Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme

 (3)
Taip skanu, kad net tirpsta burnoje. Šį sparnuotą posakį paprastai sakome apie skanų maistą. Tačiau šie sviestiniai sausainiai, kurių receptą šiandien pristatome, iš tiesų tirpsta burnoje. Tiesiogine to žodžio prasme.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikia:

200 gramų sviesto;

100 gramų cukraus;

1 didelio kiaušinio arba 2 mažų;

400 gramų miltų (jei išminkius tešla bus per minkšta, pridėkite miltų dar, kad iš tešlos galima būtų formuoti sausainius su formelėmis);

1 šaukštelis vanilinio cukraus;

žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi, kol masė taps balta. Įmuškite kiaušinį ir gerai maišykite. Pridėkite vanilinio cukraus, druskos ir išminkykite tešlą. Šaldytuve palaikykite ją 30-60 minučių.

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme
© Vida Press
Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme
© Vida Press


Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme
© Vida Press

Iškočioję tešlą, išspauskite norimomis formelėmis ir kepkite apie 10 - 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme
© Vida Press

Galite pasiruošti glaistą, kuriuo aptepsite iškeptus sausainius:

200 gramų cukraus sumaišykite su 30 ml virinto vandens ar citrinų sultimis (jei mėgstate rūgščiau).

Ant glajaus viršaus galite barstyti pabarstukų, kokoso ar šokolado drožlių.

Šių sausainių sudedamosios dalys tokios paprastos, kad jų ragauti galima duoti ir mažiems vaikams. be to, visada smagu, kai virtuvėje mamai ar tėčiui padeda ir vaikai. Taigi, pasikvieskite mažuosius į pagalbą - leiskite kočioti, minkyti ar barstyti pabarstukus.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.