Tinginių virtinukai: minkštučiai ir greitai pagaminami

 (19)
Šis patiekalas patinka vaikams, be to, smagu tai, kad padažą prie šių virtinukų drąsiai galite improvizuoti patys: pasiūlyti trintų uogų, uogienės, grietinės, jogurto, tirpinto sviesto ir pan.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikia:

200 gramų varškės;

2 šaukštų cukraus pudros;

1 kiaušinis;

3 šaukštai miltų;

Šaukštelis vanilinio cukraus;

Šiek tiek druskos.

Gaminimas:

Sumaišome varškę su cukraus pudra, kiaušiniu, vaniliniu cukrumi ir druska. Išmaišome iki vientisos masės, kad neliktų varškės gumuliukų.

Pridedame miltus ir viską išminkome dar kartą.

Ant miltais paberto stalo tešlą iškočiojame.

Jei turite nedidelių formelių (iki 4-5 cm), tešlą galite formuoti su jomis, vaikams bus smagiau valgyti, bet jei jų nėra, tešlą tiesiog supjaustykite 3-4 cm ilgio gabaliukais.

Jei tešla limpa, apibarstykite ją miltais.

Į verdantį vandenį dedame virtinukus ir kai jie iškyla į paviršių, dar paverdame 3 minutes.

Viskas, virtinukai laukia valgytojų.

Ne veltui šie varškės virtinukai vadinami „Tinginių virtiniais" - pagaminsite juos tikrai greitai ir labai paprastai. Jie tinka pusryčiams ir vakarienei.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (5)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.