Tobulai skanus nekeptas sausainių tortas

 (19)
Dievinu tortus - pyragus, kurių nereikia kepti. Jie pagaminami greitai, lengvai ir, žinoma, būna skanūs.
© Mamukynas.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ar jau turite TAVO VAIKO programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir skaitykite mus dar patogiau: „iPhone“, „Android“.

Šį kartą išmėginau sausainių tortą su vynuogėmis.

Reikia:

Riebios (40 proc.) grietinės - 700gr.,

sausainių - 300 gramų,

razinų - 100 gramų,

šokolado - 200 gramų,

želatinos - 25 gramų,

želė (žalios spalvos) - 90 gramų,

Žaliųjų vynuogių - geros saujos,

cukraus pudros - 1/2 stiklinės,

vanilinio cukraus - 1 a.š.

Gaminimas:

Želatiną užpyliau 150 ml karšto vandens ir palikau brinkti.

Želė užpyliau 300 ml karšto vandens, išmaišiau ir taip pat palikau brinkti.

Sausainius ir šokoladą sulaužiau nedideliais gabaliukais. Inde išplakiau grietinę, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų.

Tada į tą patį indą supyliau išbrinkusią želatiną ir dar kartą viską išplakiau.

Į tą masę įmaišiau sulaužytus sausainius ir verdančiu vandeniu nuplikytas razinas. Į norimą formą (geriausia - tortinę atsegamais kraštais) dėjau trečdalį sausainių - grietinės masės, užbėriau šokolado, ir vėl trečdalį masės, tada užbėriau likusį šokoladą, ir ant viršaus supyliau likusią masę.

Taip susluoksniuotą tortą įdėjau į šaldytuvą 30 min.

Kol tortas stingo šaldytuve, nuploviau vynuoges, jas supjausčiau pusiau (jei vynuogės su kauliukais, tai reikia juos išimti).

Puseles sudėliojau ant apstingusio torto, užpyliau želė ir vėl tortas keliavo į šaldytuvą. Tortą šaldytuve reik laikyti 2-3 val., o geriausia per visą naktį.

Tobulai skanus nekeptas sausainių tortas
© Mamukynas.lt

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.