Švediški kukuliai, troškinys ir skrebučiai 3 receptai iš animacinių filmų

Savaitgalio pietums ar pusryčiams siūlome pasigaminti patiekalą (o gal ir visus tris) iš visiems gerai žinomų animacinių filmukų.

Daržovių troškinys iš animacinio filmo „La Troškinys"

Ar prisimenate smagųjį 2007 metais sukurtą animacinį filmą „La Troškinys" (Ratatoulle)? Jame smagiai pasakojama apie vienos ambicingos žiurkės norą tapti kulinarijos guru. Ratatoulle - tradicinis prancūziškas daržovių troškinys, valgomas ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas. Šiam daržovių troškiniui prireiks nedaug laiko pasigaminti. Hmm, sveikai maitinasi tie animaciniai herojai...

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kada tinkamiausias metas susilaukti vaikų?
10 idėjų, kaip su šeima įdomiai praleisti šį savaitgalį

Reikia:

2 baklažanų;

1 cukinijos;

7 pomidorų;

1 svogūno;

1 raudonos paprikos;

2 valgomųjų šaukštų sauso vyno;

1 skiltelė česnako;

2 šaukštai pomidorų pastos;

petražolių, pipirų, druskos - pagal skonį;

alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti?

Baklažanus, cukiniją, papriką ir 4 pomidorus supjaustyti riekelėmis. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti aliejuje ir į juos įdėti supjaustytus ir nulptus likusius 3 pomidorus. Patroškinti 5 minutes, įpilti vyno, pomidorų pastos, druskos, pipirų.

Į kepimo formą sluoksniuoti daržoves: baklažanus, cukiniją, papriką, pomidorus, įpilant svogūnų ir pomidorų masę. Ant viršaus užbarstyt petražolių, išspausti česnako galvutę ir viską pakepti orkaitėje.

Švediški kukuliukai iš animacinio filmo „Mažylis ir Karlsonas"

Pagal švedų rašytojos A.Lindgren knygą "Karlsonas ir Mažylis" buvo sukurtas ne vienas filmas skirtingose šalyse. Klasika tapusioje knygoje pasakojama apie vienišą berniuką, kuris susidraugauja su pašėlusiu, mokančiu skraidyti, krėsti išdaigas Karlsonu. Šis kresnas „vyrutis" labai mėgsta pavalgyti, žinoma, labiausiai tortus ir uogienę. O mes siūlome švediškų mėsos kukulių receptą.

Reikia:

1 riekės batono;

250 jautienos faršo;

250 mėsos faršo;

1 svogūno;

1 kiaušinio;

petražolių;

2 valgomųjų šaukštų sviesto;

200 ml grietinėlės;

2 valgomųjų šaukštų garstyčių.

Kaip daryti?

Faršą, batoną, petražoles, smulkiai supjaustytą svogūną ir kiaušinį sumaišyti, pridėti prieskonių. Iš masės formuoti šešiolika nedidelių kukuliukų, 15-20 min. apkepti juos keptuvėje nuolat vartant. Grietinėlę, sviestą, garstyčias ir mėgstamus prieskonius sudėti į puodą ir ant ugnies pakaitinti (neužvirti!). Iškeptus kukulius sudėti į padažą.

Teletabių skrebučiai iš animacinio serialo „Teletabiai"

Šie keturi spalvoti veikėjai moka užkariauti pačių mažiausiųjų širdis. Praėjo jau daugiau kaip dešimt metų nuo jų atsiradimo ekranuose, o jie vis dar turi visą būrį savo gerbėjų įvairiose šalyse. Jeigu žiūrėjote šį animacinį serialą,matėte, kad mėgstamiausias Teletabių maistas - skrebučiai ir džemas. Siūlome Teletabių skrebučių receptą.

Reikia:

2 gabalėlių batono;

1 kiaušinio;

kelių šaukštų pieno;

sviesto;

druskos, pipirų.

Kaip daryti?

Kiaušinius išplakti su mikseriu, pridėti pieno, druskos, pipirų. Į gautą masę pamirkyti batono riekeles ir dėti jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti orkaitėje, kol pagels iki aukso spalvos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis