Taškuoti sausainiai ant pagaliuko - skani Velykų puošmena

 (10)
Velykos jau ne už kalnų, tad margučius vaidinantys sausainiai ant pagaliuko prašyte prašosi į puslapį. Aš visai ne prieš juos priimti, juk panaudoti tokius spalvingus skanėstus galima įvairiai: dekoruoti vaikų stalą ar Velykų bobutės krepšelį, einant velykauti pasiimt kartu kaip staigmeną, o jei gimtadienis švenčiamas iškart po Velykų, tokių margučių galima prikepti bendraklasiams pavaišinti ar įteikti kiekvienam gimtadienio dalyviui lauktuvių parsinešti į namus.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Jei būgštaujate, kad mažesni vaikai gali užsigauti mediniu iešmeliu, jiems sausainius paduokite nuvėrę nuo jo - nusiima lengvai. Arba kepkite be pagaliuko. Skubantys formą gali daryti paprasto apskritimo - išspausite lengvai stikline. Su kiaušinio forma reikės daugiau pasikrapštyti, tačiau vaikams ji padaro įspūdį... Patys sausainukai paprasti ir gardūs, jų receptas įkvėptas baltojeleksteje.blogspot.com.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Ar galima vaikui sakyti "Muša - duok atgal"?
Tėtis 14 metų kas savaitę filmavo dukterį: kas iš to išėjo?

25 dideliems sausainiams reikės:

380 g miltų,

Pusės šaukštelio kepimo miltelių,

1/4 šaukštelio druskos,

1 šaukštelio maltos vanilės,

220 g sviesto,

100 g cukraus,

2 kiaušinių,

1 pakuotės (90 g) M&M saldainių,

medinių iešmelių.

Taškuoti sausainiai ant pagaliuko - skani Velykų puošmena
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Kaip gaminti?

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 175 laipsnių.

Medinius iešmelius pamerkiame 5 minutėms į vandenį, kad kepant nepradėtų skrusti.

Minkštą sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės. Toliau plakdami, po vieną įmušame kiaušinius.

Į kitą dubenį persijojame miltus ir sumaišome kartu su druska ir kepimo milteliais. Į miltus supilame sviesto, cukraus ir kiaušinių masę ir gerai išmaišome - iš pradžių šaukštu, po to rankomis, kol tešla taps vienalyte.

Tešlą iškočiojame į maždaug 1-1,5 cm storio lakštą, stikline išpjauname apskritimus ir juos verčiame į kiaušinius - kiaušinio formą suteikiame apipjaudami peiliu ar tiesiog paformuodami rankomis. Kad būtų lygesnis paviršius, paplekšnojame plokščia peilio puse. Dedame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, įsmeigiame po medinį iešmelį ir įspaudžiame saldainiukus.

Spaudžiame gana stropiai, kad sausainiai, kai iškepę atsidurs vertikalioje padėtyje, nesugalvotų pradėt mėtyti M&M saldainių į kairę ir į dešinę. Jei atrodo, kad pernelyg spaudžiant, sausainiai gali pakeisti formą, galit papildomai saldainiukus paspausti jau sausainiams įpusėjus kepti, atsargiai pradarę orkaitę. Tik nenusideginkit!

Kepame apie 12-15 minučių.

Taškuoti sausainiai ant pagaliuko - skani Velykų puošmena
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Jei šiais sausainukais puošiu stalą - kad būtų atsisukę paradine puse ir negriuvinėtų nuo savo skanaus svorio į šalis, susmeigiu juos į obuolį.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.