Šokoladinis pyragas per 5 minutes

 (2)
Esu pyragų mėgėja, tačiau parduotuvėse esantys pyragai savo sudėtimi seniai nevilioja.
© Mamukynas.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Vis planuoju išsikepti ką nors namuose, tačiau visas tas ilgas procesas verčia atidėlioti. Nemėgstu suktis virtuvėje.

Bet štai, pribrendo laikas kai negaliu nustygti vietoje, kaip noriu pyrago. Bet kokio! Žinoma, skanaus. Tada atsiminiau, kad kažkur esu girdėjusi apie vienos minutės pyragus ir nusprendžiau išbandyti juos pati. Kas čia kelios minutės? Nepasigailėjau. Na, skaniai gavosi ne iš pirmo karto, bet internete rastus receptus priderinau prie savo skonio ir gavosi idealus šokoladinis pyragas.

Dviems porcijoms reikės:

1/4 įprasto puodelio miltų;

4 v. š. nesaldintos kakavos;

1 a. š. vanilinio cukraus;

2 v. š. cukraus;

1 v. š. aliejaus;

1/4 įprasto puodelio vandens.

Pirmiausia reikia suberti visus birius produktus (miltus, kakavą, vanilinį bei paprastą cukrų) į puodelį ir išmaišyti su šakute kol neliks jokių gumuliukų.

Kai biri masė paruošta, į indą (aš naudojau puodelį) įpilti aliejaus ir vandens. Gerai išmaišyti, kad būtų vientisa, ganėtinai skysta kakavinė masė. Ją reikia paskirstyti į du kavos puodelius ir „pašauti“ į mikrobangų krosnelę.

Nors sakoma, kad tai vienos minutės pyragas, tiek laiko neužtenka.

Reikia stebėti, kada turinys sukietės, bet nepersistengti, nes pyragas turi būti šiek tiek drėgnas. Aš norimą rezultatą gavau per dvi minutes.

Skanaus!

Aistė

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (1)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (8)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.