Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Taip, kaip mėsos įdarą „įvelkame“ į tortiliją, lavašą ar kitokią tešlą (gaminant kibinus, čeburekus), taip skanų patiekalą galima gauti ir suderinus mėsą su mieline tešla. Reikės tik kiek daugiau laiko, kol mielinė tešla iškils. O visa kita visai nesudėtinga.

Reikės:

Papločiui:

25 g mielių;

1 a.š. cukraus;

1 stiklinės pieno;

70 g sviesto;

3-4 stiklinių miltų;

žiupsnelio druskos.

Įdarui:

400 g maltos mėsos;

200 g šviežių kopūstų;

1 poro arba svogūno;

3 česnako skiltelių;

2 morkų;

1 paprikos;

žiupsnelio druskos;

1 a.š. raudonėlio;

1/2 stiklinės grietinės;

kiaušinio aptepimui.

Gaminimas:

Darome paplotį:

Į dubenėlį sudedame mieles, užberiame cukrumi ir keliom minutėm atidedame.

Ant silpnos ugnies pašildome pieną kartu sviestu, kad šis ištirptų.

Jeigu pienas pernelyg įkaista, reikės jį atvėsinti iki ~35 C arba kol bus galima laisvai įkišti pirštą į pieną.

Mieles su cukrumi palengva išmaišome, kol masė tampa skysta.

Į didelį dubenį išsijojame miltus, įberiame druskos. Viduryje padarome duobutę ir į ją pilame mieles ir pieno mišinį (ne per karštą!).

Viską išmaišome ir tada įdarbinam rankas - gerai išminkome, bent kelias minutes.

Iš tešlos padarome kamuolį ir pridengę rankšluosčiu leidžiama pakilti apie valandą arba kol tešla maždaug padvigubės.

Ruošiame įdarą:

Keptuvėje apie 5 minutes pakepiname svogūną/porą, sudedame trumpai pakepti ir susmulkintas česnako skilteles. Sudedame maltą mėsą ir pakepame, kol gražiai apkeps. Kol mėsa kepa, burokine tarka sutarkuojame arba smulkiai supjaustome kopūstą ir morkas, nedideliais gabaliukais supjaustome papriką.

Daržoves sudedame į keptuvę su mėsa ir patroškiname, kol daržovės suminkštės.

Pagardiname prieskoniais ir grietine.

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

Tešlą padaliname perpus ir iškočiojame du kepimo skardos dydžio lakštus.

Kepimo skardą (tinka ir gilesnės orkaitės kepimo skardos) padengiame kepimo popieriumi ir įklojame vieną lakštą.

Tolygiai paskirstome visą įdarą.

Kitu tešlos lakštu užklojame įdarą ir gerai sujungiame pakraščius.

Aptepame kiaušiniu, šakute pribadome daug skylučių.

Kepame orkaitėje 20-30 min.

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 20-30 min.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas
© Asmeninio albumo nuotr.
sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.