Sūrių pyragas, kuriam neatsispirs joks svečias

Tinklaraštininkė Laura pasakoja apie savo mėgstamą sūrių pyragą, kurio skoniui neatsispiria ir kiti, jį ragavusieji.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ar jau minėjau: visus praėjusius metus vyras žymėjo kiekvieną mūsų išleistą litą. Metų pabaigoje, išvydusi kam ir po kiek per metus išleidome, išsižiojau: vienoje pirmųjų išlaidų pozicijų maisto produktų kategorijoje karaliavo sūriai! Man jie — kieti, minkštieji, su visokiausiais pelėsiais ir netikėčiausiais priedais – labai patinka.

Tačiau kaip per metus sugebėjau jiems išleisti gan nemenką sumą pinigų, net neįsivaizduoju. Tiesa, nors per Naujuosius metus daviau pažadą būti taupesne, sūrių išsižadėti nepavyksta.

Iš tos meilės sūriams gimė ir šis tartas. Beje, pyragas kiek primena mėgstamiausią keturių sūrių picą. Tiesa, tarte jų trys rūšys, bet receptas juk ne chemijos formulė - laisvę improvizacijoms!

TAIP PAT IŠMĖGINKITE:
Saulės kibinai
Šašlykų konkurentai – vištienos pjausneliai

Beje, tokie nesaldūs pyragai - geriausias sprendimas, pasirodžius svečiams. „Super" greita, itin paprasta, skanu ir atstoja kokius mažiausiai tris kitokius užkandžius.

Taigi, tartas. Pirmiausia – pyrago pagrindas, o jam reikės:

  • 100 g šalto sviesto;

  • 150 g miltų;

  • 60 ml vandens.

Viską išmaišome, išminkome ir bent pusvalandį palaikome šaldytuve. Tada iškočiojame, tešla išklojame formą. Tiesa, dėl formos: geriausia skirta tartaletėms ir tartams – neaukšta, rantytais krašteliais. Tam, kad kepdama tešla neišsipūstų, geriausia pagrindą kepti ant viršaus subėrus kelias saujas pupų, avinžirnių ar kokių kitų didelių, lengvai karščiui ir drėgmei nepasiduodančių grūdų.

Tešlai 180 laipsnių orkaitėje turėtų pakakti 15 min. O tada raitojame rankoves įdarui, kuriam prireiks:

  • 3 kiaušiniai;

  • 100 g grietinės;

  • Saujelė smulkintų džiovintų pomidorų (mirkytų aliejuje;

  • 70 g tarkuoto kietojo sūrio (Džiugas“ ar tikrasis parmezanas;

  • 100 g kubeliais pjaustyto „Mozzarella“ sūrio;

  • 70 g trupinto fetos sūrio;

  • Saujelė kiek pasmulkintų konservuotų juodųjų alyvuogių.


Autorės nuotr.

Paprasčiau nebūna: viską sumaišyti, drėbti į formą su iškeptu pagrindu ir kepti apie 25 minutes. Beje, druskos ir pipirų čia nededu - sūrumo ir kitokių skonių gausu iš sūrių, alyvuogių ir pomidorų.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba (7)

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.