Užgavėnių stalo karalius – lietinių tortas

Vaikai plius blynai lygu karšta meilė! Bent man nepasitaikė susipažinti su mažu žmogiuku, kuris nevalgytų blynų. Žinia, yra tokių, kurie juos valgo ramiai ir be didelių emocijų, tačiau yra ir tokių, kurie, jei leistum, mistų vien šiais miltiniais stebuklais.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tokiems prisiekusiems blyniams ir skiriamas šis receptas. Jis puikiai tiks, kai gimtadienis išpuola darbo dieną, didysis šventimas su būriais svečių laukia savaitgalį, o svarbią datą vis tiek norisi atšvęsti bent šeimos rate.

Štai čia į sceną gali drąsiai žengti lietinių tortas - paprastai paruošiamas ir labai gardus. Na, o Užgavėnių stalui šis skanėstas tiks be jokių išlygų, pamėginkit!

Lietinius tortui galima paruošti iš anksto, o pertepti reikia prieš pat patiekiant.

TAIP PAT IŠBANDYKITE KITUS SKANĖSTUS:
Vaikyste kvepiantis trupininis pyragas
Namuose gaminame guminukus

16 plonyčių lietinių iškepti reikės:

50 g sviesto;

200 g kvietinių miltų;

0,5 šaukštelio druskos;

3 kiaušinių;

600 ml pieno;

trupučio riebalų kepimui (lietiniai kepti ant sviesto bus švelnesnio skonio nei kepti ant aliejaus).

Įdarui ir papuošimui:

300 ml bruknių, aviečių ar kitos mėgstamos uogienės;

400 ml plaktos grietinėlės arba 400 gramų varškės kremo;

200 gramų mėgstamų šviežių arba šaldytų uogų, pabarstukų (nebūtinai).

Užgavėnių stalo karalius – lietinių tortas
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Kepame lietinius

Sviestą ištirpiname ir paliekame, kad atvėstų. Į dubenį įmušame kiaušinius, įpilame 100 ml pieno ir lengvai paplakame šakute, kad susimaišytų.

Į gautą plakinį suberiame miltus bei druską ir išmaišome iki vientisos masės. Supilame likusį pieną bei tirpintą sviestą, išmaišome.

Paliekame tešlą pastovėti 10-20 minučių. Įkaitiname keptuvę su trupučiu riebalų, iškepame plonus lietinius ir juos atvėsiname.

Lietiniai virsta tortu

Dedame blyną ant lėkštės ir užtepame uogiene. Uždedame antrą blyną ir užtepame grietinėle arba varškės kremu. Tokia tvarka sluoksniuojame iki viršaus.

Pačioje viršūnėje įsitaisiusį blyną puošiame grietinėlės arba varškės sluoksniu, pabarstome uogomis ir, jei norisi, pabarstukais. Tiekiame į stalą ir gardžiuojamės.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.