Šokoladinių pyragaičių receptas, kurį lengvai pagamins ir vaikai

Tėvai, kurie nebijo vaikų įsileisti į virtuvę ir gamina maistą drauge su jais, elgiasi teisingai. Mat taip skatinamas ne tik vaiko savarankiškumas, bet ir jo fantazijos vystymąsis.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Jei vaikui kyla klausimų, metas jam pirkti prijuostę

Kulinarijos loftas „Čiop Čiop" sako, kad vaikus reikia įsileisti į virtuvę ir leisti jiems įsitraukti į gaminimo procesą. „Virtuvė vaikams neretai būna įdomiausia vieta namuose, nes ten vyksta daug mamos ir tėčio reikalų, kuriuos mažiesiems tenka stebėti tik akies krašteliu.

 Jei pastebėjote, kad jūsų vaikai vis nesitraukia iš virtuvės ir nuolat klausinėja, kaip gaminti picą ar šokoladinius keksiukus ir žino bent penkių daržovių pavadinimus - suteikite jam galimybę išmokti pačiam ruošti maistą nuo mažų dienų", - teigia kulinarijos lofte „Čiop Čiop" renginiams vadovaujanti Urtė Mikelevičiūtė.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Ką apie vaiko charakterį pasako jo plaukų spalva?
Kaip išvirti sveikiausią daržovienę vaikui?

Vaikų mėgstamiausiųjų sąraše - kepiniai su šokoladu

Vaikams skirto savaitgalio proga - šokoladinės karamelės pyragaitis su braškių padažu, kurį nesudėtingai galite pagaminti drauge su savo mažaisiais. Kaip teigia „Čiop Čiop" šefas Mar d'Erceville, vaikams šokoladas beveik visada yra geras pasirinkimas.

Šokoladinės karamelės pyragaitis su braškių padažu

(4 vienetams)

- 4 kiaušiniai

- 100 g juodojo šokolado

- 100 g sviesto

- 80 g cukraus

- 30 g miltų

- 200 g braškių

 

Cukrų suplakite su kiaušiniais. Į ištirpintą sviestą dėkite šokoladą nuolatos maišydami. Ištirpintą masę supilkite į suplaktus kiaušinius su cukrumi. Maišydami suberkite miltus.

Gautą masę pilkite į silikoninius indelius, šiek tiek pateptus sviestu ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Braškes sutrinkite ir įberkite šiek tiek cukraus pudros.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (2)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.

Skanūs pietūs vos per 15 minučių

Labai greitai pagaminamas patiekalas, kuriam tinka ir vakarykštė kepta mėsa. Pas mus buvo likę 4 vištienos kumpeliai, kuriuos kepiau orkaitėje rankovėje.

Rekordiškai greitai pagaminamas vištienos pyragas

Patiekalas, kurį drąsiai galima pasiūlyti visiems šeimos nariams. Pyrago skonis yra išties švelnus, o pagaminti jį paprasta kaip dukart du.

Gardžioji morkų sriuba (3)

Trinta morkų sriuba, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų.

Gardus patiekalas pusryčiams ir ne tik (5)

Labai greiti, nuostabaus skonio pusryčiai visai šeimai. Kai nesinori gaišti daug laiko, tokie pusryčiai yra tikras išsigelbėjimas.

Viens, du, trys – ir skaniausias pyragas jau garuoja ant stalo!

Šis pyragas yra be galo lengvai pagaminamas, o skoniu nenusileidžia patiems prašmatniausiems obuolių pyragams.

(Ne)patogūs klausimai ledų gamintojams

Orams atšilus vis dažniau norisi pasmaguriauti ledų, tačiau kokius rinktis, kad būtų sveikiausi? Ir kaip atpažinti šviežius ledus? Į mūsų klausimus atsako ledų "Rud" prekės ženklo atstovas Baltijos šalyse Donatas Šimkus.

Pasitinkam pavasarį: šaltibarščiai kitaip

Atšilus orui, į namų virtuvę sugrįžta šaltos sriubos. Jeigu dar nesate bandę, rekomenduojame paragauti šaltos ridikėlių sriubos, kurią galima pavadinti šaltibarščių giminaite.

Nekeptas sausainių ir varškės pyragas (12)

Šį nesudėtingą receptą labai smagu ir patogu ruošti kartu su vaikais.

Greitai pagaminamas šokoladinis TINGINYS (6)

Kai neturite daug laiko sukiotis virtuvėje, bet norite greito ir gero rezultato, visada verta prisiminti seno, gero "Tinginio" pyrago receptą.

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Internautus stebina video, kuriame kiaušiniai marginami su skutimosi putomis (8)

Kokių tik būdų neišbando išradingos šeimininkės, margindamos kiaušinius prieš Velykas.

Kiaušinius marginame be chemijos: natūralus būdas su gražiu rezultatu (16)

Iki Velykų likus suskaičiuotoms dienoms, imame sukti galvą, kaip šiemet marginsime kiaušinius.