Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas

 (3)
Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Štrudelis yra vienas populiariausių desertų visame pasaulyje. Yra įvairiausių štrudelio variacijų: šeimininkės juos gamina su vyšnių, braškių, kriaušių, riešutų, varškės, aguonų ir kt. įdarais. Tačiau vienas populiariausių receptų – štrudelis su obuoliais.

Pagrindinė pavykusio štrudelio paslaptis yra gebėjimas taip iškočioti tešlą, kad ji taptų kone permatoma.

Pagaminti štrudelį nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Įsitikinsite, jei šeimą nuspręsite palepinti šiuo mūsų rekomenduojamu štrudeliu.

Reikia:

6 obuolių;

250 gramų miltų;

125 ml vandens;

1 kiaušinio;

2 šaukštų cukraus;

1 šaukštų cukraus pudros pyrago apibarstymui;

2 šaukštų aliejaus;

džiūvėsėlių tešlos pabarstymui;

50 gramų sviesto;

cinamono pagal skonį.

Gaminimas:

Į miltus supilkite vandenį ir aliejų, įmuškite kiaušinį.

Pabarstykite stalą miltais ir pradėkite tešlą minkyti. Gerai išminkyta ji būna elastinga ir nelimpa prie rankų.

Suminkytą tešlą dubenyje uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui šiltoje vietoje pastovėti.

Plonai iškočiokite tešlą. Kočiodami patempkite tešlą rankomis už kraštų, kad būtų kuo plonesnė.

Pabarstykite tešlą džiūvėsėliais.

Nuplautus ir nuluptus obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis.

Obuolius sudėkite ant tešlos, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.

Sukite tešlą kaip vyniotinį, kraštus užtvirtinkite. Su šakute padarykite kelias skylutes tešloje.

180 laipsnių orkaitėje kepkite apie 30 minučių.

Išėmę štrudelį, aptepkite jį sviestu ir dar 10 minučių įdėkite į orkaitę.

Iškeptą apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (8)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.