Traškus obuolių pyragas

 (2)
Šarvais vilkintis dangaus debesėlis - kas? Tai gardus obuolių pyragas traškia trupiniuota plutele.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Pyrago pagrindui reikės:

4 v. šaukštų sviesto;

½ stiklinės cukraus;

1 vnt. kiaušinio;

½ stiklinės grietinės;

1 stiklinės miltų;

½ a. šaukštelio kepimo miltelių.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Varškės apkepas, kurios skonis prilygsta skaniausiam pyragui
Pyragėliai su obuoliais, kurie nuo stalo dingsta pirmi

Įdarui reikės:

2 vidutinio dydžio obuolių.

Trupininiam pyrago sluoksniui reikės:

1½ stiklinės miltų;

1 a. šaukštelio cinamono;

žiupsnelio druskos;

žiupsnelio vanilinio cukraus;

½ stiklinės rudojo cukraus;

½ stiklinės sviesto.

Glaistui reikės:

½ stiklinės miltinio cukraus;

1 v. šaukšto pieno;

šlakelio šviežios citrinos sulčių.

Gaminimas

Pradedame nuo apatinio pado. Kambario temperatūros sviestą (apie 4 v. šaukštai) išsukame su puse stiklinės cukraus, supilame išplaktą kiaušinį, įmaišome grietinę. Kitame dubenyje sumaišome vieną stiklinę miltų su kepimo milteliais ir žiupsneliu vanilinio cukraus. Suberiame į tešlą ir gerai išmaišome.

Gaminame tešlą viršutiniam sluoksniui. Dubenyje sumaišome 1,5 stiklinės miltų, cinamoną, žiupsnelį druskos ir vanilinio cukraus bei pusę stiklinės rudojo cukraus. Supilame pusę stiklinės ištirpdyto sviesto ir išmaišome iki smulkaus šlapio smėlio konsistencijos.

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Pirmiausia paskirstome 3/4 pado tešlos. Kitą sluoksnį formuojame iš nedideliais gabalėliais pjaustytų (luptų) obuolių. Tuomet paskirstome ploną sluoksnį likusios pado tešlos ir galop - trupininę viršutinio sluoksnio tešlą.

Pašauname pyragą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 35 min.

Tuo metu paruošime glaistą: cukraus pudrą sumaišome su šaukštu pieno, pagardiname šlakeliu šviežios citrinos sulčių. Pyragui iškepus, apšlakstome jį glaistu ir paliekame uždengtą 10 min. Ragaujame šiltą su ledais.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.