SOTU IR SKANU: naminė bulvienė

 (19)
Ar esate valgę gardžią lietuvišką bulvienę? Kviečiame išbandyti vieną receptą, kuris patiko mamoms iš tinklaraščio „Mamukynas“.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Bulvienė, arba vakarienė, verta „grieko“

Viriau vakarienei karališką patiekalą - bulvienę! Ir visai nesijuokiu, nes sriuba labai gardi, kvapni, pigi, greitai paruošiama, tokia visa žemaitiška! Nusižiūrėjau visai ne iš žemaitės, o Neringos blogo. Tiesa, galvos neguldau, nes nežinau, iš kokio krašto nuostabi virėjėlė-kepėjėlė kilusi. Faktas, kad dabar ne Lietuvoje, todėl taip ir sakau.

Kad turėčiau sultinį, kuriame galėčiau virti sriubą - užkaičiau vištos ketvirtį (tikrai rasiu kur virtą mėsą panaudoti...). Kol virė, pakepinau svogūną, šoninę svieste. Turėjau pagalbininką, kuris bulves nuskuto, tad bereikėjo tik kubeliais supjaustyti. Sumečiau jas apvirti nedideliame kiekyje pasūdyto vandens, kaip recepto autorė ir rašė. Labai norėjosi atskiro puodo nebekaist, o tiesiai sultinin sumest, bet, šįkart laikiausi nuorodų. Kol jos apvirė, pabaigiau "bendrauti" su keptuvėje esančiu turiniu: sudėjau miltus, paskrudinau, po to sultinio stiklinę įpyliau. Kai bulvės apvirė, kiek joms reikia (8-10 min.), į jas suverčiau keptuvės skanėstus, supyliau sultinį, grietinėlę, sudėjau čiobrelius ir pipirus. Druskos jau nebereikėjo dėti, nes jos jau buvo sultinyje (gi viriau mėsą, kuri kitaip be skonio būtų). Tiesa, tiek, kiek nurodyta originaliame recepte čiobrelių ir pipirų - nedėjau. Truputį pamažinau. Ir baigiau virti.

P.S. atsiprašau už tokį pavargusį vaizdą, bet dieninio fotografavimo ši sriuba nebeišlaukė...

8 vidutinio dydžio bulvių,

1,5 l vištienos sultinio,

200 ml 30 proc. grietinėlės,

4 šaukštai sviesto

1 didelio svogūno,

150 - 200 g liesos parūkytos šoninės,

0,5 šaukšto džiovintų čiobrelių,

0,5 a. šaukštelio šviežiai maltų pipirų,

druskos pagal skonį,

2 šaukštai miltų (aš dėjau kupinus ir nesigailėjau dėl to).

Mama Laima

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.