Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme

 (3)
Taip skanu, kad net tirpsta burnoje. Šį sparnuotą posakį paprastai sakome apie skanų maistą. Tačiau šie sviestiniai sausainiai, kurių receptą šiandien pristatome, iš tiesų tirpsta burnoje. Tiesiogine to žodžio prasme.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikia:

200 gramų sviesto;

100 gramų cukraus;

1 didelio kiaušinio arba 2 mažų;

400 gramų miltų (jei išminkius tešla bus per minkšta, pridėkite miltų dar, kad iš tešlos galima būtų formuoti sausainius su formelėmis);

1 šaukštelis vanilinio cukraus;

žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi, kol masė taps balta. Įmuškite kiaušinį ir gerai maišykite. Pridėkite vanilinio cukraus, druskos ir išminkykite tešlą. Šaldytuve palaikykite ją 30-60 minučių.

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme
© Vida Press
Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme
© Vida Press


Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme
© Vida Press

Iškočioję tešlą, išspauskite norimomis formelėmis ir kepkite apie 10 - 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme
© Vida Press

Galite pasiruošti glaistą, kuriuo aptepsite iškeptus sausainius:

200 gramų cukraus sumaišykite su 30 ml virinto vandens ar citrinų sultimis (jei mėgstate rūgščiau).

Ant glajaus viršaus galite barstyti pabarstukų, kokoso ar šokolado drožlių.

Šių sausainių sudedamosios dalys tokios paprastos, kad jų ragauti galima duoti ir mažiems vaikams. be to, visada smagu, kai virtuvėje mamai ar tėčiui padeda ir vaikai. Taigi, pasikvieskite mažuosius į pagalbą - leiskite kočioti, minkyti ar barstyti pabarstukus.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu (2)

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.