Šokoladinis pyragas su mėlynėmis mamos receptas

 (3)
Šį pyragą atsiuntusi penkių vaikučių mama Loreta sako, kad jis labai skanus su trešnėmis, o žiemą, kai nėra šviežių uogų, galima naudoti konservuotas vyšnias!

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šokoladinis pyragas su mėlynėmis

Esu penkių vaikų mama, labai mėgstanti gaminti. Pirktinių sausainių, pyragų ar tortų namuose vaikai beveik negauna, nebent kas atneša dovanų. Daug gaminame kartu, mėgaujamės buvimu drauge ir kūryba virtuvėje. 

Visi mūsų saldėsiai vegetariniai - gamyboje nenaudojame kiaušinių, želatinos, gyvulinių riebalų. Desertai skanūs, lengvai paruošiami, sveiki ir labai vaikų laukiami! 

Šįsyk parinkau visų mėgiamą šokoladinį pyragą su mėlynėmis. Jis labai skanus ir su trešnėmis, o žiemą - su konservuotomis vyšniomis!

Prireiks:

1,5 stiklinės miltų,

0,5 stiklinės geros kokybės kakavos miltelių,

1 stiklinės rudojo cukraus,

poros saujų kokoso drožlių,

0,5 stiklinės sojos arba karvės pieno,

0,5 stiklinės bekvapio augalinio aliejaus,

0,5 stiklinės apelsinų sulčių,

1,5 šaukštelio kepimo miltelių,

poros saujų mėlynių,

kelių lašų vanilės esencijos.

Gaminame:

Išmaišome sausus ingredientus.

Į juos pilame iš eilės visus skysčius ir gerai sumaišome.

Į formą šaukštu dedame pusę tešlos.

Priberiame mėlynių.

Užpilame likusia tešlos dalimi.

Kepame apie 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Išimame pyragą jau pravėsusį, puošiame cukraus pudra, uogomis  arba tirpintu šokoladu.

Skanaujame su puodeliu kvepiančios arbatos.

Šokoladinis pyragas su mėlynėmis. Jūratės Marinionokienės nuotr.

Patarimas: vietoje mėlynių galima naudoti trešnes arba vyšnias be kauliukų, tik tokiu atveju prireiks kiek daugiau cukraus, nes vyšnios rūgštesnės už mėlynes. Galima naudoti ir šaldytas ar konservuotas uogas.


Vasara ir uogomis kvepiantis, sodriai šokoladinis ir, kas labai smagu, - greitai ir paprastai pagaminamas pyragas!

Loreta Fokienė


Loreta dalyvauja konkurse „Mėgstamiausias vaiko desertas". Jo sąlygas rasite čia. Laukiame ir jūsų vaikiškų desertų adresu tavovaikas@delfi.lt. Rugpjūčio pradžioje trims šauniausių receptų autorėms padovanosime po naująją leidyklos „Gimtasis žodis"  išleistą Karen le Billon knygą „Prancūzų vaikai valgo viską".

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (4)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.