Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...

Receptas rastas internete ir buvo pavadintas „rusiški barščiai", bet man neteko skaityti, kad ten tokie būtų gaminami.

Iš šio kiekio gausis 2 porcijos. Jei jau turėsite virtų burokėlių, užtruksite apie pusvalandį.

Sudėtis:

800 gramų virtų burokėlių,

2 nedideli obuoliai,

1 morka,

1 saliero stiebas,

3 česnako skiltelės,

1 svogūnas,

1 litras daržovių sultinio,

1 šaukštas aliejaus,

50 gramų fetos sūrio.

Gaminimas:

Įkaitiname keptuvėje aliejų ir jame apkepiname smulkintas daržoves: svogūnus, morką, česnakus ir salierus. Kai daržovės suminkštės, sudedame į puodą.

Burokėlius sutarkuojame ir sudedame į puodą su apkepintomis daržovėmis.

Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka (jei burokėlius naudosite marinuotus acte ar obuolių sultyse, tada nedėkite obuolių), dedame į puodą su daržovėmis.

Užpilame daržoves sultiniu ir verdame apie 20 min. Sriubą sutriname trintuvu iki norimo tirštumo.

Paragaukite, ar netrūksta druskos.

Prieš tiekiant įberkite smulkinto fetos sūrio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis