Skani užkandėlė iš lavašo: ir šventei, ir kasdienai

 (5)
Jei laukiate svečių arba savo namiškius norite palepinti nekasdieniu patiekalu, rekomenduojame mūsų bičiulės Jelenos sumuštinių receptą , tai - lavašo suktinukai su pievagrybiais.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Reikės:

- 1 vnt lavašo;

- 400 g pievagrybių;

- pakuotės fermentinio sūrio;

- 2 virtų kiaušinių;

TAIP PAT SKAITYKITE:
Šeimos drama: įamžino kiekvieną vos 10 dienų gyvenusio sūnaus akimirką
Misis Airija tapusi dviejų vaikų mama: atvykusi iš Lietuvos skyniau pievagrybius

- geros saujos marinuotų kaparėlių;

- 2 nedidelių svogūnų;

- druskos, pipirų;

- majonezo. 

Kaip gaminti?

Svogūnus supjaustome kubeliais.

Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.

Svogūnus apkepiname iki auksinės spalvos, beriame pievagrybius ir taip pat apkepiname.

Tada beriame smulkintus kaparėlius, pabarstome druska, pipirais ir viską dar minutę pakepame.

Įdarą atvėsiname, sumaišome jį su tarkuotu sūriu, kiaušiniais ir majonezu.

Lavašą ištepame mūsų įdaru ir atsargiai susukame, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame porai val. į šaldytuvą (galima laikyti pernakt).

Išėmus gražiai supjaustome.

Skanaus!

Jelenos virtuvė

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Kotletai, kuriuos valgydamas lengvai nesuprasi, iš ko jie (4)

Lengvai virškinami, švelnaus skonio kotletai patiks net ir išrankiausiems valgytojams.

Nekeptas sūrio pyragas: kai norisi dar ir dar (4)

Nekepti pyragai yra mėgstami užsiėmusių šeimininkių: jie paprastai pagaminami nesunkiai ir yra labai skanūs.

Gardusis omleto suktinukas

„Jelenos maisto blogą“ rašanti tinklaraštininkė Jelena išbandė skanų ir gražiai atrodantį patiekalą pusryčiams – omleto suktinuką.

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.