TOP 5: vaikiški pusryčiai +receptai

 (4)
Vaikų skoniai skiriasi, tačiau remdamiesi praktiškais mamų pastebėjimais, sudarėme vaikiškų pusryčių TOP 5. Taigi, ką labiausiai mėgsta valgyti mažieji ryte?
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ypatingoji košė

Yra toks anekdotas, kad gydytojas gastroenterologas viename gydytojų suvažiavime skaitė pranešimą ir pusiau juokais, pusiau rimtai pasakė: „Jei visi žmonės įprastų rytais valgyti košę, mes liktume be darbo...". Juokas juokais, bet košė iš tiesų yra geriausia ir sveikiausia dienos pradžia, ypač vaikams.

Ryžių, avižų, grikių, manų, miežių, sorų kukurūzų, kviečių - kad ir kokią košę gamintumėte, joje bus pakankamai vitaminų ir mikroelementų augančiam vaiko organizmui. Labai gerai, kai valgoma skirtingų rūšių košių.

Tačiau mes šį pusryčių patiekalą pavadinome „ypatingoji košė", o tai reiškia, kad kiekviena vaikams gaminama košė gali būti praturtinta kitais produktais - medumi, vaisiais, uogomis, uogiene arba ypatingai patiekta. Juk vaikui daug smagiau valgyti avižų košę, kurioje iš mėlynių ir aviečių sudėliotas ir košės „veidukas". Arba iš išsunktų ar sutrintų uogų parašyta vaiko pirmoji vardo raidė. Būkime kūrybingi!

Varškės apkepas

Tai dar vienas skanus pusryčių patiekalas. Tiesa, jei mamos mėgsta ilgiau pamiegoti ir pusryčius gamina per penkias minutes, šį patiekalą verčiau atidėkite vakarienei. Tačiau per pusvalandį pagaminsite purų varškės apkepą, kurį vaikas smagiai suvalgys su grietine, jogurtu, trintomis uogomis ar uogiene.

Jam reikia:

- 350 gramų varškės;

- Pusė stiklinės cukraus;

- 2-3 kiaušiniai (priklauso nuo jų dydžio);

- 2 šaukštai manų kruopų.

Išsukite kiaušinius su cukrumi, į masę pridėkite varškės ir manų kruopų. Kepkite orkaitėje viename inde arba keliuose mažuose.

Omletas

Išplakti su pienu kiaušiniai, kelios minutės keptuvėje - štai jums ir dar vienas skanus pusryčių patiekalas. Tam, kad jis būtų dar naudingesnis ir turtingesnis, galima į vidų įdėti daržovių. Tam tiks turimos virtos bulvės, raudonoji paprika ar žalieji žirneliai - naudokite tai, ką vaikas mėgsta.

Omletui su daržovėmis reikia:

- 2 nedidelės bulvės;

- ½ svogūno ir raudonosios paprikos;

- 4 kiaušiniai;

50 ml pieno (galima pakeisti grietine);

- Aliejaus, pipirų, druskos ir kitų mėgstamų prieskonių. 

Daržoves smulkiai supjaustyti ir pakepinti keptuvėje. Įdėti išplaktus su pienu ar grietine kiaušinius. Tokiam omletui tiktų ir žaliosios daržovės, pavyzdžiui, špinatai.

Blynai su varške arba sūriu

Blynai - vienas mėgstamiausių vaikų pusryčių. Išradingos mamos jų žino keliolika skirtingų receptų ir jais palepina vaikus.

Reikia:

-1 stiklinė pieno;

- 1 stilinė miltų;

- 2-3 kiaušiniai;

- 100 gramų varškės arba fermentinio sūrio;

- Druskos, cukraus - pagal skonį.

Visas sudedamąsias dalis išplakite ir kepkite blynus keptuvėje, kol gražiai parus. Skanu su jogurtu, grietine, uogiene, trintomis uogomis.

Dribsniai su pienu

Šiuos pusryčius mėgsta vaikai (saldu!), o kartais ir tėvai (greita!). Jų paruošimas paprastas kaip du kart du: dribsniai užpilami šaltu arba šiltu pienu, kas mėgsta - jogurtu.

Kadangi pramoniniuose dribsniuose ir sausuose  pusryčiuose yra gana daug cukraus bei kitų pridėtinių medžiagų, pasistenkite juos praturtinti naudingomis medžiagomis patys - pridėkite maltų riešutų, šviežių trintų uogų šaukštelį ir pan.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.