Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.
© Asmeninis archyvas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Štai pagaliau prisiruošiau juos gaminti, labiausiai drąsino tai, kad prieš tai pasiskaičiau patarimų, rekomendacijų, kurie receptai geriausi, radau vieną populiariausių receptų, pateiktą youtube kanale ir dedu tašką kibinų receptų paieškose.

Rezultatas man patiko ir tiko, nieko netrūko, jie buvo panašūs į pirktinius ir dar skanesni, nes visgi naminiai, tad daugiau meilės. Visų, kas paragavo, jie buvo išgirti. Tad tikrai kibinais namuose kvepės dažniau!

Beje, minėtame šaltinyje recepte buvo visko dvigubai daugiau, tad jei svečių turėsim daug - viską dvigubinkime. O iš žemiau pateikto kiekio išeis 13-14 kibinų. Aš šįkart iš pusės tešlos gaminau kibinus su raugintų kopūstų įdaru, iš likusios pusės – su mėsos įdaru (pateikti įdaro ingredientų kiekiai skirti visai tešlai).

Kibinų tešlai reikės:

- 500 g miltų;

- 225 g šalto sviesto;

- 2 kiaušinių;

100 g grietinės;

žiupsnelio druskos.

Mėsos įdarui:

- 500 g kiaulienos sprandinės;

- 1-2 svogūnų;

- 25 g kambario temperatūros sviesto;

- mėgstamų prieskonių, pipirų;

- šlakelio virinto šalto vandens.

Kopūstų įdarui:

- apie 0,5 l raugintų kopūstų.

Gaminimas:

Sudedame į dubenį visus miltus, gabaliukais pjaustytą šaltą sviestą, beriam druską ir viską trinam rankomis, kad sviestas pasiskirstytų. Vieną trynį atidedame (naudosim vėliau) ir abu kiaušinius (1 kiaušinis + 1 baltymas) įmušame į tešlą. Dedame grietinę. Minkom, kol tešla nebelips prie rankų. Dedam pusvalandžiui į šaldytuvą.

Pasidarom įdarą:

Sprandinę supjaustome nedideliais gabaliukais. Dedame šiltą sviestą, smulkiai supjaustytus svogūnus, pilame šlakelį vandens, beriame druskos, pipirų, prieskonių ir viską labai gerai išmaišome. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

Traukiam tešlą iš šaldytuvo ir dviem galimais būdais pasidarom vienodų apskritimų: kočiojame tešlą ir išspaudžiame su dubenėliu (~15 cm skersmens) apskritimus arba iš tešlos pasidarome vienodo dydžio kamuoliukus, juos paspaudžiam ranka ir iškočiojame.

Į paruoštus apskritimus dedame po maždaug šaukštą paruošto įdaro.

Formuojam kibinus pirštais užsukdami sujungtus apskritimo kraštus.

Kibinus šalia vienas kito sudedame į skardą - skardos niekuo netepam, nes tešla ir taip riebi.

Atidėtą kiaušinio trynį išplakame su šlakeliu vandens ir juo ištepam kibinų paviršius.

Kepame 25-30 min.

sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...