Švediški kukuliai, troškinys ir skrebučiai 3 receptai iš animacinių filmų

Savaitgalio pietums ar pusryčiams siūlome pasigaminti patiekalą (o gal ir visus tris) iš visiems gerai žinomų animacinių filmukų.
© DELFI montažas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Daržovių troškinys iš animacinio filmo „La Troškinys"

Ar prisimenate smagųjį 2007 metais sukurtą animacinį filmą „La Troškinys" (Ratatoulle)? Jame smagiai pasakojama apie vienos ambicingos žiurkės norą tapti kulinarijos guru. Ratatoulle - tradicinis prancūziškas daržovių troškinys, valgomas ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas. Šiam daržovių troškiniui prireiks nedaug laiko pasigaminti. Hmm, sveikai maitinasi tie animaciniai herojai...

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kada tinkamiausias metas susilaukti vaikų?
10 idėjų, kaip su šeima įdomiai praleisti šį savaitgalį

Reikia:

2 baklažanų;

1 cukinijos;

7 pomidorų;

1 svogūno;

1 raudonos paprikos;

2 valgomųjų šaukštų sauso vyno;

1 skiltelė česnako;

2 šaukštai pomidorų pastos;

petražolių, pipirų, druskos - pagal skonį;

alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti?

Baklažanus, cukiniją, papriką ir 4 pomidorus supjaustyti riekelėmis. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti aliejuje ir į juos įdėti supjaustytus ir nulptus likusius 3 pomidorus. Patroškinti 5 minutes, įpilti vyno, pomidorų pastos, druskos, pipirų.

Į kepimo formą sluoksniuoti daržoves: baklažanus, cukiniją, papriką, pomidorus, įpilant svogūnų ir pomidorų masę. Ant viršaus užbarstyt petražolių, išspausti česnako galvutę ir viską pakepti orkaitėje.

Švediški kukuliukai iš animacinio filmo „Mažylis ir Karlsonas"

Pagal švedų rašytojos A.Lindgren knygą "Karlsonas ir Mažylis" buvo sukurtas ne vienas filmas skirtingose šalyse. Klasika tapusioje knygoje pasakojama apie vienišą berniuką, kuris susidraugauja su pašėlusiu, mokančiu skraidyti, krėsti išdaigas Karlsonu. Šis kresnas „vyrutis" labai mėgsta pavalgyti, žinoma, labiausiai tortus ir uogienę. O mes siūlome švediškų mėsos kukulių receptą.

Reikia:

1 riekės batono;

250 jautienos faršo;

250 mėsos faršo;

1 svogūno;

1 kiaušinio;

petražolių;

2 valgomųjų šaukštų sviesto;

200 ml grietinėlės;

2 valgomųjų šaukštų garstyčių.

Kaip daryti?

Faršą, batoną, petražoles, smulkiai supjaustytą svogūną ir kiaušinį sumaišyti, pridėti prieskonių. Iš masės formuoti šešiolika nedidelių kukuliukų, 15-20 min. apkepti juos keptuvėje nuolat vartant. Grietinėlę, sviestą, garstyčias ir mėgstamus prieskonius sudėti į puodą ir ant ugnies pakaitinti (neužvirti!). Iškeptus kukulius sudėti į padažą.

Teletabių skrebučiai iš animacinio serialo „Teletabiai"

Šie keturi spalvoti veikėjai moka užkariauti pačių mažiausiųjų širdis. Praėjo jau daugiau kaip dešimt metų nuo jų atsiradimo ekranuose, o jie vis dar turi visą būrį savo gerbėjų įvairiose šalyse. Jeigu žiūrėjote šį animacinį serialą,matėte, kad mėgstamiausias Teletabių maistas - skrebučiai ir džemas. Siūlome Teletabių skrebučių receptą.

Reikia:

2 gabalėlių batono;

1 kiaušinio;

kelių šaukštų pieno;

sviesto;

druskos, pipirų.

Kaip daryti?

Kiaušinius išplakti su mikseriu, pridėti pieno, druskos, pipirų. Į gautą masę pamirkyti batono riekeles ir dėti jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti orkaitėje, kol pagels iki aukso spalvos.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.