Šiek tiek fantazijos: kaip paprasti sausainiai virto įspūdingu patiekalu

 (2)
Ar Jūsų vaikai gamina patys? Prisipažinsiu, maniškiai, nelabai: man dažniausiai padeda noriai, bet patys su virtuvės mūzomis polkos dar netrypia.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Gamina vaikai: greiti pyragėliai-putėsiai

Tačiau vakar mano Vilius parkeliavo iš mokyklos įsisiautęs į pilkoką nuotaiką ir, man nespėjus sumąstyti, kaip ją praskaidrinti, pareiškė norintis pats ką nors skanaus pagaminti. Čiupo Gustavo receptų knygą ir ilgai netrukęs išsirinko greitų pyragėlių su obuoliais receptą. Man tereikėjo atskirti kiaušinio trynius nuo baltymų ir minimaliai paasistuoti, o su visais kitais darbais mano šaunuolis puikiai susidorojo pats.

Pyragėliai gavosi tikrai skanūs - cinamonu dvelkiantys, puriomis baltymų kepurėlėmis viliojantys - tokių drąsiai galima prikepti ir draugams šventėje pavaišinti. O svarbiausia, kad ši virtuvinė terapija šauniai suveikė - slogučio kaip nebūta, pasitikėjimas savimi grįžęs, kūrybiškumo sparnai plazda - Vilius jau svajoja apie naujus bandymus virtuvėje. Mudu sutarėme, kad geriausia, ką gali nuveikti su neigiama patirtimi - paversti ją teigiama. O aš pati patyliukais sau palinkėjau ateityje dažniau paskatinti vaikus imtis iniciatyvos.

<span style="color: #ff0000;">Šiek tiek fantazijos:</span> kaip paprasti sausainiai virto įspūdingu patiekalu
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Reikės:

  • 4 obuolių

  • 0,5 šaukštelio cinamono

  • 2 kiaušinio baltymų

  • 2 šaukštelių cukraus pudros

  • 180 g (1 pakelio) „Selgos" ar panašių sausainių

  • 250 ml pieno

Gaminame greitus pyragėlius-putėsius:

1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 150 laipsnių. Kepimo skardą išklojame popieriumi.

<span style="color: #ff0000;">Šiek tiek fantazijos:</span> kaip paprasti sausainiai virto įspūdingu patiekalu
© Alvilės Rimaitės nuotr.

2. Nulupame ir stambiai sutarkuojame obuolius. Sumaišome juos su cinamonu.

3. Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų, baigiant plakti įberiame cukraus pudrą ir dar kiek paplakame.

<span style="color: #ff0000;">Šiek tiek fantazijos:</span> kaip paprasti sausainiai virto įspūdingu patiekalu
© Alvilės Rimaitės nuotr.

4. Pieną pilame į dubenį ir jame pamerkiame sausainius - suskaičiavus iki 10 traukiam, kad neištežtų ir išdėliojame kepimo skardoje. Ant kiekvieno sausainio dedame po gerą šaukštelį tarkuotų obuolių, ant obuolių - po gerą šaukštą plaktų baltymų.

<span style="color: #ff0000;">Šiek tiek fantazijos:</span> kaip paprasti sausainiai virto įspūdingu patiekalu
© Alvilės Rimaitės nuotr.

5. Šauname į orkaitę ir kepame apie 5-7 minutes, kol baltymai paskrus. Iškepusiems leidžiame pravėsti ir išimame iš skardos - jei kiek prisikabino prie popieriaus, atsargiai peiliu atkabiname. Greiti pyragėliai-putėsiai skanūs ir šilti, ir atvėsę.

<span style="color: #ff0000;">Šiek tiek fantazijos:</span> kaip paprasti sausainiai virto įspūdingu patiekalu
© Alvilės Rimaitės nuotr.
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Nepaprastai purus meduolinis pyragas (24)

Atvėsus orams vis dažniau norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą.

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (22)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.

Naudingoji uoga, kurios senoliai anksčiau liepdavo duoti vaikams prieš valgį (7)

Kuo mums naudingos bruknės ir kokį patiekalą rekomenduojame su jomis pasigaminti?

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme (3)

Taip skanu, kad net tirpsta burnoje. Šį sparnuotą posakį paprastai sakome apie skanų maistą. Tačiau šie sviestiniai sausainiai, kurių receptą šiandien pristatome, iš tiesų tirpsta burnoje. Tiesiogine to žodžio prasme.

Blynai be miltų, kurių paragavę pamiršite visus iki tol keptus (20)

Kokie jūsų vaiko blynai patys mėgstamiausi? Pasidalinkite receptu komentaruose arba atsiųskite mums į redakcija - tavovaikas@delfi.lt.

7 receptai su sluoksniuota tešla: kai norisi greitai ir skaniai (5)

Sluoksniuota tešla yra tikras išsigelbėjimas mažus vaikus auginančioms mamoms, kuomet nėra daug laiko suktis virtuvėje ir kočioti tešlas pačioms.

Ką padėti ant Helovino stalo: 7 patiekalų idėjos (8)

Artėjant Helovino dienai, imame planuoti, kaip ją švęsime, ką dėsime ant vakarienės stalo.

Skaniau ir sveikiau: kotletai su moliūgu (1)

Kasmet mūsų darže užauga daug moliūgų, taigi, virtuvėje prasidėjo eksperimentai... Ne tik sriubas verdu, pyragus kepu ar sultis spaudžiu, bet ir kotletus kepdama ji naudoju.

7 pačių skaniausių sriubų receptai: ar visas jau ragavote? (1)

Atšalus orams, vėl į namų virtuves grįžta sriubos. Trintos, tirštos ir skystesnės.

Bulviniai piršteliai, kurių skonis – kaip žemaičių blynų (12)

Ir vėl tas klausimas – „ką šiandien gaminsim?“ Ir vėl pasitarimas su kolege. Ir vėl gera jos idėja. Skonis – kaip žemaičių blynų.

FOTO: gaminame skaniuosius cukinijos „traškučius“ (3)

Gardus ir lengvai pagaminamas užkandis iš cukinijų.

Sriuba, kurią pelnytai galima tituluoti vitaminų bomba (15)

Ryškiai oranžinės spalvos, kvepianti ir kupina vitaminų – siūlome išbandyti šios rudeniškos sriubos receptą dar šiandien.

7 patiekalai su moliūgais: skanaukite patys ir vaišinkite kitus (4)

Atėjus moliūgų metui, imame ieškoti išbandytų ir skanių patiekalų iš moliūgų.

Neatspėsite, iš ko pagaminti šie purūs ir skanūs keksiukai (9)

Nors keksiukai daugeliui asocijuojasi su saldumu ir desertais, yra ir kitokių keksiukų. Šis – būtent toks.