Skanioji cukinijų mišrainė žiemai

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Reikia:

- 1 kg cukinijos;

- 0,5 kg morkų;

- 0,5 kg saldžiųjų paprikų;

- 0,5 kg svogūnų;

-0,5 kg rūgštesnių obuolių;

- 1 stiklinės aliejaus;

- druskos, cukraus, citrinos rūgšties pagal skonį;

- 200 ml vandens.

Gaminimas:

Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepkite su aliejumi.

Į juos sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas ir troškinkite, kol daržovės suminkštės.

Tada sudėkite kubeliais supjaustytas cukinijas ir dar truputį patroškinkite.

Baigiant troškinti sudėkite supjaustytus obuolius, įberkite druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties.

Supilkite likusį aliejų, įpilkite truputį vandens ir troškinkite, kol suminkštės obuoliai.

Karštą užkandėlę sukrėskite į paruoštus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis