Šiek tiek kitokie balandėliai, kuriuos verta išbandyti

Kai norisi greitų balandžiukų - tinginukų, tiesiog maltą mėsą sumaišome su tarkuotu kopūstu, bet kartais galima pasigaminti ir tikrų, į kopūsto patalus įvyniotų mėsos kukulių, kitaip - balandžiukų. Šį kartą juos gaminome su kuskuso kruopomis - rezultatas puikus, pabandykite ir jūs.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis

- šviežio kopūsto galva;

- malta mėsa (apie 0,5 kg) - tiks mėgstamiausia rūšis;

- 2 vidutinio dydžio morkos;

- nedidelė galvutė svogūno;

- 2 saujos kuskuso kruopų;

- mėgstamų žolelių - krapų, petražolių;

- truputis druskos ir pipirų;

- šviežias pomidoras/truputis pomidorų tyrės ar pastos.

TAIP PAT IŠBANDĖME:
Skaniausias visų laikų varškės pyragas
Skanusis šokolado ir varškės pyragas

Paruošimas:

1. Šviežio kopūsto galvą (išskobus kotą) dėkite į puodą su verdančiu vandeniu, pavirkite keletą minučių ir, nukaitę nuo ugnies, leiskite pastovėti, kol kopūsto lapai ims lengvai atsiskirti nuo kopūsto galvos. Nepamirškite nupylę karštą vandenį užpilti šaltu, kad vyniodami mėsą nenusidegintumėte rankų.

2. Kuskuso kruopas užpilkite nepilna stikline verdančio vandens ir leiskite išbrinkti. Tuomet jį sudėkite į maltą mėsą, kartu su tarkuota morka (vieną morką palikite pabaigai), smulkiai pjaustytu svogūnu, trupučiu druskos ir prieskoninėmis žolelėmis.

3. Imkite po vieną kopūsto lapą, dar galite truputį paploninti stiebelio sukietėjimą (ties ta vieta, kuria kopūsto lapas prisitvirtina prie kopūsto galvos) - bus lengviau suvynioti, balandžiukai bus standesni.

4. Tuomet balandėlius draugiškai sudėkite į puodą, ant viršaus uždėkite stambiai tarkuotų morkų, užpilkite daržovių sultiniu (galima ir tuo vandeniu, kuriame apvirėte kopūstą) ar paprastu vandeniu, kad vos vos apsemtų balandžiukus.

Galite paskaninti pjaustytais pomidorais (be odelės) ar pomidorų tyre/pasta ir troškinkite ant silpnos ugnies apie valandą, o bebaigiant troškintis įliekite šlakelį grietinėlės ar šaukštą grietinės.

5. Puikiai tiks skanauti su kuskusu.

Skanaus! Pakaks visai šeimynai - 2 dideliems ir 2 mažiems.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.