Sūrių pyragas, kuriam neatsispirs joks svečias

Tinklaraštininkė Laura pasakoja apie savo mėgstamą sūrių pyragą, kurio skoniui neatsispiria ir kiti, jį ragavusieji.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ar jau minėjau: visus praėjusius metus vyras žymėjo kiekvieną mūsų išleistą litą. Metų pabaigoje, išvydusi kam ir po kiek per metus išleidome, išsižiojau: vienoje pirmųjų išlaidų pozicijų maisto produktų kategorijoje karaliavo sūriai! Man jie — kieti, minkštieji, su visokiausiais pelėsiais ir netikėčiausiais priedais – labai patinka.

Tačiau kaip per metus sugebėjau jiems išleisti gan nemenką sumą pinigų, net neįsivaizduoju. Tiesa, nors per Naujuosius metus daviau pažadą būti taupesne, sūrių išsižadėti nepavyksta.

Iš tos meilės sūriams gimė ir šis tartas. Beje, pyragas kiek primena mėgstamiausią keturių sūrių picą. Tiesa, tarte jų trys rūšys, bet receptas juk ne chemijos formulė - laisvę improvizacijoms!

TAIP PAT IŠMĖGINKITE:
Saulės kibinai
Šašlykų konkurentai – vištienos pjausneliai

Beje, tokie nesaldūs pyragai - geriausias sprendimas, pasirodžius svečiams. „Super" greita, itin paprasta, skanu ir atstoja kokius mažiausiai tris kitokius užkandžius.

Taigi, tartas. Pirmiausia – pyrago pagrindas, o jam reikės:

  • 100 g šalto sviesto;

  • 150 g miltų;

  • 60 ml vandens.

Viską išmaišome, išminkome ir bent pusvalandį palaikome šaldytuve. Tada iškočiojame, tešla išklojame formą. Tiesa, dėl formos: geriausia skirta tartaletėms ir tartams – neaukšta, rantytais krašteliais. Tam, kad kepdama tešla neišsipūstų, geriausia pagrindą kepti ant viršaus subėrus kelias saujas pupų, avinžirnių ar kokių kitų didelių, lengvai karščiui ir drėgmei nepasiduodančių grūdų.

Tešlai 180 laipsnių orkaitėje turėtų pakakti 15 min. O tada raitojame rankoves įdarui, kuriam prireiks:

  • 3 kiaušiniai;

  • 100 g grietinės;

  • Saujelė smulkintų džiovintų pomidorų (mirkytų aliejuje;

  • 70 g tarkuoto kietojo sūrio (Džiugas“ ar tikrasis parmezanas;

  • 100 g kubeliais pjaustyto „Mozzarella“ sūrio;

  • 70 g trupinto fetos sūrio;

  • Saujelė kiek pasmulkintų konservuotų juodųjų alyvuogių.


Autorės nuotr.

Paprasčiau nebūna: viską sumaišyti, drėbti į formą su iškeptu pagrindu ir kepti apie 25 minutes. Beje, druskos ir pipirų čia nededu - sūrumo ir kitokių skonių gausu iš sūrių, alyvuogių ir pomidorų.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.