Tai bent grožis: sausainiai su langeliais

 (2)
Vitražiniai sausainiai šimtu procentų yra vaikų šventės skanumynas.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

It spalvoti stikliukai žėrintys ledinukai bet kuriuos sausainius paverčia ypatingais – juk taip smagu pažvelgt į pasaulį pro šviečiančius saldaininius langelius! O po to juos sukrimsti: krimst krimst. Va dėl to sukrimtimo, aš kaip mama, vitražinius sausainius irgi linkusi laikyti išskirtinai šventiniais – tapęs kasdieniu toks skanumynas dantukų sveikatai netruktų atsiliepti. Bet retkarčiais pasilepinti galima - pasižiūrim kaip pagaminti šį spalvotą vaikų džiaugsmą:

TAIP PAT SKAITYKITE:
3 pietų receptai šeimoms, auginančioms mažus vaikus
3 užkandžiai šventiniam stalui

Vitražiniais galite iškepti bet kuriuos sviestinės, lengvai kočiojamos tešlos sausainius, aš pateikiu vieną iš daugelio šiam vitražiniam-sausaininiam atvejui tinkamų receptų. Saldainius rinkitės skaidrius ir spalvotus, aš naudojau jau mano vaikystėje populiarumo trūkumu nesiskundusius Bon Pari. Jei norite ryškesnės „vitražų“ spalvos – saldainius dėkite ne iš karto, o į šiek tiek pakeptus sausainukus – likus 5 minutėms iki iškepant.

Reikės:

1/2 stiklinės cukraus;

150 g sviesto;

1 kiaušinio;

1 šaukštelio maltos vanilės;

320 g miltų;

1/4 šaukštelio druskos;

0,5 šaukštelio kepimo miltelių;

skaidrių, spalvotų ledinukų.

Kepame vitražinius sausainius:

1. Sviestą su cukrumi išplakame iki vientisos, purios masės. Įdedame kiaušinį ir maltą vanilę ir dar paplakame.

Tai bent grožis: sausainiai su <em>langeliais</em>
© Alvilės Rimaitės nuotr.

2. Kitame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Gautą mišinį supilame į sviesto masę ir viską gerai išsukame virtuvės kombainu arba išminkome rankomis. Tešlą dedame į šaldytuvą 30 minučių.

Tai bent grožis: sausainiai su <em>langeliais</em>
© Alvilės Rimaitės nuotr.

3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Iškočiojame tešlą iki 7 mm storio, formelėmis išpjaustome sausainius, dedame juos į kepimo popierumi išklotą kepimo skardą, mažesnėmis formelėmis išpjauname viduriukus. Į išpjautus sausainių viduriukus dedame sutrupintus (suvyniojus į maistinę plėvelę keli smūgiai virtuviniu plaktuku) arba sveikus ledinukus (šie tinka tam atvejui, kai sausainių skylės didesnės). Karštoje orkaitėje ledinukai išsilydo ir pilnai užpildo skyles sausainiuose. Kepame orkaitėje apie 10-12 minučių, kol sausainiai gražiai paruduoja.

Tai bent grožis: sausainiai su <em>langeliais</em>
© Alvilės Rimaitės nuotr.

O jei norite visai vaikus iš koto išversti, vitražinius sausainius galite dar ir natūraliai spalvotu glajumi nudažyti!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (4)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.