Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą

 (12)
Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šiandien išsigryninau geriausią bulvinių blynų receptą, peržiūrėjusi įvairiausius komentarus, patarimus, gamybos variantus. Kad būtų lengviau palyginti, netgi pabandėme paragauti kelias skirtingas blynų variacijas vienu metu. Abu su vyru padarėme išvadą, kad mums skaniausias (vyrui, turbūt, tiksliau būtų - mažiausiai neskanus) yra paprasčiausias variantas. Tad šiandien jį ir išsisaugau, tuo pačiu pateikdama keletą galimų variantų, kaip blynus galima papildyti, paskaninti, praturtinti, paįvairinti. Ypač, jei juos namuose valgote dažniau.

2-3 porcijoms reikia:

~1 kg bulvių (7-8 bulvių);

1-2 svogūnų;

1 a.š. druskos;

žiupsnelio pipirų;

1 kiaušinio (nebūtina).

Gaminimas:

Bulves ir svogūnus sutarkuojame bulvine tarka. Šaukštu nugriebiame (kiek pavyksta, be didelių pastangų) skysčio.

Beriame druskos, pipirų. Jei naudojame, įmušame kiaušinį.

Išmaišome ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje. Jei keptuvė gera, riebalų nereikia per daug - blynai tikrai nepridegs.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą
© Asmeninio albumo nuotr.

O štai kaip galima paįvairinti bulvinių blynų tešlą:

- keliomis česnako skiltelėmis;

- įdėti porą šaukštų manų kruopų, jei norime, kad blynai būtų kiek traškesni;

- įdėti į tešlą apie 100 g varškės (jei mėgstate);

- dėl spalvos įdėti šaukštelį ciberžolės;

- tarkius papildyti tarkuotomis morkomis ar cukinijomis (galima tarkuoti burokine/bulvine arba sūrio tarka);

- paskaninti prieskoninėmis žolelėmis;

- bulves tarkuoti ne bulvine, o burokine ar sūrio tarka;

PADAŽUI galima naudoti tiesiog grietinę arba štai tokius pagardus:

- varškė+grietinė+krapai+marinuoti agurkėliai;

- krienų padažas+lašiša ir t.t..

sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.