Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas

 (3)
Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Štrudelis yra vienas populiariausių desertų visame pasaulyje. Yra įvairiausių štrudelio variacijų: šeimininkės juos gamina su vyšnių, braškių, kriaušių, riešutų, varškės, aguonų ir kt. įdarais. Tačiau vienas populiariausių receptų – štrudelis su obuoliais.

Pagrindinė pavykusio štrudelio paslaptis yra gebėjimas taip iškočioti tešlą, kad ji taptų kone permatoma.

Pagaminti štrudelį nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Įsitikinsite, jei šeimą nuspręsite palepinti šiuo mūsų rekomenduojamu štrudeliu.

Reikia:

6 obuolių;

250 gramų miltų;

125 ml vandens;

1 kiaušinio;

2 šaukštų cukraus;

1 šaukštų cukraus pudros pyrago apibarstymui;

2 šaukštų aliejaus;

džiūvėsėlių tešlos pabarstymui;

50 gramų sviesto;

cinamono pagal skonį.

Gaminimas:

Į miltus supilkite vandenį ir aliejų, įmuškite kiaušinį.

Pabarstykite stalą miltais ir pradėkite tešlą minkyti. Gerai išminkyta ji būna elastinga ir nelimpa prie rankų.

Suminkytą tešlą dubenyje uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui šiltoje vietoje pastovėti.

Plonai iškočiokite tešlą. Kočiodami patempkite tešlą rankomis už kraštų, kad būtų kuo plonesnė.

Pabarstykite tešlą džiūvėsėliais.

Nuplautus ir nuluptus obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis.

Obuolius sudėkite ant tešlos, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.

Sukite tešlą kaip vyniotinį, kraštus užtvirtinkite. Su šakute padarykite kelias skylutes tešloje.

180 laipsnių orkaitėje kepkite apie 30 minučių.

Išėmę štrudelį, aptepkite jį sviestu ir dar 10 minučių įdėkite į orkaitę.

Iškeptą apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (1)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.