Taškuoti sausainiai ant pagaliuko - skani Velykų puošmena

 (10)
Velykos jau ne už kalnų, tad margučius vaidinantys sausainiai ant pagaliuko prašyte prašosi į puslapį. Aš visai ne prieš juos priimti, juk panaudoti tokius spalvingus skanėstus galima įvairiai: dekoruoti vaikų stalą ar Velykų bobutės krepšelį, einant velykauti pasiimt kartu kaip staigmeną, o jei gimtadienis švenčiamas iškart po Velykų, tokių margučių galima prikepti bendraklasiams pavaišinti ar įteikti kiekvienam gimtadienio dalyviui lauktuvių parsinešti į namus.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Jei būgštaujate, kad mažesni vaikai gali užsigauti mediniu iešmeliu, jiems sausainius paduokite nuvėrę nuo jo - nusiima lengvai. Arba kepkite be pagaliuko. Skubantys formą gali daryti paprasto apskritimo - išspausite lengvai stikline. Su kiaušinio forma reikės daugiau pasikrapštyti, tačiau vaikams ji padaro įspūdį... Patys sausainukai paprasti ir gardūs, jų receptas įkvėptas baltojeleksteje.blogspot.com.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Ar galima vaikui sakyti "Muša - duok atgal"?
Tėtis 14 metų kas savaitę filmavo dukterį: kas iš to išėjo?

25 dideliems sausainiams reikės:

380 g miltų,

Pusės šaukštelio kepimo miltelių,

1/4 šaukštelio druskos,

1 šaukštelio maltos vanilės,

220 g sviesto,

100 g cukraus,

2 kiaušinių,

1 pakuotės (90 g) M&M saldainių,

medinių iešmelių.

Taškuoti sausainiai ant pagaliuko - skani Velykų puošmena
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Kaip gaminti?

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 175 laipsnių.

Medinius iešmelius pamerkiame 5 minutėms į vandenį, kad kepant nepradėtų skrusti.

Minkštą sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės. Toliau plakdami, po vieną įmušame kiaušinius.

Į kitą dubenį persijojame miltus ir sumaišome kartu su druska ir kepimo milteliais. Į miltus supilame sviesto, cukraus ir kiaušinių masę ir gerai išmaišome - iš pradžių šaukštu, po to rankomis, kol tešla taps vienalyte.

Tešlą iškočiojame į maždaug 1-1,5 cm storio lakštą, stikline išpjauname apskritimus ir juos verčiame į kiaušinius - kiaušinio formą suteikiame apipjaudami peiliu ar tiesiog paformuodami rankomis. Kad būtų lygesnis paviršius, paplekšnojame plokščia peilio puse. Dedame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, įsmeigiame po medinį iešmelį ir įspaudžiame saldainiukus.

Spaudžiame gana stropiai, kad sausainiai, kai iškepę atsidurs vertikalioje padėtyje, nesugalvotų pradėt mėtyti M&M saldainių į kairę ir į dešinę. Jei atrodo, kad pernelyg spaudžiant, sausainiai gali pakeisti formą, galit papildomai saldainiukus paspausti jau sausainiams įpusėjus kepti, atsargiai pradarę orkaitę. Tik nenusideginkit!

Kepame apie 12-15 minučių.

Taškuoti sausainiai ant pagaliuko - skani Velykų puošmena
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Jei šiais sausainukais puošiu stalą - kad būtų atsisukę paradine puse ir negriuvinėtų nuo savo skanaus svorio į šalis, susmeigiu juos į obuolį.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (2)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.

Skanūs pietūs vos per 15 minučių

Labai greitai pagaminamas patiekalas, kuriam tinka ir vakarykštė kepta mėsa. Pas mus buvo likę 4 vištienos kumpeliai, kuriuos kepiau orkaitėje rankovėje.

Rekordiškai greitai pagaminamas vištienos pyragas

Patiekalas, kurį drąsiai galima pasiūlyti visiems šeimos nariams. Pyrago skonis yra išties švelnus, o pagaminti jį paprasta kaip dukart du.

Gardžioji morkų sriuba (3)

Trinta morkų sriuba, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų.

Gardus patiekalas pusryčiams ir ne tik (5)

Labai greiti, nuostabaus skonio pusryčiai visai šeimai. Kai nesinori gaišti daug laiko, tokie pusryčiai yra tikras išsigelbėjimas.

Viens, du, trys – ir skaniausias pyragas jau garuoja ant stalo!

Šis pyragas yra be galo lengvai pagaminamas, o skoniu nenusileidžia patiems prašmatniausiems obuolių pyragams.

(Ne)patogūs klausimai ledų gamintojams

Orams atšilus vis dažniau norisi pasmaguriauti ledų, tačiau kokius rinktis, kad būtų sveikiausi? Ir kaip atpažinti šviežius ledus? Į mūsų klausimus atsako ledų "Rud" prekės ženklo atstovas Baltijos šalyse Donatas Šimkus.

Pasitinkam pavasarį: šaltibarščiai kitaip

Atšilus orui, į namų virtuvę sugrįžta šaltos sriubos. Jeigu dar nesate bandę, rekomenduojame paragauti šaltos ridikėlių sriubos, kurią galima pavadinti šaltibarščių giminaite.

Nekeptas sausainių ir varškės pyragas (12)

Šį nesudėtingą receptą labai smagu ir patogu ruošti kartu su vaikais.

Greitai pagaminamas šokoladinis TINGINYS (6)

Kai neturite daug laiko sukiotis virtuvėje, bet norite greito ir gero rezultato, visada verta prisiminti seno, gero "Tinginio" pyrago receptą.

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Internautus stebina video, kuriame kiaušiniai marginami su skutimosi putomis (8)

Kokių tik būdų neišbando išradingos šeimininkės, margindamos kiaušinius prieš Velykas.