Šis rabarbarų pyragas jus tikrai nustebins

 (2)
Su laisve, su vasara ir su laiku, kurį galiu skirti tik sau, sugrįžo ir noras prisiminti, kaip žvanga virtuvės įrankiai, koks jausmas apima, kai namai kvepia pyragu, kokia nuotaika užlieja, kai atsikandi rūgščiai saldaus laisvės bei vasaros kąsnelio.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Rabarbarų pyragas

Reikia:

- apie 700 g rabarbarų;

- 200 g rudojo cukraus;

- 200 g kukurūzų miltų;

- 3 kiaušinių;

- 1 a. š. vanilinio cukraus;

- Cukraus pudros ir migdolų papuošimui.

Skanestai.wordpress.com nuotrauka

Eiga:

Nulupti ir nedideliais gabalėliais supjaustyti rabarbarus.

Kiaušinius išplakti su ruduoju ir vaniliniu cukrumi, maišant berti miltus ir išsukti masę iki vientisumo. Galiausiai į tešlą sudėti rabarbarus ir dar kartą permaišyti.

Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi arba ištepti sviestu, supilti tešlą, apibarstyti jos viršų migdolų drožlėmis ir kepti apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Aš kepu režimu viršus-apačia. Iškepusį ir truputį praaušusį pyragą apibarstyti cukraus pudra ir mėgautis dar šiltu – su gabalėliu ledų.

Kai kurie ragautojai teigė, jog pyragas jiems stipriai per rūgštus, tokiu atveju galite rabarbarų dėti mažiau, didinti cukraus kiekį (bet ar tikrai verta? jo ir taip labai daug!) arba rabarbarus keisti obuoliais. Nors aš valgiau ir vargo nemačiau. Matyt buvau išsiilgusi to rūgštumo. :)

Receptą aptikau R. Ničajienės knygos "Sezoninė virtuvė" 78 puslapyje.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.