Skanūs ir greitai pagaminami čeburekai iš lavašo

Dar viena paprasta, puikiai veikianti idėja iš nuostabiojo lavašo - karšti ir nepaprastai skanūs bei greiti čeburekai!

Jokio tešlos minkymo, daužymo ir kočiojimo - tiesiog faršas keliauja ant lavašo, lavašo kraštai užspaudžiami ir marš į keptuvę! Jei gausite apvalių lavašo lakštų - bus tobula, nes čeburekus iškepsite tradicinės pusmėnulio formos. Tačiau ir su įprastais plokščiaduonės lakštais viskas gerai gaunasi, tik forma kitokia, o skanumas, gardumas, traškumas - kaip vaikystėje, Palangos čeburekinėj...

Lavašo kraštelių nereikia niekuo vilgyti, jie užsiklijuoja tiesiog stipriau paspaudus rankomis. Darbo minimaliai ir karštos vaikų gimtadienio vaišės jau garuoja ant stalo, man tokie paprasti receptai labai labai patinka!

12 didelių arba 24 maži čeburekai:

2 pakuotės lavašo po 190 g;

400 maltos kiaulienos sprandinės;

1 svogūno;

1 kupino šaukšto riebios grietinės;

druskos, pipirų, maltų lauro lapų arba mairūno;

aliejaus kepimui.

Kepame greitus čeburekus iš lavašo:

1. Svogūną supjaustome labai smulkiai, beriame į maltą kiaulieną, pridedame grietinę, druskos, pipirų, prieskonių ir išmaišome.

2. Lavašo lakštus supjaustome stačiakampiais, kiekvieną į 6 arba 12 dalių, priklausomai nuo to, kokio dydžio čeburekų norime. Valgyti patogiau mažesnius. Ant pusės kiekvieno lavašo gabalėlio tepame sluoksnį mėsos faršo, sulenkiame pusiau, gerai pirštais užspaudžiame kraštus.

3. Kepame gerai įkaitintame aliejuje keptuvėje po 4-6 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusius greitus čeburekus iš lavašo sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Valgome su šviežiomis daržovėmis - skaniausi, žinoma, karšti, nors ir atvėsę visai gardūs.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis