Traškūs vištienos gabaliukai, kuriuos itin mėgsta vaikai

 (1)
Planuojant vaišes vaikams bene sudėtingiausia sugalvoti taip mamų vadinamo normalaus maisto patiekalus. Su saldžiu stalu viskas aišku - tortas, keksiukai, sausainiai ar ledai - viskas tiks ir su džiaugsmu bus nuo stalo nušluota.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tuo tarpu su kitomis vaišėmis galima prašauti pro šalį - patiekalų, kuriuos mėgtų dauguma vaikų, nėra daug.

Todėl labai džiaugiuosi atradusi dar vieną - traškius vištienos gabaliukus, labai panašius į savo giminaičius iš greito maisto užkandinių, tik, neabejoju, sveikesnius...

TAIP PAT SKAITYKITE:
Naminiai ledai iš vieno produkto, kuriuos pagaminsite per 5 min.
Pusryčiams ir vakarienei - TOP 5 košių receptai

Reikia:

1,2 kg vištienos krūtinėlės filė,

2 didelių kiaušinių,

2 šaukštų vandens,

1 kupinos stiklinės maltų džiūvėsėlių,

5 šaukštų miltų,

1,5 šaukštelio druskos

1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

1,5 šaukštelio maltos raudonos saldžiosios paprikos,

2 šaukštelių provanso žolelių arba 1 šaukštelio rozmarinų ir 1 šaukštelio čiobrelių.

Traškūs vištienos gabaliukai, kuriuos itin mėgsta vaikai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Puodelyje sumaišome miltus su druska ir prieskoniais. Vištieną supjaustome 2,5 cm storio nedideliais kubeliais. Dubenyje išplakame kiaušinius su vandeniu. Į plačią lėkštę suberiame džiūvėsius.

Kepimo skardą išklojame folija, kurią pašlakstome aliejumi. Jei turite nesvylančią kepimo formą (stiklinę, silikoninę ar tefloninę), folija iškloti nereikia, pakaks pašlakstyti aliejumi.

Dedame vištienos gabaliukus į dubenį, pilame ant jų miltų ir prieskonių mišinį ir kruopščiai rankomis išmaišome, kad kiekvienas gabaliukas dailiai apsiveltų. Kiekvieną gabaliuką panardiname į kiaušinių ir vandens plakinį, stropiai apvoliojame džiūvėsiuose ir dedame į paruoštą kepimo formą. Ją pripildę, pusvalandžiui įdedame į šaldytuvą.

Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių. Kepame vištienos gabaliukus 15-25 min., vieną ar du kartus pavartydami, kol jie taps rudi ir traškūs.

Šiuos vištienos gabaliukus galima patiekti kaip karštą patiekalą (į draugiją su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis), tačiau vaikų šventėje juos labai patogu patiekti kambario temperatūros, kaip užkandį. Išdėliojai į užkandžių indelius, į tuos pačius indelius slyvinių pomidoriukų, ridikėlių, agurkų ir morkų lazdelių įbėrei - ir nesaldus vaikų vaišių stalas paruoštas. Patikėkite, rankos pačios tiesiasi, kol ant stalo nei gabalėlio nelieka...

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.