Vasaros pradžiai: gaivus ir nekeptas varškės su sausainiais pyragas

 (13)
Trijų vaikų mamos Saulės nekepto pyrago receptas. Kaip ji pati sako, pyragas būna gaivus ir pusiau "dietinis".
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

- 2 pakelių sausainių „Gaidelis" ir 1 pakelio šokoladinių sausainių „Selga";

- 1 kg varškės (geriau riebesnės);

- 2 citrinų ir 1 citrinos žievelių;

- 0,5-1 puodelio cukraus(kas mėgsta saldžiau, gali dėti ir daugiau);

- 3 saujos razinų;

- 100 gramų lazdyno (arba kitokių) riešutų;

- 3-4 šaukštai grietinės;

- truputį pieno sausainiams mirkyti.

Pirmiausia reikia pasidaryti varškės kremą:

Varškę suberiame į kombainą, sudedame grietinę, suberiame cukrų, išspaudžiame dvi citrinas ir nutarkuojame vienos iš jų žievelę. Tuomet viską išsukame (masė gaunasi labai tiršta ir netolygi).

Riešutus susmulkiname peiliu arba kombainu (tačiau nelabai smulkiai, kad būtų ką kramtyti) tuomet suberiame į varškės masę, ten pat suberiame ir razinas. Viską išmaišome.

Dabar imame sluoksniuoti pyragą:

Paimame stačiakampį kepimo ar šiaip kokį indą.

Imame po vieną sausainį „Gaidelis", mirkome jį į pieną ir klojame į
indą.

Kai išklojame visą dugną, užtepame puse varškės masės.

Tuomet taip pat klojame vidurinį sluoksnį tik jau šokoladiniais sausainiais „Selga".

Kai išklojame vidurinį sluoksnį sudedame likusią varškės masę.

Tada mirkydami sausainius „Gaidelis“ piene užklojame viršutinį pyrago sluoksnį.

Uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą per naktį.

Skanus, pusiau dietinis pyragas.

Puikus mano tetos receptas!

www.saulesreceptai.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (6)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.

Pasakiškai skanus nekeptas vasaros uogų pyragas (10)

Jau noksta pirmosios vasaros uogos - braškės, trešnės, serbentai ir agrastai. Sveikiausia, be abejo, kas valgyti šviežias, tačiau jeigu liko puodelis nesuvalgytų - siūlome mūsų išmėgintą receptą.