Sūrių pyragas, kuriam neatsispirs joks svečias

Tinklaraštininkė Laura pasakoja apie savo mėgstamą sūrių pyragą, kurio skoniui neatsispiria ir kiti, jį ragavusieji.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ar jau minėjau: visus praėjusius metus vyras žymėjo kiekvieną mūsų išleistą litą. Metų pabaigoje, išvydusi kam ir po kiek per metus išleidome, išsižiojau: vienoje pirmųjų išlaidų pozicijų maisto produktų kategorijoje karaliavo sūriai! Man jie — kieti, minkštieji, su visokiausiais pelėsiais ir netikėčiausiais priedais – labai patinka.

Tačiau kaip per metus sugebėjau jiems išleisti gan nemenką sumą pinigų, net neįsivaizduoju. Tiesa, nors per Naujuosius metus daviau pažadą būti taupesne, sūrių išsižadėti nepavyksta.

Iš tos meilės sūriams gimė ir šis tartas. Beje, pyragas kiek primena mėgstamiausią keturių sūrių picą. Tiesa, tarte jų trys rūšys, bet receptas juk ne chemijos formulė - laisvę improvizacijoms!

TAIP PAT IŠMĖGINKITE:
Saulės kibinai
Šašlykų konkurentai – vištienos pjausneliai

Beje, tokie nesaldūs pyragai - geriausias sprendimas, pasirodžius svečiams. „Super" greita, itin paprasta, skanu ir atstoja kokius mažiausiai tris kitokius užkandžius.

Taigi, tartas. Pirmiausia – pyrago pagrindas, o jam reikės:

  • 100 g šalto sviesto;

  • 150 g miltų;

  • 60 ml vandens.

Viską išmaišome, išminkome ir bent pusvalandį palaikome šaldytuve. Tada iškočiojame, tešla išklojame formą. Tiesa, dėl formos: geriausia skirta tartaletėms ir tartams – neaukšta, rantytais krašteliais. Tam, kad kepdama tešla neišsipūstų, geriausia pagrindą kepti ant viršaus subėrus kelias saujas pupų, avinžirnių ar kokių kitų didelių, lengvai karščiui ir drėgmei nepasiduodančių grūdų.

Tešlai 180 laipsnių orkaitėje turėtų pakakti 15 min. O tada raitojame rankoves įdarui, kuriam prireiks:

  • 3 kiaušiniai;

  • 100 g grietinės;

  • Saujelė smulkintų džiovintų pomidorų (mirkytų aliejuje;

  • 70 g tarkuoto kietojo sūrio (Džiugas“ ar tikrasis parmezanas;

  • 100 g kubeliais pjaustyto „Mozzarella“ sūrio;

  • 70 g trupinto fetos sūrio;

  • Saujelė kiek pasmulkintų konservuotų juodųjų alyvuogių.


Autorės nuotr.

Paprasčiau nebūna: viską sumaišyti, drėbti į formą su iškeptu pagrindu ir kepti apie 25 minutes. Beje, druskos ir pipirų čia nededu - sūrumo ir kitokių skonių gausu iš sūrių, alyvuogių ir pomidorų.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.