TINGINYS be kondensuoto pieno

 (4)
„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Mano vyresnėlis jau kelias dienas prašė: „Padaryk prašau to pyrago su sausainiais". Prašė, prašė ir priprašė. Bet su sąlyga, kad jis turės tuos sausainius sutrupinti. Oi, tas jam patiko, ir net labai. Vis prašė pamokyti, kaip "Tinginys" daromas, nes sakė užaugęs norės mokėti gaminti valgį, kaip aš.

Man asmeniškai "Tinginys" su kondensuotu pienu nepatinka, nes tada būna toks lipnesnis... Be kondensuoto pieno panašiai gaminti mokė mane draugė, bet šis receptas šiek tiek pakeistas.

Skonis 9 iš 10, bet tik todėl, kad man truputį trūko drėgnumo.

Reikia:

600 gramų sausainių,

150 gramų sviesto,

3 šaukštų geros kakavos,

70 gramų cukraus,

180 ml pieno.

TINGINYS be kondensuoto pieno

Gaminimas:

Sausainius sulaužykite nedideliais gabaliukais.

Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, tada supilkite pieną, cukrų ir kakavą. Maišykite nuolat, kol masė užvirs. Kai masė užvirs, dar pamaišykite minutę, kitą, kol masė pradės tirštėti.

Visą šią masę pilkite ant sausainių ir gerai išmaišykite.

Visi sausainiai turi pasidengti šia mase.

Tinginio masę dėkite į indą, ištiestą kepimo popieriumi, suspauskite, kad neliktų oro tarpų.

Dėkite į šaldytuvą kelioms valandom.

TINGINYS be kondensuoto pieno
TINGINYS be kondensuoto pieno
„Samčio užrašai“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (12)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.