Skanusis šokolado ir varškės pyragas

Šis skanus pyragas puikiai tinka savaitgaliui - ir svečiams pavaišinti, ir save palepinti.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Šokoladinei masei reikia:

125 g kambario temperatūros sviesto;

215 g cukraus;

2 kiaušinių;

80 g miltų;

20 g kokoso miltų (jeigu neturite, tada dėkite iš viso 100 g miltų);

30 g saldžiavaisio pupmedžio miltelių (kakavos pakaitalo) arba paprastos kakavos;

1/2 a.š. kepimo miltelių;

žiupsnelio druskos;

50 g ištirpinto juodo šokolado;

50 g sutrupintų graikiškų riešutų.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
2 ypatingi receptai iš bulvių visai šeimai
Skanūs ir lengvai pagaminami kibinai

Varškės masei reikia:

50 g kambario temperatūros sviesto;

150 g varškės;

65 g cukraus;

1 v.š. miltų;

1 kiaušinio.

Kaip gaminti?

Ruošiame šokoladinę masę: sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės. Į šią masę mušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakame. 

Miltus sumaišome kokoso miltais ir saldžiavaisio pupmedžio milteliais (kakava), kepimo milteliais, druska bei trupintais riešutais ir sujungiame su sviesto mase.

Ištirpiname šokoladą ir šį taip pat įmaišome į bendrą masę.  

Daugiau nei pusę masės paskleidžiame į kepimo formą, ant jos dedame varškės masę ir tada likusią šokoladinę masę, kurią dėjau šaukšto pagalba ir paskui atsargiai išlyginau.

Varškės masės paruošimas: išplakame varškę su sviestu ir subėriant likusius produktus viską išplakame.

Kepame įkaitintoje 175 laipsnių orkaitėje apie 50 min.

Skanaus!

Jelenos virtuvė

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Nekeptas sūrio pyragas: kai norisi dar ir dar (4)

Nekepti pyragai yra mėgstami užsiėmusių šeimininkių: jie paprastai pagaminami nesunkiai ir yra labai skanūs.

Gardusis omleto suktinukas

„Jelenos maisto blogą“ rašanti tinklaraštininkė Jelena išbandė skanų ir gražiai atrodantį patiekalą pusryčiams – omleto suktinuką.

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.