Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą

(1)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Šis keksas iš mano vaikystės, tik jame būdavo dar ir razinų... Kai susiruošiau kepti šį keksą ir atėjo eilė razinom, apsidairiau aplink ir supratau, kad keksas bus be jų, nes mano mažoji jas visas suvalgė... Vienoj razinų dėjau balto šokolado lašelius, bet jūs būtinai, būtinai dėkite razinų.


Keksas gavosi purus, minkštas ir kvepiantis vanile.


Reikia:


300 gramų miltų,

200 gramų sviesto,

200 gramų cukraus,

1,5 šaukštelio kepimo miltelių,

4 kiaušinių,

150 gramų razinų (dėjau balto šokolado lašelių),

1 šaukštelio vanilinio cukraus.


Gaminimas:


Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.


Minkštą sviestą sukite mediniu šaukštu, kol jis taps purus ir pašviesės. Muškite po vieną kiaušinį, berkite po šiek tiek miltų ir kaskart gerai su šaukštu išsukite.


Sudėjus visus kiaušinius ir subėrus miltų mišinį, tešlą bus tiršta, bet puri. Jeigu jūsų kiaušiniai maži ir tešla gaunasi labai kieta, įpilkite šiek tiek pieno.


Nuplautas ir nusausintas razinas sumaišykite su šaukštu miltų ir įmaišykite į tešlą (aš naudojau šokoladą, tai jį tiesiog subėriau ir išmaišiau).


Tešlą pilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių temp. apie 1-1.5 val, arba, kol gerai iškepa.



Atvėsinkite prieš valgant.


Skanu su pienu arba arbatos puodeliu.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis