Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais

 (6)
Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sausainiams (apie 40 vnt.) reikės:

50 g mielių;

~100 g cukraus;

2 kambario temperatūros kiaušinių;

2 v.š. kambario temperatūros grietinės;

200 g kambario temperatūros sviesto;

500-550 g miltų.

Įdarui:

3-4 obuolių, supjaustytų skiltelėmis;

2-3 v.š. cukraus (geriau rudojo);

1 v.š.cinamono.

Pamirkymui:

1 kiaušinio;

~ stiklinės cukraus.

Gaminimas:

Visų pirma yra svarbu tai, kad visi tešlai naudojami produktai būtų kambario temperatūros. Taigi, geriausia juos išsitraukti jau iš vakaro, tada ir sviestas daug smagiau išsiplaks.

Mažame indelyje sudedame mieles ir ant jų šaukštą cukraus, paliekame kelioms minutėms.

Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, dedame grietinę. Pastovėjusias su cukrumi mieles pamaišome, kol gausis skysta masė ir supilame jas į kiaušinių plakinį, sumaišome.

Kitame dideliame dubenyje išsukame sviestą iki baltumo. Į jį sudedame kiaušinių masę ir maišome, kol viskas tolygiai išsimaišo. Tada pradedame dėti miltus, vis pamaišydami.

Tada pereiname prie minkymo, ir miltų dedame tol, kol gauname minkomą, per daug nelimpančią prie rankų tešlą. Padarome kamuoliuką ir šiltai padedame, kol pasiruošime įdarą.

Obuolius sulupame, supjaustome į 8 dalis, išpjauname sėklalizdžius. Ant jų užberiame cukrų ir cinamoną, išmaišome.

Tešlą daliname per pusę ir kiekvieną kamuoliuką atskirai, kad užtektų vietos, plonai iškočiojame.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais
© Asmeninio albumo nuotr.

Su peiliu subraižome trikampėlius. Obuolio skiltelę dedame ant trikampio pagrindo, užlenkiame kraštus ant obuolio ir susukame aukštyn link trikampio viršūnės.

Kiekvieną sausainį (jo paviršių) įmerkiame į kiaušinio plakinį ir cukrų. Išdėliojame ant kepimo popieriumi patiestos skardos mirkyta puse į viršų.

Sausainius kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Paskutines 2 min nustačiau savo orkaitės grill funkciją, kad sausainių viršus gražiau apkeptų.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 15 min.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais
© Asmeninio albumo nuotr.

Skanaus!

sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...