Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais

 (6)
Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sausainiams (apie 40 vnt.) reikės:

50 g mielių;

~100 g cukraus;

2 kambario temperatūros kiaušinių;

2 v.š. kambario temperatūros grietinės;

200 g kambario temperatūros sviesto;

500-550 g miltų.

Įdarui:

3-4 obuolių, supjaustytų skiltelėmis;

2-3 v.š. cukraus (geriau rudojo);

1 v.š.cinamono.

Pamirkymui:

1 kiaušinio;

~ stiklinės cukraus.

Gaminimas:

Visų pirma yra svarbu tai, kad visi tešlai naudojami produktai būtų kambario temperatūros. Taigi, geriausia juos išsitraukti jau iš vakaro, tada ir sviestas daug smagiau išsiplaks.

Mažame indelyje sudedame mieles ir ant jų šaukštą cukraus, paliekame kelioms minutėms.

Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, dedame grietinę. Pastovėjusias su cukrumi mieles pamaišome, kol gausis skysta masė ir supilame jas į kiaušinių plakinį, sumaišome.

Kitame dideliame dubenyje išsukame sviestą iki baltumo. Į jį sudedame kiaušinių masę ir maišome, kol viskas tolygiai išsimaišo. Tada pradedame dėti miltus, vis pamaišydami.

Tada pereiname prie minkymo, ir miltų dedame tol, kol gauname minkomą, per daug nelimpančią prie rankų tešlą. Padarome kamuoliuką ir šiltai padedame, kol pasiruošime įdarą.

Obuolius sulupame, supjaustome į 8 dalis, išpjauname sėklalizdžius. Ant jų užberiame cukrų ir cinamoną, išmaišome.

Tešlą daliname per pusę ir kiekvieną kamuoliuką atskirai, kad užtektų vietos, plonai iškočiojame.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais
© Asmeninio albumo nuotr.

Su peiliu subraižome trikampėlius. Obuolio skiltelę dedame ant trikampio pagrindo, užlenkiame kraštus ant obuolio ir susukame aukštyn link trikampio viršūnės.

Kiekvieną sausainį (jo paviršių) įmerkiame į kiaušinio plakinį ir cukrų. Išdėliojame ant kepimo popieriumi patiestos skardos mirkyta puse į viršų.

Sausainius kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Paskutines 2 min nustačiau savo orkaitės grill funkciją, kad sausainių viršus gražiau apkeptų.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 15 min.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais
© Asmeninio albumo nuotr.

Skanaus!

sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.