Švediški kukuliai, troškinys ir skrebučiai 3 receptai iš animacinių filmų

Savaitgalio pietums ar pusryčiams siūlome pasigaminti patiekalą (o gal ir visus tris) iš visiems gerai žinomų animacinių filmukų.
Švediški kukuliai, troškinys ir skrebučiai <sup style="color: #ff0000;">3 receptai iš animacinių filmų</sup>
© DELFI montažas

Daržovių troškinys iš animacinio filmo „La Troškinys"

Ar prisimenate smagųjį 2007 metais sukurtą animacinį filmą „La Troškinys" (Ratatoulle)? Jame smagiai pasakojama apie vienos ambicingos žiurkės norą tapti kulinarijos guru. Ratatoulle - tradicinis prancūziškas daržovių troškinys, valgomas ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas. Šiam daržovių troškiniui prireiks nedaug laiko pasigaminti. Hmm, sveikai maitinasi tie animaciniai herojai...

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kada tinkamiausias metas susilaukti vaikų?
10 idėjų, kaip su šeima įdomiai praleisti šį savaitgalį

Reikia:

2 baklažanų;

1 cukinijos;

7 pomidorų;

1 svogūno;

1 raudonos paprikos;

2 valgomųjų šaukštų sauso vyno;

1 skiltelė česnako;

2 šaukštai pomidorų pastos;

petražolių, pipirų, druskos - pagal skonį;

alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti?

Baklažanus, cukiniją, papriką ir 4 pomidorus supjaustyti riekelėmis. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti aliejuje ir į juos įdėti supjaustytus ir nulptus likusius 3 pomidorus. Patroškinti 5 minutes, įpilti vyno, pomidorų pastos, druskos, pipirų.

Į kepimo formą sluoksniuoti daržoves: baklažanus, cukiniją, papriką, pomidorus, įpilant svogūnų ir pomidorų masę. Ant viršaus užbarstyt petražolių, išspausti česnako galvutę ir viską pakepti orkaitėje.

Švediški kukuliukai iš animacinio filmo „Mažylis ir Karlsonas"

Pagal švedų rašytojos A.Lindgren knygą "Karlsonas ir Mažylis" buvo sukurtas ne vienas filmas skirtingose šalyse. Klasika tapusioje knygoje pasakojama apie vienišą berniuką, kuris susidraugauja su pašėlusiu, mokančiu skraidyti, krėsti išdaigas Karlsonu. Šis kresnas „vyrutis" labai mėgsta pavalgyti, žinoma, labiausiai tortus ir uogienę. O mes siūlome švediškų mėsos kukulių receptą.

Reikia:

1 riekės batono;

250 jautienos faršo;

250 mėsos faršo;

1 svogūno;

1 kiaušinio;

petražolių;

2 valgomųjų šaukštų sviesto;

200 ml grietinėlės;

2 valgomųjų šaukštų garstyčių.

Kaip daryti?

Faršą, batoną, petražoles, smulkiai supjaustytą svogūną ir kiaušinį sumaišyti, pridėti prieskonių. Iš masės formuoti šešiolika nedidelių kukuliukų, 15-20 min. apkepti juos keptuvėje nuolat vartant. Grietinėlę, sviestą, garstyčias ir mėgstamus prieskonius sudėti į puodą ir ant ugnies pakaitinti (neužvirti!). Iškeptus kukulius sudėti į padažą.

Teletabių skrebučiai iš animacinio serialo „Teletabiai"

Šie keturi spalvoti veikėjai moka užkariauti pačių mažiausiųjų širdis. Praėjo jau daugiau kaip dešimt metų nuo jų atsiradimo ekranuose, o jie vis dar turi visą būrį savo gerbėjų įvairiose šalyse. Jeigu žiūrėjote šį animacinį serialą,matėte, kad mėgstamiausias Teletabių maistas - skrebučiai ir džemas. Siūlome Teletabių skrebučių receptą.

Reikia:

2 gabalėlių batono;

1 kiaušinio;

kelių šaukštų pieno;

sviesto;

druskos, pipirų.

Kaip daryti?

Kiaušinius išplakti su mikseriu, pridėti pieno, druskos, pipirų. Į gautą masę pamirkyti batono riekeles ir dėti jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti orkaitėje, kol pagels iki aukso spalvos.

Naujienų prenumerata
Diskusijų platforma laikinai išjungta. Prašome pabandyti vėliau.

Receptai

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (22)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.

Naudingoji uoga, kurios senoliai anksčiau liepdavo duoti vaikams prieš valgį (7)

Kuo mums naudingos bruknės ir kokį patiekalą rekomenduojame su jomis pasigaminti?

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme (3)

Taip skanu, kad net tirpsta burnoje. Šį sparnuotą posakį paprastai sakome apie skanų maistą. Tačiau šie sviestiniai sausainiai, kurių receptą šiandien pristatome, iš tiesų tirpsta burnoje. Tiesiogine to žodžio prasme.

Blynai be miltų, kurių paragavę pamiršite visus iki tol keptus (20)

Kokie jūsų vaiko blynai patys mėgstamiausi? Pasidalinkite receptu komentaruose arba atsiųskite mums į redakcija - tavovaikas@delfi.lt.

7 receptai su sluoksniuota tešla: kai norisi greitai ir skaniai (5)

Sluoksniuota tešla yra tikras išsigelbėjimas mažus vaikus auginančioms mamoms, kuomet nėra daug laiko suktis virtuvėje ir kočioti tešlas pačioms.

Ką padėti ant Helovino stalo: 7 patiekalų idėjos (8)

Artėjant Helovino dienai, imame planuoti, kaip ją švęsime, ką dėsime ant vakarienės stalo.

Skaniau ir sveikiau: kotletai su moliūgu (1)

Kasmet mūsų darže užauga daug moliūgų, taigi, virtuvėje prasidėjo eksperimentai... Ne tik sriubas verdu, pyragus kepu ar sultis spaudžiu, bet ir kotletus kepdama ji naudoju.

7 pačių skaniausių sriubų receptai: ar visas jau ragavote? (1)

Atšalus orams, vėl į namų virtuves grįžta sriubos. Trintos, tirštos ir skystesnės.

Bulviniai piršteliai, kurių skonis – kaip žemaičių blynų (12)

Ir vėl tas klausimas – „ką šiandien gaminsim?“ Ir vėl pasitarimas su kolege. Ir vėl gera jos idėja. Skonis – kaip žemaičių blynų.

FOTO: gaminame skaniuosius cukinijos „traškučius“ (3)

Gardus ir lengvai pagaminamas užkandis iš cukinijų.

Sriuba, kurią pelnytai galima tituluoti vitaminų bomba (15)

Ryškiai oranžinės spalvos, kvepianti ir kupina vitaminų – siūlome išbandyti šios rudeniškos sriubos receptą dar šiandien.

7 patiekalai su moliūgais: skanaukite patys ir vaišinkite kitus (4)

Atėjus moliūgų metui, imame ieškoti išbandytų ir skanių patiekalų iš moliūgų.

Neatspėsite, iš ko pagaminti šie purūs ir skanūs keksiukai (9)

Nors keksiukai daugeliui asocijuojasi su saldumu ir desertais, yra ir kitokių keksiukų. Šis – būtent toks.

Obuolių pyragas „3 stiklinės" (19)

Traški plutelė ir lengvai pagaminama net pirmokui – tai šio obuolių pyrago skiriamieji bruožai.