Traškus obuolių pyragas

Šarvais vilkintis dangaus debesėlis - kas? Tai gardus obuolių pyragas traškia trupiniuota plutele.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Varškės apkepas, kurios skonis prilygsta skaniausiam pyragui
Pyragėliai su obuoliais, kurie nuo stalo dingsta pirmi

Įdarui reikės:

2 vidutinio dydžio obuolių.

Trupininiam pyrago sluoksniui reikės:

1½ stiklinės miltų;

1 a. šaukštelio cinamono;

žiupsnelio druskos;

žiupsnelio vanilinio cukraus;

½ stiklinės rudojo cukraus;

½ stiklinės sviesto.

Glaistui reikės:

½ stiklinės miltinio cukraus;

1 v. šaukšto pieno;

šlakelio šviežios citrinos sulčių.

Gaminimas

Pradedame nuo apatinio pado. Kambario temperatūros sviestą (apie 4 v. šaukštai) išsukame su puse stiklinės cukraus, supilame išplaktą kiaušinį, įmaišome grietinę. Kitame dubenyje sumaišome vieną stiklinę miltų su kepimo milteliais ir žiupsneliu vanilinio cukraus. Suberiame į tešlą ir gerai išmaišome.

Gaminame tešlą viršutiniam sluoksniui. Dubenyje sumaišome 1,5 stiklinės miltų, cinamoną, žiupsnelį druskos ir vanilinio cukraus bei pusę stiklinės rudojo cukraus. Supilame pusę stiklinės ištirpdyto sviesto ir išmaišome iki smulkaus šlapio smėlio konsistencijos.

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Pirmiausia paskirstome 3/4 pado tešlos. Kitą sluoksnį formuojame iš nedideliais gabalėliais pjaustytų (luptų) obuolių. Tuomet paskirstome ploną sluoksnį likusios pado tešlos ir galop - trupininę viršutinio sluoksnio tešlą.

Pašauname pyragą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 35 min.

Tuo metu paruošime glaistą: cukraus pudrą sumaišome su šaukštu pieno, pagardiname šlakeliu šviežios citrinos sulčių. Pyragui iškepus, apšlakstome jį glaistu ir paliekame uždengtą 10 min. Ragaujame šiltą su ledais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis