Tobulas obuolių pyragas

Labai mėgstu gaminti ir dar labai, labai mėgstu pirkti kulinarines knygas. Aišku, perku jas dažniau nei kad spėju išbandyti visus receptus.Tad gaminu iš jų kone kasdien ir stengiuosi kuo rečiau kartotis - na, kad prieš vyrą nebūtų nepatogu įsigijus dar vieną skanėstų knygą.

Bet štai obuolių pyragų receptus - kad ir kaip patraukliai tie saldėsiai nuotraukose beatrodytų - jau keleri metai kaip praleidžiu, nes geresnio už dabar praktikuojamą vargu ar greitu metu surasiu!

Kaip ir visi jie, toks jaukus, kažkiek kvepiantis Kalėdomis ir labai primenantis vieną vaikystės skanėstą. Na ne, nei močiutė, nei mama nieko panašaus negamino...

O gamina "Mc'Donalds"! Taip, traškų pyragėlį su obuolių įdaru.

Kad ir kaip banaliai beskambėtų, man tai iki šiol vienas gardesnių skanumynų, o naminė jo versija prideda to tik obuolių pyragams būdingo jaukumo.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Pyragas tik iš 2 sudedamųjų dalių

Naminiai ledai per 5 minutes

Radau šitą receptą „Culina mundi“. Receptas pyragui, tačiau jį įvilkau į keksiukų formą – pavyko kur kas geriau! Receptas 12-ai mažų keksiukiškų pyragų arba vienam dideliam.

Būtinas ingredientas čia – kvapieji pipirai. Jei manai išsisuksianti, nepavyks – bandžiau ir aš sugudrauti, tačiau be pipirų dingo ir pusė pyrago magijos.

Tešla – paprastoji sviestinė, kuriai prireiks:

200 g miltų;

130 g šalto sviesto;

60 ml šalto vandens;

Žiupsnelio druskos.

Į miltus įpjaustome sviestą, supilam vandenį, užberiame druskos, viską sąžiningai išminkome ir bent pusvalandžiui paliekame šaldytuve.

Asmeninio archyvo nuotr.

Toliau – įdaras:

5 vidutinio dydžio rūgštoki obuoliai (alyviniai čia tikrai netinka);

50 g miltų;

100 g baltojo cukraus;

100 g rudojo cukraus;

Kiaušinis;

2 š. citrinos sulčių;

1 a.š. kvapiųjų pipirų;

1 a.š. cinamono;

Po mažą žiupsnelį kardamono, imbiero, anyžiaus, gvazdikėlio - visko kartu, ar kas patinka pagal skonį.

Gaminimas

Obuolius nulupame, išpjauname sėklytes, supjaustome plonomis skiltelėmis ir jas įmaišome į padažą, sumaišytą iš visų likusių ingredientų

Tiesa, jei kepame keksiukus, obuolius geriausia pjaustyti kubeliais.

Jei gaminsi pyragą: iškočiok tešlą, viena dalimi išklok skardos dugną, sukrėsk obuolių masę ir įdėk kelis šaukštelius sviesto. Antruoju tešlos blynu viską uždenk ir sąžiningai užraityk kraštelius.

Keksiukams iš iškočiotos tešlos dubenėliu išspausk blynus, kuriuos išklok formelėse, sukrėsk įdarą ir tvirtai užraityk viršūnes.

Viskas! Pyragui prireiks maždaug 45 minučių 180 laipsnių orkaitėje, keksiukams užteks ir pusvalandžio.

Asmeninio archyvo nuotr.

Šis skanėstas iš tiesų nuodėmingas - ne kas dienai. Tad per daug nenusidėsi jį dar karštą paskaninusi vaniliniais ledais!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis