Tai bent grožis: sausainiai su langeliais

 (2)
Vitražiniai sausainiai šimtu procentų yra vaikų šventės skanumynas.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

It spalvoti stikliukai žėrintys ledinukai bet kuriuos sausainius paverčia ypatingais – juk taip smagu pažvelgt į pasaulį pro šviečiančius saldaininius langelius! O po to juos sukrimsti: krimst krimst. Va dėl to sukrimtimo, aš kaip mama, vitražinius sausainius irgi linkusi laikyti išskirtinai šventiniais – tapęs kasdieniu toks skanumynas dantukų sveikatai netruktų atsiliepti. Bet retkarčiais pasilepinti galima - pasižiūrim kaip pagaminti šį spalvotą vaikų džiaugsmą:

TAIP PAT SKAITYKITE:
3 pietų receptai šeimoms, auginančioms mažus vaikus
3 užkandžiai šventiniam stalui

Vitražiniais galite iškepti bet kuriuos sviestinės, lengvai kočiojamos tešlos sausainius, aš pateikiu vieną iš daugelio šiam vitražiniam-sausaininiam atvejui tinkamų receptų. Saldainius rinkitės skaidrius ir spalvotus, aš naudojau jau mano vaikystėje populiarumo trūkumu nesiskundusius Bon Pari. Jei norite ryškesnės „vitražų“ spalvos – saldainius dėkite ne iš karto, o į šiek tiek pakeptus sausainukus – likus 5 minutėms iki iškepant.

Reikės:

1/2 stiklinės cukraus;

150 g sviesto;

1 kiaušinio;

1 šaukštelio maltos vanilės;

320 g miltų;

1/4 šaukštelio druskos;

0,5 šaukštelio kepimo miltelių;

skaidrių, spalvotų ledinukų.

Kepame vitražinius sausainius:

1. Sviestą su cukrumi išplakame iki vientisos, purios masės. Įdedame kiaušinį ir maltą vanilę ir dar paplakame.

Tai bent grožis: sausainiai su <em>langeliais</em>
© Alvilės Rimaitės nuotr.

2. Kitame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Gautą mišinį supilame į sviesto masę ir viską gerai išsukame virtuvės kombainu arba išminkome rankomis. Tešlą dedame į šaldytuvą 30 minučių.

Tai bent grožis: sausainiai su <em>langeliais</em>
© Alvilės Rimaitės nuotr.

3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Iškočiojame tešlą iki 7 mm storio, formelėmis išpjaustome sausainius, dedame juos į kepimo popierumi išklotą kepimo skardą, mažesnėmis formelėmis išpjauname viduriukus. Į išpjautus sausainių viduriukus dedame sutrupintus (suvyniojus į maistinę plėvelę keli smūgiai virtuviniu plaktuku) arba sveikus ledinukus (šie tinka tam atvejui, kai sausainių skylės didesnės). Karštoje orkaitėje ledinukai išsilydo ir pilnai užpildo skyles sausainiuose. Kepame orkaitėje apie 10-12 minučių, kol sausainiai gražiai paruduoja.

Tai bent grožis: sausainiai su <em>langeliais</em>
© Alvilės Rimaitės nuotr.

O jei norite visai vaikus iš koto išversti, vitražinius sausainius galite dar ir natūraliai spalvotu glajumi nudažyti!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.