Užgavėnės ant nosies: 9 ypatingų blynų receptai

 (6)
Šiais metais Užgavėnės švenčiamos gana anksti – vasario 9 -ąją. Ta proga skubame į pagalbą ir pristatome 9 gardžių ir nekasdieniškų blynų receptus.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Užgavėnės - mėgstama vaikų šventė. Kaukės, žaidimai, dainos, linksmybės - kam gi gali nepatikti tokia diena? Užgavėnės dažnai švenčiamos ir vaikų darželiuose, mokyklose. Kai kur yra tradicija atsinešti iš namų pačių keptų blynų ir vaišinti jais draugus.

Blynus dauguma vaikų mėgsta. Dažnai tenka girdėti mamas sakant, kad tai vienas pagrindinių pusryčių ar vakarienės patiekalų. Neabejojame, kad skanius miltinius blynus moka kepti visos mamos, todėl šįkart nusprendėme jums pasiūlyti išbandytų, gardžių ir netradicinių blynų receptų.

Visi jie išbandyti mūsų pačių, publikuoti mūsų portale ir sulaukę teigiamo jūsų įvertinimo. Šalia kiekvienų blynų pateikiame nuorodą, kurią paspaudę rasite visą blynų receptą - reikalingas sudedamąsias dalis bei gaminimo eigą.

Metų atradimas: blynai iš dviejų sudedamųjų dalių

Mieli skeptikai, užsidenkite akis ir užsikimškite ausis. Tai, ką pasakysime, jums gali nepatikti. Bet turime jus nuliūdinti - tai yra tiesa. Skani tiesa! Skanius blynus galima iškepti iš dviejų produktų - bananų ir kiaušinių. Jokių miltų, jokio cukraus, jokios druskos ar grietinės. Mes ne veltui pavadinome šiuos blynus metų atradimu. Jie puikiai tinka tiems, kas netoleruoja kviečių ar nori valgyti sveikiau.

Blynų iš dviejų produktų receptas mūsų portale: blynai iš dviejų ingredientų

Blynai su bananais

Šie blynai yra paprastai pagaminami, tačiau yra saldesni ir skanesni, negu įprastai, nes jų slaptas "ginklas" yra bananai. Blynai, kurie yra pagardinti bananais, patinka ir mažiems, ir dideliems smaližiams. Neatidėliokite – kepkite jau šįvakar! Šių blynų pagardinimui puikiai tinka tirpintas šokoladas.

Bananinių blynų receptas yra čia: blynai su bananais

Morkų, varškės ir cukinijų blynai

Jeigu mėgstate eksperimentuoti ir kepti blynus su daržovėmis, siūlome išbandyti ir šį dviejų vaikučių mamos bei tinklaraštininkės Dalios receptą. Blynams pagaminti reiks varškės, cukinijų ir morkų.

Visas receptas portale: blynai su varške, cukinija ir morkomis

Dalios Babkovos nuotr.

Cukinijų blynai

Neretai blynai būna nepelnytai nuvertinami, esą juose mažai naudingų medžiagų, todėl jų siūlyti vaikams neverta. Netiesa. Yra blynų, kurie turi didelę maistinę vertę, kuriems iškepti naudojamos daržovės ir vaisiai. Viena tokį skanių blynų receptą ir norime jums pasiūlyti. Šiems blynams prireiks ne tik cukinijų, bet ir maistingųjų avokadų.

Blynų receptas mūsų portale: cukinijų ir avokadų blynai

Jelenos Rimavičienės nuotr.

Brokolių blynai

Šie blynai dėl savo žalsvos spalvos labai tinka pavasario kviestuvėms. Tiesa, dažnai mažieji nelabai mėgsta šios daržovės, tačiau paslėptas tarp kitų sudedamųjų dalių, brokolis šįkart nelabai krinta į akis. Šiems blynams pagaminti reiks ne tik brokolio, bet ir fermentinio sūrio, česnako. Jei pastarojo nelabai mėgstate, galite jo nedėti.

Brokolių blynų receptas mūsų portale: brokolių blynai.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Traškūs moliūgų blyneliai

Oranžiniai it saulutės šie blynai tikrai pakels jums nuotaiką. Šiems blynams be moliūgo prireiks morkos, bulvės, petražolių. Pagardinimui tiks bet kokie jūsų mėgstami prieskoniai ar žolelės. Valgyti juos skanu su grietine.

Traškių moliūgų blynų receptas mūsų portale: moliūgų blynai.


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Kokosiniai varškėčiai

Nuo įprastų varškės blynų jie skiriasi tuo, kad pagardinti kokosu. Tinka valgyti su uogiene, grietine ar mėgstamu sirupu.

Kokosinių varškėčių receptas mūsų portale: kokosiniai varškėčiai


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Varškės blyneliai

Šiuos blynelius mes vadiname "magiškais", nes jie purūs ir skanūs, tokie, kuriems neatsispirs ir didžiausias nevalgiukas. Žiupsnelis vanilės, kurio dedame į blynus, ir namai kvepia pavasariu...

Varškės blynų receptas mūsų portale: varškės blyneliai


Jelenos Rimavičienės nuotr.

Varškės keksiukai su šokoladu

Jeigu mėgstate išsiskirti iš minios, greičiausiai jums patiks idėja vietoj tradicinių blynų iškepti, pavyzdžiui, keksiukų, spurgų, riestainių ar kitokių blynų "giminaičių". Šiems keksiukams pagaminti jūs sugaišite visai nedaug laiko.

Varškės keksiukai su šokoladu mūsų portale: varškės keksiukai su šokoladu

Skaitytojos Editos A. nuotrauka

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (4)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.