TOP 5: vaikiški pusryčiai +receptai

 (4)
Vaikų skoniai skiriasi, tačiau remdamiesi praktiškais mamų pastebėjimais, sudarėme vaikiškų pusryčių TOP 5. Taigi, ką labiausiai mėgsta valgyti mažieji ryte?
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ypatingoji košė

Yra toks anekdotas, kad gydytojas gastroenterologas viename gydytojų suvažiavime skaitė pranešimą ir pusiau juokais, pusiau rimtai pasakė: „Jei visi žmonės įprastų rytais valgyti košę, mes liktume be darbo...". Juokas juokais, bet košė iš tiesų yra geriausia ir sveikiausia dienos pradžia, ypač vaikams.

Ryžių, avižų, grikių, manų, miežių, sorų kukurūzų, kviečių - kad ir kokią košę gamintumėte, joje bus pakankamai vitaminų ir mikroelementų augančiam vaiko organizmui. Labai gerai, kai valgoma skirtingų rūšių košių.

Tačiau mes šį pusryčių patiekalą pavadinome „ypatingoji košė", o tai reiškia, kad kiekviena vaikams gaminama košė gali būti praturtinta kitais produktais - medumi, vaisiais, uogomis, uogiene arba ypatingai patiekta. Juk vaikui daug smagiau valgyti avižų košę, kurioje iš mėlynių ir aviečių sudėliotas ir košės „veidukas". Arba iš išsunktų ar sutrintų uogų parašyta vaiko pirmoji vardo raidė. Būkime kūrybingi!

Varškės apkepas

Tai dar vienas skanus pusryčių patiekalas. Tiesa, jei mamos mėgsta ilgiau pamiegoti ir pusryčius gamina per penkias minutes, šį patiekalą verčiau atidėkite vakarienei. Tačiau per pusvalandį pagaminsite purų varškės apkepą, kurį vaikas smagiai suvalgys su grietine, jogurtu, trintomis uogomis ar uogiene.

Jam reikia:

- 350 gramų varškės;

- Pusė stiklinės cukraus;

- 2-3 kiaušiniai (priklauso nuo jų dydžio);

- 2 šaukštai manų kruopų.

Išsukite kiaušinius su cukrumi, į masę pridėkite varškės ir manų kruopų. Kepkite orkaitėje viename inde arba keliuose mažuose.

Omletas

Išplakti su pienu kiaušiniai, kelios minutės keptuvėje - štai jums ir dar vienas skanus pusryčių patiekalas. Tam, kad jis būtų dar naudingesnis ir turtingesnis, galima į vidų įdėti daržovių. Tam tiks turimos virtos bulvės, raudonoji paprika ar žalieji žirneliai - naudokite tai, ką vaikas mėgsta.

Omletui su daržovėmis reikia:

- 2 nedidelės bulvės;

- ½ svogūno ir raudonosios paprikos;

- 4 kiaušiniai;

50 ml pieno (galima pakeisti grietine);

- Aliejaus, pipirų, druskos ir kitų mėgstamų prieskonių. 

Daržoves smulkiai supjaustyti ir pakepinti keptuvėje. Įdėti išplaktus su pienu ar grietine kiaušinius. Tokiam omletui tiktų ir žaliosios daržovės, pavyzdžiui, špinatai.

Blynai su varške arba sūriu

Blynai - vienas mėgstamiausių vaikų pusryčių. Išradingos mamos jų žino keliolika skirtingų receptų ir jais palepina vaikus.

Reikia:

-1 stiklinė pieno;

- 1 stilinė miltų;

- 2-3 kiaušiniai;

- 100 gramų varškės arba fermentinio sūrio;

- Druskos, cukraus - pagal skonį.

Visas sudedamąsias dalis išplakite ir kepkite blynus keptuvėje, kol gražiai parus. Skanu su jogurtu, grietine, uogiene, trintomis uogomis.

Dribsniai su pienu

Šiuos pusryčius mėgsta vaikai (saldu!), o kartais ir tėvai (greita!). Jų paruošimas paprastas kaip du kart du: dribsniai užpilami šaltu arba šiltu pienu, kas mėgsta - jogurtu.

Kadangi pramoniniuose dribsniuose ir sausuose  pusryčiuose yra gana daug cukraus bei kitų pridėtinių medžiagų, pasistenkite juos praturtinti naudingomis medžiagomis patys - pridėkite maltų riešutų, šviežių trintų uogų šaukštelį ir pan.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Abejingų neliks: blyneliai su obuoliais

Toliau bandom įvairius blynų receptus, ir šį kartą tai – blyneliai su obuoliais.

Pasakiškai skanios varškės spurgytės (18)

Svarstote, kokiu patiekalu nustebinti šeimą? O gal verta jai iškepti... varškės spurgų? Paprastai pagaminamos, bet labai skanios spurgytės patiks visiems.

Ir sveika, ir skanu: daržovių lazanija

Koks savaitgalis be eksperimentų!

Lašiša + vafliniai taleriai = skani užkandėlė

Pavydžiu šeimininkėms, kurių šeimyna mėgsta žuvį. Pas mus geriausia "žuvis" - mėsa.

Gardieji virtiniai su bulvėmis (4)

Ingredientai, kuriuos visus kone visada turime namuose. Tad kodėl šiandien nepasigaminus virtinų su bulvėmis? Man asmeniškai skaniausi koldūnai būtent su bulvių įdaru.

3 sveiki saldumynai, kurių nereikia kepti, o rezultatas – puikiausias

Apsilankę prekybos centruose tiesiate rankas pyrago, saldainių ar sausainių link? Verta žinoti: daugumoje pirktų saldumynų – medžiagos, kurių apskritai neturėtų būti mūsų mityboje.

Įdarytos cukinijos, kurių paragavus norėsis dar ir dar (5)

Lengvas vasariškas patiekalas, kuris tinkamas ir pietums, ir vakarienei.

ATRADIMAS: dar sveikesni ir skanesni šaltibarščiai (41)

Burokėlių šiems šaltibarščiams nereikia virti, o tai daug sveikiau, nes išlieka daugiau vertingų maistinių medžiagų ir vitaminų.

Pats skaniausias nekeptas braškinis tortas (12)

Šeimininkės mėgsta nekeptus pyragus ir tortus, nes juos pagaminti būna nesunku, o jie patys yra gaivūs ir skalsūs.

Naminiai ledai, kuriems prireiks vos 3 produktų (6)

Vasara ir ledai - du neatskiriami sinonimai. Jeigu nesate niekada namuose gaminę ledų, skubame nuraminti, jog tai iš tiesų labai nesunku. Kviečiame išbandyti.

Dieviškai skanūs braškių ir šokolado keksiukai

Mėgstate braškes? Šokoladą irgi? Tuomet šie pasakiškai skanūs keksiukai kaip tik jums.

Varškės koldūnai su siurprizu (3)

Dar vienas būdas panaudoti varškę ir gauti baltymų. Puikus maistas vaikučiams su staigmenėle viduje.

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (3)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.