Šiek tiek fantazijos: kaip paprasti sausainiai virto įspūdingu patiekalu

 (2)
Ar Jūsų vaikai gamina patys? Prisipažinsiu, maniškiai, nelabai: man dažniausiai padeda noriai, bet patys su virtuvės mūzomis polkos dar netrypia.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Gamina vaikai: greiti pyragėliai-putėsiai

Tačiau vakar mano Vilius parkeliavo iš mokyklos įsisiautęs į pilkoką nuotaiką ir, man nespėjus sumąstyti, kaip ją praskaidrinti, pareiškė norintis pats ką nors skanaus pagaminti. Čiupo Gustavo receptų knygą ir ilgai netrukęs išsirinko greitų pyragėlių su obuoliais receptą. Man tereikėjo atskirti kiaušinio trynius nuo baltymų ir minimaliai paasistuoti, o su visais kitais darbais mano šaunuolis puikiai susidorojo pats.

Pyragėliai gavosi tikrai skanūs - cinamonu dvelkiantys, puriomis baltymų kepurėlėmis viliojantys - tokių drąsiai galima prikepti ir draugams šventėje pavaišinti. O svarbiausia, kad ši virtuvinė terapija šauniai suveikė - slogučio kaip nebūta, pasitikėjimas savimi grįžęs, kūrybiškumo sparnai plazda - Vilius jau svajoja apie naujus bandymus virtuvėje. Mudu sutarėme, kad geriausia, ką gali nuveikti su neigiama patirtimi - paversti ją teigiama. O aš pati patyliukais sau palinkėjau ateityje dažniau paskatinti vaikus imtis iniciatyvos.

<span style="color: #ff0000;">Šiek tiek fantazijos:</span> kaip paprasti sausainiai virto įspūdingu patiekalu
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Reikės:

  • 4 obuolių

  • 0,5 šaukštelio cinamono

  • 2 kiaušinio baltymų

  • 2 šaukštelių cukraus pudros

  • 180 g (1 pakelio) „Selgos" ar panašių sausainių

  • 250 ml pieno

Gaminame greitus pyragėlius-putėsius:

1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 150 laipsnių. Kepimo skardą išklojame popieriumi.

<span style="color: #ff0000;">Šiek tiek fantazijos:</span> kaip paprasti sausainiai virto įspūdingu patiekalu
© Alvilės Rimaitės nuotr.

2. Nulupame ir stambiai sutarkuojame obuolius. Sumaišome juos su cinamonu.

3. Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų, baigiant plakti įberiame cukraus pudrą ir dar kiek paplakame.

<span style="color: #ff0000;">Šiek tiek fantazijos:</span> kaip paprasti sausainiai virto įspūdingu patiekalu
© Alvilės Rimaitės nuotr.

4. Pieną pilame į dubenį ir jame pamerkiame sausainius - suskaičiavus iki 10 traukiam, kad neištežtų ir išdėliojame kepimo skardoje. Ant kiekvieno sausainio dedame po gerą šaukštelį tarkuotų obuolių, ant obuolių - po gerą šaukštą plaktų baltymų.

<span style="color: #ff0000;">Šiek tiek fantazijos:</span> kaip paprasti sausainiai virto įspūdingu patiekalu
© Alvilės Rimaitės nuotr.

5. Šauname į orkaitę ir kepame apie 5-7 minutes, kol baltymai paskrus. Iškepusiems leidžiame pravėsti ir išimame iš skardos - jei kiek prisikabino prie popieriaus, atsargiai peiliu atkabiname. Greiti pyragėliai-putėsiai skanūs ir šilti, ir atvėsę.

<span style="color: #ff0000;">Šiek tiek fantazijos:</span> kaip paprasti sausainiai virto įspūdingu patiekalu
© Alvilės Rimaitės nuotr.
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (5)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.