Švediški kukuliai, troškinys ir skrebučiai 3 receptai iš animacinių filmų

Savaitgalio pietums ar pusryčiams siūlome pasigaminti patiekalą (o gal ir visus tris) iš visiems gerai žinomų animacinių filmukų.
© DELFI montažas

Daržovių troškinys iš animacinio filmo „La Troškinys"

Ar prisimenate smagųjį 2007 metais sukurtą animacinį filmą „La Troškinys" (Ratatoulle)? Jame smagiai pasakojama apie vienos ambicingos žiurkės norą tapti kulinarijos guru. Ratatoulle - tradicinis prancūziškas daržovių troškinys, valgomas ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas. Šiam daržovių troškiniui prireiks nedaug laiko pasigaminti. Hmm, sveikai maitinasi tie animaciniai herojai...

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kada tinkamiausias metas susilaukti vaikų?
10 idėjų, kaip su šeima įdomiai praleisti šį savaitgalį

Reikia:

2 baklažanų;

1 cukinijos;

7 pomidorų;

1 svogūno;

1 raudonos paprikos;

2 valgomųjų šaukštų sauso vyno;

1 skiltelė česnako;

2 šaukštai pomidorų pastos;

petražolių, pipirų, druskos - pagal skonį;

alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti?

Baklažanus, cukiniją, papriką ir 4 pomidorus supjaustyti riekelėmis. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti aliejuje ir į juos įdėti supjaustytus ir nulptus likusius 3 pomidorus. Patroškinti 5 minutes, įpilti vyno, pomidorų pastos, druskos, pipirų.

Į kepimo formą sluoksniuoti daržoves: baklažanus, cukiniją, papriką, pomidorus, įpilant svogūnų ir pomidorų masę. Ant viršaus užbarstyt petražolių, išspausti česnako galvutę ir viską pakepti orkaitėje.

Švediški kukuliukai iš animacinio filmo „Mažylis ir Karlsonas"

Pagal švedų rašytojos A.Lindgren knygą "Karlsonas ir Mažylis" buvo sukurtas ne vienas filmas skirtingose šalyse. Klasika tapusioje knygoje pasakojama apie vienišą berniuką, kuris susidraugauja su pašėlusiu, mokančiu skraidyti, krėsti išdaigas Karlsonu. Šis kresnas „vyrutis" labai mėgsta pavalgyti, žinoma, labiausiai tortus ir uogienę. O mes siūlome švediškų mėsos kukulių receptą.

Reikia:

1 riekės batono;

250 jautienos faršo;

250 mėsos faršo;

1 svogūno;

1 kiaušinio;

petražolių;

2 valgomųjų šaukštų sviesto;

200 ml grietinėlės;

2 valgomųjų šaukštų garstyčių.

Kaip daryti?

Faršą, batoną, petražoles, smulkiai supjaustytą svogūną ir kiaušinį sumaišyti, pridėti prieskonių. Iš masės formuoti šešiolika nedidelių kukuliukų, 15-20 min. apkepti juos keptuvėje nuolat vartant. Grietinėlę, sviestą, garstyčias ir mėgstamus prieskonius sudėti į puodą ir ant ugnies pakaitinti (neužvirti!). Iškeptus kukulius sudėti į padažą.

Teletabių skrebučiai iš animacinio serialo „Teletabiai"

Šie keturi spalvoti veikėjai moka užkariauti pačių mažiausiųjų širdis. Praėjo jau daugiau kaip dešimt metų nuo jų atsiradimo ekranuose, o jie vis dar turi visą būrį savo gerbėjų įvairiose šalyse. Jeigu žiūrėjote šį animacinį serialą,matėte, kad mėgstamiausias Teletabių maistas - skrebučiai ir džemas. Siūlome Teletabių skrebučių receptą.

Reikia:

2 gabalėlių batono;

1 kiaušinio;

kelių šaukštų pieno;

sviesto;

druskos, pipirų.

Kaip daryti?

Kiaušinius išplakti su mikseriu, pridėti pieno, druskos, pipirų. Į gautą masę pamirkyti batono riekeles ir dėti jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti orkaitėje, kol pagels iki aukso spalvos.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.