Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas

 (4)
Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Štrudelis yra vienas populiariausių desertų visame pasaulyje. Yra įvairiausių štrudelio variacijų: šeimininkės juos gamina su vyšnių, braškių, kriaušių, riešutų, varškės, aguonų ir kt. įdarais. Tačiau vienas populiariausių receptų – štrudelis su obuoliais.

Pagrindinė pavykusio štrudelio paslaptis yra gebėjimas taip iškočioti tešlą, kad ji taptų kone permatoma.

Pagaminti štrudelį nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Įsitikinsite, jei šeimą nuspręsite palepinti šiuo mūsų rekomenduojamu štrudeliu.

Reikia:

6 obuolių;

250 gramų miltų;

125 ml vandens;

1 kiaušinio;

2 šaukštų cukraus;

1 šaukštų cukraus pudros pyrago apibarstymui;

2 šaukštų aliejaus;

džiūvėsėlių tešlos pabarstymui;

50 gramų sviesto;

cinamono pagal skonį.

Gaminimas:

Į miltus supilkite vandenį ir aliejų, įmuškite kiaušinį.

Pabarstykite stalą miltais ir pradėkite tešlą minkyti. Gerai išminkyta ji būna elastinga ir nelimpa prie rankų.

Suminkytą tešlą dubenyje uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui šiltoje vietoje pastovėti.

Plonai iškočiokite tešlą. Kočiodami patempkite tešlą rankomis už kraštų, kad būtų kuo plonesnė.

Pabarstykite tešlą džiūvėsėliais.

Nuplautus ir nuluptus obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis.

Obuolius sudėkite ant tešlos, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.

Sukite tešlą kaip vyniotinį, kraštus užtvirtinkite. Su šakute padarykite kelias skylutes tešloje.

180 laipsnių orkaitėje kepkite apie 30 minučių.

Išėmę štrudelį, aptepkite jį sviestu ir dar 10 minučių įdėkite į orkaitę.

Iškeptą apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.