Taškuoti sausainiai ant pagaliuko - skani Velykų puošmena

 (10)
Velykos jau ne už kalnų, tad margučius vaidinantys sausainiai ant pagaliuko prašyte prašosi į puslapį. Aš visai ne prieš juos priimti, juk panaudoti tokius spalvingus skanėstus galima įvairiai: dekoruoti vaikų stalą ar Velykų bobutės krepšelį, einant velykauti pasiimt kartu kaip staigmeną, o jei gimtadienis švenčiamas iškart po Velykų, tokių margučių galima prikepti bendraklasiams pavaišinti ar įteikti kiekvienam gimtadienio dalyviui lauktuvių parsinešti į namus.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Jei būgštaujate, kad mažesni vaikai gali užsigauti mediniu iešmeliu, jiems sausainius paduokite nuvėrę nuo jo - nusiima lengvai. Arba kepkite be pagaliuko. Skubantys formą gali daryti paprasto apskritimo - išspausite lengvai stikline. Su kiaušinio forma reikės daugiau pasikrapštyti, tačiau vaikams ji padaro įspūdį... Patys sausainukai paprasti ir gardūs, jų receptas įkvėptas baltojeleksteje.blogspot.com.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Ar galima vaikui sakyti "Muša - duok atgal"?
Tėtis 14 metų kas savaitę filmavo dukterį: kas iš to išėjo?

25 dideliems sausainiams reikės:

380 g miltų,

Pusės šaukštelio kepimo miltelių,

1/4 šaukštelio druskos,

1 šaukštelio maltos vanilės,

220 g sviesto,

100 g cukraus,

2 kiaušinių,

1 pakuotės (90 g) M&M saldainių,

medinių iešmelių.

Taškuoti sausainiai ant pagaliuko - skani Velykų puošmena
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Kaip gaminti?

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 175 laipsnių.

Medinius iešmelius pamerkiame 5 minutėms į vandenį, kad kepant nepradėtų skrusti.

Minkštą sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės. Toliau plakdami, po vieną įmušame kiaušinius.

Į kitą dubenį persijojame miltus ir sumaišome kartu su druska ir kepimo milteliais. Į miltus supilame sviesto, cukraus ir kiaušinių masę ir gerai išmaišome - iš pradžių šaukštu, po to rankomis, kol tešla taps vienalyte.

Tešlą iškočiojame į maždaug 1-1,5 cm storio lakštą, stikline išpjauname apskritimus ir juos verčiame į kiaušinius - kiaušinio formą suteikiame apipjaudami peiliu ar tiesiog paformuodami rankomis. Kad būtų lygesnis paviršius, paplekšnojame plokščia peilio puse. Dedame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, įsmeigiame po medinį iešmelį ir įspaudžiame saldainiukus.

Spaudžiame gana stropiai, kad sausainiai, kai iškepę atsidurs vertikalioje padėtyje, nesugalvotų pradėt mėtyti M&M saldainių į kairę ir į dešinę. Jei atrodo, kad pernelyg spaudžiant, sausainiai gali pakeisti formą, galit papildomai saldainiukus paspausti jau sausainiams įpusėjus kepti, atsargiai pradarę orkaitę. Tik nenusideginkit!

Kepame apie 12-15 minučių.

Taškuoti sausainiai ant pagaliuko - skani Velykų puošmena
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Jei šiais sausainukais puošiu stalą - kad būtų atsisukę paradine puse ir negriuvinėtų nuo savo skanaus svorio į šalis, susmeigiu juos į obuolį.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (9)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos blynai (1)

Vaikai paprastai mėgsta blynus, tačiau ne visada mėgsta valgyti mėsą. O jeigu pabandžius sujungti tai į vieną ir pagaminti mažųjų pietums ar vakarienei vištienos blynų? Pabandom!

3 sausainių receptai, kurie tinka ir vaikams

Namuose kepti sausainiai visada sveikiau už parduotuvėje pirktus, kurių etiketėje driekiasi didžiausia sudedamųjų produktų eilė, neapsieinanti be maisto priedų.

Nekeptas plikytų sausainių pyragas (11)

Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas. Mano šeimynai jis pats skaniausias.