TINGINIŲ koldūnai: paprasta ir skanu

 (37)
Darbe su kolege vis viena kitai užduodame klausimą "Tai ką šiandien gaminsi?".
<span style="color: #ff0000;">TINGINIŲ</span> koldūnai: paprasta ir skanu

Žinoma, po darbo norisi, kad gaminimas būtų greitas - vienas, du, ir viskas. Kad būtų skanu, na, ir žinoma, sotu.

Kolegės pasiūlymas pasigaminti „tinginio koldūnus“ vakare nesužavėjo - per daug darbo pasirodė. Tačiau mintyse pasilikau šią idėją savaitgaliui. Ir išties to darbo visiškai nedaug. Paprasta ir skanu.

Reikėjo:

Tešlai: miltai ir vanduo. Santykio nematavau, tiesiog suminkiau tešlą, kuri kočiojant nelimpa.

Įdarui: 500 g faršo, svogūno, prieskonių (kokius patys naudojate).

Gaminimo eiga visai paprasta. Iškočiojau apie 2 mm storio tešlą. Tešlą aptepiau faršu. Visa tai suvyniojau, supjausčiau, ir koldūnus iš abiejų pusių pakepinau.

Pakepintus sumečiau į troškintuvą, ant dugno patiesusi tarkuotų morkų, sviesto, grietinės, prieskonių, virinto vandens.

Patroškinau kelias minutes.

Skanaus.

Mama Renata

Mamukynas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Maisto technologė pataria, kokį aliejų naudoti kepimui

Ypač mūsų mažieji mėgsta keptus maisto produktus, o ir suaugusieji neatsispiria nei blyneliams, nei keptai mėsytei. Maisto technologė, sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė atsako, kokį aliejų rinktis kepimui: rafinuotą ar nerafinuotą. Taip pat pateikia aliejui sveikas alternatyvas.

GARDUS užkandukas su jaunomis cukinijomis

Šį patiekalą gaminusi mama Zita pavadino cukinijų „blyneliais“. Iš pirmo žvilgsnio jie primena blynus, tačiau tokie nėra.

Ruošiamės žiemai: raudonųjų serbentų drebučiai (3)

Jeigu svarstote, ką daryti su raudonųjų serbentų derliumi, kviečiame išbandyti mamų tinklaraštininkių receptą.

Karštas sumuštinis iš skaniausių pusryčių trejetuko (5)

Pastaruoju metu didelį dėmesį skiriu pusryčiams. Šį mėnesį mano rytai pakankamai laisvi, todėl ir laiko pasigaminti ką nors gardaus galiu skirti daugiau.

Marinuoti tetos agurkėliai (2)

Taip juos pavadinau, nes receptą davė teta - labai šauni šeimininkė.

Video pamokėlė: vaikai gamina naminius ledus

„Samčio burtų“ jaunieji kulinarai vasarą neatostogauja ir toliau mums rodo, kaip nesunkiai galima pasigaminti skanių patiekalų. Šįkart vaikai gamina naminius ledus.

Patiekalas per 10 minučių, kurio vaikas tikrai paprašys pakartoti (13)

Mažus vaikus auginančioms mamoms dažnai trūksta laiko ilgiems eksperimentams prie viryklės. Šio užkandžio gaminimui sugaišite ne daugiau kaip 10 minučių.

Visų laikų skaniausi keksiukai su mėlynėmis

Prasidėjus mėlynių sezonui, dairomės nesunkiai pagaminamų ir skanių receptų su mėlynėmis. Šie keksiukai kaip tik tokie ir yra.

Lavašo suktinukas: greita, sveika ir labai skanu

Dažnai lavašo suktinukai asocijuojasi su nesveiku maistu. Tačiau paruoštas namuose jis gali būti ne tik be galo skaniu, bet ir sveiku. Tereikia nenaudoti padažų ir įdėti daugiau daržovių. Be to, juos itin mėgsta vaikai, o įsidėti į kelionę ar valgyti gamtoje itin patogu.

Skanučiai vištienos kotletukai, kurie patiks net ir išrankiausiems vaikams

Šie be galo gardūs kotletukai tikrai patiks net ir tiems vaikams, kurie, rodos, nieko nemėgsta. Svarbiausia, suformuoti mažus kotletukus ir juos patiekti su žaismingai pjaustytomis daržovėmis.

GENIALIAI PAPRASTA: pasakiškai skanus ryžių dribsnių TINGINYS (6)

Šį paprastutį, bet labai skanų pyragą itin smagu ruošti kartu su vaikais.

Du gaivinantys desertai karštai dienai

Nors esu prisižadėjusi sau, kad šis tinklaraštis nebus maisto receptų saugykla, visgi leidžiu sau kartas nuo karto pasidalinti vienu kitu labai pavykusiu, su vaikais gaminamu patiekalu. Šiandien – ledų diena!

Šalta sriuba, kurios suvalgius karštą dieną grįžta jėgos (25)

Kai alina karščiai, atsigaivinti padės labai paprastai pagaminama šalta sriuba. Pirmą kart ją ragavau vienoje karaimų kavinėje Trakuose ir pabandžiau pasigaminti namie.

Patiekalas, kurį pamatę panorome iškart išbandyti – taip ir padarėme (FOTO) (12)

Šį receptą pamatėme interneto platybėse ir smalsumo vedami nusprendėme tuoj pat išbandyti patys.

Pagerinti varškėtukai

Varškėčiai – mėgstamas vaikų patiekalas. Kad nenusibostų kas kartą gaminti vis tuos pačius, siūlome pagerintų varškėtukų receptą.