Traškūs vištienos gabaliukai, kuriuos itin mėgsta vaikai

 (1)
Planuojant vaišes vaikams bene sudėtingiausia sugalvoti taip mamų vadinamo normalaus maisto patiekalus. Su saldžiu stalu viskas aišku - tortas, keksiukai, sausainiai ar ledai - viskas tiks ir su džiaugsmu bus nuo stalo nušluota.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tuo tarpu su kitomis vaišėmis galima prašauti pro šalį - patiekalų, kuriuos mėgtų dauguma vaikų, nėra daug.

Todėl labai džiaugiuosi atradusi dar vieną - traškius vištienos gabaliukus, labai panašius į savo giminaičius iš greito maisto užkandinių, tik, neabejoju, sveikesnius...

TAIP PAT SKAITYKITE:
Naminiai ledai iš vieno produkto, kuriuos pagaminsite per 5 min.
Pusryčiams ir vakarienei - TOP 5 košių receptai

Reikia:

1,2 kg vištienos krūtinėlės filė,

2 didelių kiaušinių,

2 šaukštų vandens,

1 kupinos stiklinės maltų džiūvėsėlių,

5 šaukštų miltų,

1,5 šaukštelio druskos

1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

1,5 šaukštelio maltos raudonos saldžiosios paprikos,

2 šaukštelių provanso žolelių arba 1 šaukštelio rozmarinų ir 1 šaukštelio čiobrelių.

Traškūs vištienos gabaliukai, kuriuos itin mėgsta vaikai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Puodelyje sumaišome miltus su druska ir prieskoniais. Vištieną supjaustome 2,5 cm storio nedideliais kubeliais. Dubenyje išplakame kiaušinius su vandeniu. Į plačią lėkštę suberiame džiūvėsius.

Kepimo skardą išklojame folija, kurią pašlakstome aliejumi. Jei turite nesvylančią kepimo formą (stiklinę, silikoninę ar tefloninę), folija iškloti nereikia, pakaks pašlakstyti aliejumi.

Dedame vištienos gabaliukus į dubenį, pilame ant jų miltų ir prieskonių mišinį ir kruopščiai rankomis išmaišome, kad kiekvienas gabaliukas dailiai apsiveltų. Kiekvieną gabaliuką panardiname į kiaušinių ir vandens plakinį, stropiai apvoliojame džiūvėsiuose ir dedame į paruoštą kepimo formą. Ją pripildę, pusvalandžiui įdedame į šaldytuvą.

Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių. Kepame vištienos gabaliukus 15-25 min., vieną ar du kartus pavartydami, kol jie taps rudi ir traškūs.

Šiuos vištienos gabaliukus galima patiekti kaip karštą patiekalą (į draugiją su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis), tačiau vaikų šventėje juos labai patogu patiekti kambario temperatūros, kaip užkandį. Išdėliojai į užkandžių indelius, į tuos pačius indelius slyvinių pomidoriukų, ridikėlių, agurkų ir morkų lazdelių įbėrei - ir nesaldus vaikų vaišių stalas paruoštas. Patikėkite, rankos pačios tiesiasi, kol ant stalo nei gabalėlio nelieka...

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (2)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.

Skanūs pietūs vos per 15 minučių

Labai greitai pagaminamas patiekalas, kuriam tinka ir vakarykštė kepta mėsa. Pas mus buvo likę 4 vištienos kumpeliai, kuriuos kepiau orkaitėje rankovėje.

Rekordiškai greitai pagaminamas vištienos pyragas

Patiekalas, kurį drąsiai galima pasiūlyti visiems šeimos nariams. Pyrago skonis yra išties švelnus, o pagaminti jį paprasta kaip dukart du.

Gardžioji morkų sriuba (3)

Trinta morkų sriuba, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų.

Gardus patiekalas pusryčiams ir ne tik (5)

Labai greiti, nuostabaus skonio pusryčiai visai šeimai. Kai nesinori gaišti daug laiko, tokie pusryčiai yra tikras išsigelbėjimas.

Viens, du, trys – ir skaniausias pyragas jau garuoja ant stalo!

Šis pyragas yra be galo lengvai pagaminamas, o skoniu nenusileidžia patiems prašmatniausiems obuolių pyragams.

(Ne)patogūs klausimai ledų gamintojams

Orams atšilus vis dažniau norisi pasmaguriauti ledų, tačiau kokius rinktis, kad būtų sveikiausi? Ir kaip atpažinti šviežius ledus? Į mūsų klausimus atsako ledų "Rud" prekės ženklo atstovas Baltijos šalyse Donatas Šimkus.

Pasitinkam pavasarį: šaltibarščiai kitaip

Atšilus orui, į namų virtuvę sugrįžta šaltos sriubos. Jeigu dar nesate bandę, rekomenduojame paragauti šaltos ridikėlių sriubos, kurią galima pavadinti šaltibarščių giminaite.

Nekeptas sausainių ir varškės pyragas (12)

Šį nesudėtingą receptą labai smagu ir patogu ruošti kartu su vaikais.

Greitai pagaminamas šokoladinis TINGINYS (6)

Kai neturite daug laiko sukiotis virtuvėje, bet norite greito ir gero rezultato, visada verta prisiminti seno, gero "Tinginio" pyrago receptą.

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Internautus stebina video, kuriame kiaušiniai marginami su skutimosi putomis (8)

Kokių tik būdų neišbando išradingos šeimininkės, margindamos kiaušinius prieš Velykas.