Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas

 (3)
Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Štrudelis yra vienas populiariausių desertų visame pasaulyje. Yra įvairiausių štrudelio variacijų: šeimininkės juos gamina su vyšnių, braškių, kriaušių, riešutų, varškės, aguonų ir kt. įdarais. Tačiau vienas populiariausių receptų – štrudelis su obuoliais.

Pagrindinė pavykusio štrudelio paslaptis yra gebėjimas taip iškočioti tešlą, kad ji taptų kone permatoma.

Pagaminti štrudelį nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Įsitikinsite, jei šeimą nuspręsite palepinti šiuo mūsų rekomenduojamu štrudeliu.

Reikia:

6 obuolių;

250 gramų miltų;

125 ml vandens;

1 kiaušinio;

2 šaukštų cukraus;

1 šaukštų cukraus pudros pyrago apibarstymui;

2 šaukštų aliejaus;

džiūvėsėlių tešlos pabarstymui;

50 gramų sviesto;

cinamono pagal skonį.

Gaminimas:

Į miltus supilkite vandenį ir aliejų, įmuškite kiaušinį.

Pabarstykite stalą miltais ir pradėkite tešlą minkyti. Gerai išminkyta ji būna elastinga ir nelimpa prie rankų.

Suminkytą tešlą dubenyje uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui šiltoje vietoje pastovėti.

Plonai iškočiokite tešlą. Kočiodami patempkite tešlą rankomis už kraštų, kad būtų kuo plonesnė.

Pabarstykite tešlą džiūvėsėliais.

Nuplautus ir nuluptus obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis.

Obuolius sudėkite ant tešlos, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.

Sukite tešlą kaip vyniotinį, kraštus užtvirtinkite. Su šakute padarykite kelias skylutes tešloje.

180 laipsnių orkaitėje kepkite apie 30 minučių.

Išėmę štrudelį, aptepkite jį sviestu ir dar 10 minučių įdėkite į orkaitę.

Iškeptą apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.