir vaikai. Taigi, pasikvieskite mažuosius į pagalbą - leiskite kočioti, minkyti ar barstyti pabarstukus.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

TINGINYS be kondensuoto pieno (2)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (3)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.