Vaikome virusus ir kepame gardųjį citrinų pyragą

Greitai paruošiamas citrinų pyragas - desertas Jūsų verdiktui!

Reikės:

300 g biskvito;

2 vnt. citrinų;

390 g (skardinės) saldinto sutirštinto pieno;

5 v. šaukštų sviesto;

1 v. šaukšto medaus;

2 vnt. kiaušinių.

Gaminimas

Sutrupiname biskvitą ir rankomis sumaigome su 2-3 v.š. sviesto, kol biskvito smiltys pasidengs sviestu. Paskirstome biskvitą apie 25-30 cm kepimo formos dugne ir kraštuose (užriečiame 2 cm kraštus), padedame į šaldytuvą bent 15 min. atšalti.

Ruošiame įdarą. Dubenyje išplakame kiaušinius, įtarkuojame citrinos žievelės (nuo vienos citrinos), supilame sutirštintą saldintą pieną ir gerai išmaišome. Įspaudžiame vienos citrinos sultis, dar kartą gerai išmaišome.

Įdarą supilame į kepimo formos su biskvitu vidurį, pašauname į iki 180 ºC įkaitintą orkaitę ir kepame 20-22 min.

Į įkaitintą keptuvę dedame šaukštą sviesto, sudedame citrinos skilteles (supjaustyta viena citrina) ir šaukštą medaus, pamaišome mentele. Medus ims karamelizuotis, prižiūrėkime, kad jis padengtų citrinos skilteles. Paimame keptuvę nuo kaitros, sudedame citrinos skilteles atvėsti.

Patiekiame pyragą atvėsintą šaldytuve su citrinos skiltelėmis ant viršaus. 

Gero apetito!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis