Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Labai mėgsta mano šeima grybus, tad stengiuosi laikas nuo laiko juos nustebinti nauju grybų patiekalu.

Vakar išvažiavome į parką pasivaikščioti, gyvuliukų fermoj pažiūrėti. O aš ir į mišką įlindau grybų pasidairyti, kurių nė kvapo, tik ūmėdės nuspardytos. Ir tada kai pradėjo pilti stiprus lietus. Visi buvome šlapi, šlapi, o vaikams kiek laimės buvo.

Grįžusi ėmiausi darbo ir išviriau šią sriubą. Jautėsi šiek tiek aštrumas, bet vyras pareiškė, kad tai pati skaniausia jo ragauta sriuba. Ji tikrai bus įrašyta į „topą“ receptų, kuriuos privalau gaminti vėl ir vėl.

O kokia jūsų mėgstamiausia sriuba?

Reikia:

4 šaukštų sviesto;

1 didelio svogūno;

500 gr. grybų;

1 šaukšto paprikos miltelių;

3 šaukštų miltų;

3 stiklinės sultinio;

3 šaukštų sojų padažo;

1 stiklinės pieno;

1 šaukšto smulkintų krapų;

1 šaukšto citrinos sulčių;

druskos, pipirų.

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas:

Giliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintus svogūnus ir grybus. Maišydami kepinkite, kol suminkštės. Užtruks apie 10 minučių.

Suberkite miltus ir paprikos miltelius. Maišydami kepinkite dar 2-3 min.

Supilkite sultinį, sojų padažą ir pieną ir užvirinus sumažinkite liepsną, pavirkite kelias minutes.

Sudėkite smulkintus krapus, citrinos sultis, druską ir pipirus.
Išmaišykite.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis