Vasaros pradžiai: gaivus ir nekeptas varškės su sausainiais pyragas

 (13)
Trijų vaikų mamos Saulės nekepto pyrago receptas. Kaip ji pati sako, pyragas būna gaivus ir pusiau "dietinis".
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

- 2 pakelių sausainių „Gaidelis" ir 1 pakelio šokoladinių sausainių „Selga";

- 1 kg varškės (geriau riebesnės);

- 2 citrinų ir 1 citrinos žievelių;

- 0,5-1 puodelio cukraus(kas mėgsta saldžiau, gali dėti ir daugiau);

- 3 saujos razinų;

- 100 gramų lazdyno (arba kitokių) riešutų;

- 3-4 šaukštai grietinės;

- truputį pieno sausainiams mirkyti.

Pirmiausia reikia pasidaryti varškės kremą:

Varškę suberiame į kombainą, sudedame grietinę, suberiame cukrų, išspaudžiame dvi citrinas ir nutarkuojame vienos iš jų žievelę. Tuomet viską išsukame (masė gaunasi labai tiršta ir netolygi).

Riešutus susmulkiname peiliu arba kombainu (tačiau nelabai smulkiai, kad būtų ką kramtyti) tuomet suberiame į varškės masę, ten pat suberiame ir razinas. Viską išmaišome.

Dabar imame sluoksniuoti pyragą:

Paimame stačiakampį kepimo ar šiaip kokį indą.

Imame po vieną sausainį „Gaidelis", mirkome jį į pieną ir klojame į
indą.

Kai išklojame visą dugną, užtepame puse varškės masės.

Tuomet taip pat klojame vidurinį sluoksnį tik jau šokoladiniais sausainiais „Selga".

Kai išklojame vidurinį sluoksnį sudedame likusią varškės masę.

Tada mirkydami sausainius „Gaidelis“ piene užklojame viršutinį pyrago sluoksnį.

Uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą per naktį.

Skanus, pusiau dietinis pyragas.

Puikus mano tetos receptas!

www.saulesreceptai.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.