Skani užkandėlė iš lavašo: ir šventei, ir kasdienai

 (5)
Jei laukiate svečių arba savo namiškius norite palepinti nekasdieniu patiekalu, rekomenduojame mūsų bičiulės Jelenos sumuštinių receptą , tai - lavašo suktinukai su pievagrybiais.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

- 1 vnt lavašo;

- 400 g pievagrybių;

- pakuotės fermentinio sūrio;

- 2 virtų kiaušinių;

TAIP PAT SKAITYKITE:
Šeimos drama: įamžino kiekvieną vos 10 dienų gyvenusio sūnaus akimirką
Misis Airija tapusi dviejų vaikų mama: atvykusi iš Lietuvos skyniau pievagrybius

- geros saujos marinuotų kaparėlių;

- 2 nedidelių svogūnų;

- druskos, pipirų;

- majonezo. 

Kaip gaminti?

Svogūnus supjaustome kubeliais.

Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.

Svogūnus apkepiname iki auksinės spalvos, beriame pievagrybius ir taip pat apkepiname.

Tada beriame smulkintus kaparėlius, pabarstome druska, pipirais ir viską dar minutę pakepame.

Įdarą atvėsiname, sumaišome jį su tarkuotu sūriu, kiaušiniais ir majonezu.

Lavašą ištepame mūsų įdaru ir atsargiai susukame, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame porai val. į šaldytuvą (galima laikyti pernakt).

Išėmus gražiai supjaustome.

Skanaus!

Jelenos virtuvė

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Abejingų neliks: blyneliai su obuoliais

Toliau bandom įvairius blynų receptus, ir šį kartą tai – blyneliai su obuoliais.

Pasakiškai skanios varškės spurgytės (18)

Svarstote, kokiu patiekalu nustebinti šeimą? O gal verta jai iškepti... varškės spurgų? Paprastai pagaminamos, bet labai skanios spurgytės patiks visiems.

Ir sveika, ir skanu: daržovių lazanija

Koks savaitgalis be eksperimentų!

Lašiša + vafliniai taleriai = skani užkandėlė

Pavydžiu šeimininkėms, kurių šeimyna mėgsta žuvį. Pas mus geriausia "žuvis" - mėsa.

Gardieji virtiniai su bulvėmis (4)

Ingredientai, kuriuos visus kone visada turime namuose. Tad kodėl šiandien nepasigaminus virtinų su bulvėmis? Man asmeniškai skaniausi koldūnai būtent su bulvių įdaru.

3 sveiki saldumynai, kurių nereikia kepti, o rezultatas – puikiausias

Apsilankę prekybos centruose tiesiate rankas pyrago, saldainių ar sausainių link? Verta žinoti: daugumoje pirktų saldumynų – medžiagos, kurių apskritai neturėtų būti mūsų mityboje.

Įdarytos cukinijos, kurių paragavus norėsis dar ir dar (5)

Lengvas vasariškas patiekalas, kuris tinkamas ir pietums, ir vakarienei.

ATRADIMAS: dar sveikesni ir skanesni šaltibarščiai (41)

Burokėlių šiems šaltibarščiams nereikia virti, o tai daug sveikiau, nes išlieka daugiau vertingų maistinių medžiagų ir vitaminų.

Pats skaniausias nekeptas braškinis tortas (12)

Šeimininkės mėgsta nekeptus pyragus ir tortus, nes juos pagaminti būna nesunku, o jie patys yra gaivūs ir skalsūs.

Naminiai ledai, kuriems prireiks vos 3 produktų (6)

Vasara ir ledai - du neatskiriami sinonimai. Jeigu nesate niekada namuose gaminę ledų, skubame nuraminti, jog tai iš tiesų labai nesunku. Kviečiame išbandyti.

Dieviškai skanūs braškių ir šokolado keksiukai

Mėgstate braškes? Šokoladą irgi? Tuomet šie pasakiškai skanūs keksiukai kaip tik jums.

Varškės koldūnai su siurprizu (3)

Dar vienas būdas panaudoti varškę ir gauti baltymų. Puikus maistas vaikučiams su staigmenėle viduje.

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (3)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.