Šokoladiniai saldainiai iš 2 ingredientų

 (2)
Akivaizdu, bet sunkiai įtikėtina – šiam skanumynui pagaminti reikia vos 2 sudedamųjų dalių.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis:

450 g tamsaus tirpstančio šokolado;

395 g saldaus kondensuoto pieno.

Gaminimas:

20 cm x 20 cm kvadratinę pyrago skardą išklokite kepimo popieriumi.

Karščiui atspariame dubenyje ištirpdykite šokoladą mikrobangų krosnelėje. Pusę šokolado kiekio kaitinkite 1 minutę ir tada pamaišykite. Sudėkite likusį šokoladą ir toliau maišykite. Kaitinkite, kol visas šokoladas ištirps.

Įmaišykite kondensuotą pieną, kol pasidarys vienalytė masė.

Supilkite masę į kepimo skardą ir įdėkite į šaldytuvą.

Šiems saldainiams puikiai tinka specialios saldainiams gaminti formelės. Tačiau jei neturite, tiks ir kitas indas, tiesiog atšalus teks dailiai supjaustyti gabaliukais.

Šiam saldumynui pagaminti galite naudoti ir baltą ar pienišką šokoladą.

Jei norite dar ko nors įdėti, rekomenduojame šokoladinę masę apibarstyti 1/2 puodelio sukapotų graikinių riešutų. Taip pat galite rinktis kokoso drožles, pabarstukus ar mažus saldainius (pavyzdžiui, Smarties ir pan.).

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

TINGINYS be kondensuoto pieno (2)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (3)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.