Traškūs vištienos gabaliukai, kuriuos itin mėgsta vaikai

 (1)
Planuojant vaišes vaikams bene sudėtingiausia sugalvoti taip mamų vadinamo normalaus maisto patiekalus. Su saldžiu stalu viskas aišku - tortas, keksiukai, sausainiai ar ledai - viskas tiks ir su džiaugsmu bus nuo stalo nušluota.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Tuo tarpu su kitomis vaišėmis galima prašauti pro šalį - patiekalų, kuriuos mėgtų dauguma vaikų, nėra daug.

Todėl labai džiaugiuosi atradusi dar vieną - traškius vištienos gabaliukus, labai panašius į savo giminaičius iš greito maisto užkandinių, tik, neabejoju, sveikesnius...

TAIP PAT SKAITYKITE:
Naminiai ledai iš vieno produkto, kuriuos pagaminsite per 5 min.
Pusryčiams ir vakarienei - TOP 5 košių receptai

Reikia:

1,2 kg vištienos krūtinėlės filė,

2 didelių kiaušinių,

2 šaukštų vandens,

1 kupinos stiklinės maltų džiūvėsėlių,

5 šaukštų miltų,

1,5 šaukštelio druskos

1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

1,5 šaukštelio maltos raudonos saldžiosios paprikos,

2 šaukštelių provanso žolelių arba 1 šaukštelio rozmarinų ir 1 šaukštelio čiobrelių.

Traškūs vištienos gabaliukai, kuriuos itin mėgsta vaikai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Puodelyje sumaišome miltus su druska ir prieskoniais. Vištieną supjaustome 2,5 cm storio nedideliais kubeliais. Dubenyje išplakame kiaušinius su vandeniu. Į plačią lėkštę suberiame džiūvėsius.

Kepimo skardą išklojame folija, kurią pašlakstome aliejumi. Jei turite nesvylančią kepimo formą (stiklinę, silikoninę ar tefloninę), folija iškloti nereikia, pakaks pašlakstyti aliejumi.

Dedame vištienos gabaliukus į dubenį, pilame ant jų miltų ir prieskonių mišinį ir kruopščiai rankomis išmaišome, kad kiekvienas gabaliukas dailiai apsiveltų. Kiekvieną gabaliuką panardiname į kiaušinių ir vandens plakinį, stropiai apvoliojame džiūvėsiuose ir dedame į paruoštą kepimo formą. Ją pripildę, pusvalandžiui įdedame į šaldytuvą.

Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių. Kepame vištienos gabaliukus 15-25 min., vieną ar du kartus pavartydami, kol jie taps rudi ir traškūs.

Šiuos vištienos gabaliukus galima patiekti kaip karštą patiekalą (į draugiją su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis), tačiau vaikų šventėje juos labai patogu patiekti kambario temperatūros, kaip užkandį. Išdėliojai į užkandžių indelius, į tuos pačius indelius slyvinių pomidoriukų, ridikėlių, agurkų ir morkų lazdelių įbėrei - ir nesaldus vaikų vaišių stalas paruoštas. Patikėkite, rankos pačios tiesiasi, kol ant stalo nei gabalėlio nelieka...

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (9)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos blynai (1)

Vaikai paprastai mėgsta blynus, tačiau ne visada mėgsta valgyti mėsą. O jeigu pabandžius sujungti tai į vieną ir pagaminti mažųjų pietums ar vakarienei vištienos blynų? Pabandom!

3 sausainių receptai, kurie tinka ir vaikams

Namuose kepti sausainiai visada sveikiau už parduotuvėje pirktus, kurių etiketėje driekiasi didžiausia sudedamųjų produktų eilė, neapsieinanti be maisto priedų.

Nekeptas plikytų sausainių pyragas (11)

Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas. Mano šeimynai jis pats skaniausias.