Skaniausias pasaulyje TINGINYS

Neįsivaizduojamas gimtadienis be torto ir žvakučių. Bet esu pastebėjusi, kad vaikai ne visada valgo gimtadienio tortą, todėl vieną kartą ėmiau ir pabandžiau padaryti tinginio tortą.

Nuo tada taip ir darom. Nes „Tinginį“ mėgsta visi ir dažniausiai vieno gabalėlio būna mažai. Dar labai smagu, kad šį tortą gaminti padeda vaikai. Sausainukus sutrupinti, paskui sumaišyti juos su kondensuotu pienu ir dubenį išlaižyti, labai įdomus darbas.

TAIP PAT IŠMĖGINKITE:

Saulės kibinai

Šašlykų konkurentai – vištienos pjausneliai

Reikalingi produktai:

- 2 pakeliai arbatinių sausainių "Gaidelis";

- 100 g. tikro sviesto;

- 1 skardinė saldinto kondensuoto pieno;

- 3-4 šaukštai kakavos;

- puošimo priedai.

Mūsų tortas nemažas, tad mes viską dauginome iš 4 ir dar pridėjome 1 pakelį sausainių. Kol vaikai trupino sausainius aš ištirpdžiau sviestą, supyliau kondensuotą pieną ir kakavos miltelius.

Dar kiek pakaitinau maišydama, kol bus vientisa masė. Dabar pagamintą kremą atvėsinam ir sumaišom su sausainių trupiniais. Į apvalų dubenį įtiesiame sviestinio popieriaus, supilame paruoštą masę. Surandame lėkštę arba dangtį, kad būtų galima uždengti ir prislėgti „Tinginuką".

Tortukas nemažas, tad stingti turi visą naktį ir visą dieną. Pyragui sustingus išverčiame jį į lėkštę. Torto puošimą paliekame jubiliatui.

FotografijaTau nuotr.
FotografijaTau nuotr.

Tegyvuoja gimtadieniai!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis