Skanūs ir greitai pagaminami čeburekai iš lavašo

 (28)
Dar viena paprasta, puikiai veikianti idėja iš nuostabiojo lavašo - karšti ir nepaprastai skanūs bei greiti čeburekai!
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Jokio tešlos minkymo, daužymo ir kočiojimo - tiesiog faršas keliauja ant lavašo, lavašo kraštai užspaudžiami ir marš į keptuvę! Jei gausite apvalių lavašo lakštų - bus tobula, nes čeburekus iškepsite tradicinės pusmėnulio formos. Tačiau ir su įprastais plokščiaduonės lakštais viskas gerai gaunasi, tik forma kitokia, o skanumas, gardumas, traškumas - kaip vaikystėje, Palangos čeburekinėj...

Lavašo kraštelių nereikia niekuo vilgyti, jie užsiklijuoja tiesiog stipriau paspaudus rankomis. Darbo minimaliai ir karštos vaikų gimtadienio vaišės jau garuoja ant stalo, man tokie paprasti receptai labai labai patinka!

12 didelių arba 24 maži čeburekai:

2 pakuotės lavašo po 190 g;

400 maltos kiaulienos sprandinės;

1 svogūno;

1 kupino šaukšto riebios grietinės;

druskos, pipirų, maltų lauro lapų arba mairūno;

aliejaus kepimui.

Kepame greitus čeburekus iš lavašo:

1. Svogūną supjaustome labai smulkiai, beriame į maltą kiaulieną, pridedame grietinę, druskos, pipirų, prieskonių ir išmaišome.

2. Lavašo lakštus supjaustome stačiakampiais, kiekvieną į 6 arba 12 dalių, priklausomai nuo to, kokio dydžio čeburekų norime. Valgyti patogiau mažesnius. Ant pusės kiekvieno lavašo gabalėlio tepame sluoksnį mėsos faršo, sulenkiame pusiau, gerai pirštais užspaudžiame kraštus.

3. Kepame gerai įkaitintame aliejuje keptuvėje po 4-6 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusius greitus čeburekus iš lavašo sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Valgome su šviežiomis daržovėmis - skaniausi, žinoma, karšti, nors ir atvėsę visai gardūs.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...