Vasaros pradžiai: gaivus ir nekeptas varškės su sausainiais pyragas

 (13)
Trijų vaikų mamos Saulės nekepto pyrago receptas. Kaip ji pati sako, pyragas būna gaivus ir pusiau "dietinis".
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

- 2 pakelių sausainių „Gaidelis" ir 1 pakelio šokoladinių sausainių „Selga";

- 1 kg varškės (geriau riebesnės);

- 2 citrinų ir 1 citrinos žievelių;

- 0,5-1 puodelio cukraus(kas mėgsta saldžiau, gali dėti ir daugiau);

- 3 saujos razinų;

- 100 gramų lazdyno (arba kitokių) riešutų;

- 3-4 šaukštai grietinės;

- truputį pieno sausainiams mirkyti.

Pirmiausia reikia pasidaryti varškės kremą:

Varškę suberiame į kombainą, sudedame grietinę, suberiame cukrų, išspaudžiame dvi citrinas ir nutarkuojame vienos iš jų žievelę. Tuomet viską išsukame (masė gaunasi labai tiršta ir netolygi).

Riešutus susmulkiname peiliu arba kombainu (tačiau nelabai smulkiai, kad būtų ką kramtyti) tuomet suberiame į varškės masę, ten pat suberiame ir razinas. Viską išmaišome.

Dabar imame sluoksniuoti pyragą:

Paimame stačiakampį kepimo ar šiaip kokį indą.

Imame po vieną sausainį „Gaidelis", mirkome jį į pieną ir klojame į
indą.

Kai išklojame visą dugną, užtepame puse varškės masės.

Tuomet taip pat klojame vidurinį sluoksnį tik jau šokoladiniais sausainiais „Selga".

Kai išklojame vidurinį sluoksnį sudedame likusią varškės masę.

Tada mirkydami sausainius „Gaidelis“ piene užklojame viršutinį pyrago sluoksnį.

Uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą per naktį.

Skanus, pusiau dietinis pyragas.

Puikus mano tetos receptas!

www.saulesreceptai.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.