Traškus obuolių pyragas

 (2)
Šarvais vilkintis dangaus debesėlis - kas? Tai gardus obuolių pyragas traškia trupiniuota plutele.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Pyrago pagrindui reikės:

4 v. šaukštų sviesto;

½ stiklinės cukraus;

1 vnt. kiaušinio;

½ stiklinės grietinės;

1 stiklinės miltų;

½ a. šaukštelio kepimo miltelių.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Varškės apkepas, kurios skonis prilygsta skaniausiam pyragui
Pyragėliai su obuoliais, kurie nuo stalo dingsta pirmi

Įdarui reikės:

2 vidutinio dydžio obuolių.

Trupininiam pyrago sluoksniui reikės:

1½ stiklinės miltų;

1 a. šaukštelio cinamono;

žiupsnelio druskos;

žiupsnelio vanilinio cukraus;

½ stiklinės rudojo cukraus;

½ stiklinės sviesto.

Glaistui reikės:

½ stiklinės miltinio cukraus;

1 v. šaukšto pieno;

šlakelio šviežios citrinos sulčių.

Gaminimas

Pradedame nuo apatinio pado. Kambario temperatūros sviestą (apie 4 v. šaukštai) išsukame su puse stiklinės cukraus, supilame išplaktą kiaušinį, įmaišome grietinę. Kitame dubenyje sumaišome vieną stiklinę miltų su kepimo milteliais ir žiupsneliu vanilinio cukraus. Suberiame į tešlą ir gerai išmaišome.

Gaminame tešlą viršutiniam sluoksniui. Dubenyje sumaišome 1,5 stiklinės miltų, cinamoną, žiupsnelį druskos ir vanilinio cukraus bei pusę stiklinės rudojo cukraus. Supilame pusę stiklinės ištirpdyto sviesto ir išmaišome iki smulkaus šlapio smėlio konsistencijos.

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Pirmiausia paskirstome 3/4 pado tešlos. Kitą sluoksnį formuojame iš nedideliais gabalėliais pjaustytų (luptų) obuolių. Tuomet paskirstome ploną sluoksnį likusios pado tešlos ir galop - trupininę viršutinio sluoksnio tešlą.

Pašauname pyragą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 35 min.

Tuo metu paruošime glaistą: cukraus pudrą sumaišome su šaukštu pieno, pagardiname šlakeliu šviežios citrinos sulčių. Pyragui iškepus, apšlakstome jį glaistu ir paliekame uždengtą 10 min. Ragaujame šiltą su ledais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.