Vienas iš būdų, kad vaikai suvalgytų daugiau daržovių

 (5)
Su dideliu džiaugsmu kažkurią dieną iš darže rastų gėrybių gaminau spagečius su daržovėmis. Net visiškas mėsaėdis tėtis liko sotus ir patenkintas.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Viskas, kaip visada, yra labai greita ir paprasta. Užtruksite apie 15 minučių.

Reikės:

Pakelio spagečių;

3 skiltelių česnako;

1 mėlynojo svogūno;

1 paprikos;

1 vidutinės arba 2 mažų cukinijų;

brokolio;

1-2 morkų;

druskos ir pipirų pagal skonį;

valgomojo šaukšto sojos padažo;

valgomojo šaukšto sviesto.

Mėgstantiems aštriau – galima berti aitriųjų pipiriukų ar Tabasco padažo.

Kad viskas vyktų greitai, darome taip: pirmiausiai kaičiame vandenį ir į verdantį sudedame makaronus, truputį pasūdome, ir paliekame virti. Čiumpame daržoves, ką reikia nuplauname, nulupame, išimame sėklas ir pan., žodžiu, pasiruošiame pjaustymui ir smulkinimui.

Kaičiame keptuvę, dedame sviestą ir išspaudžiame česnaką, grubiai pakapojam svogūną ir metam prie česnako, dideliais gabalais sutrupiname papriką ir metame į keptuvę, vėliau morkas. Viską pamaišome, suberiame druską ir pipirus, pagal norą – aitriuosius pipirus ar aitrųjį padažą, uždengiame dangčių ir patroškiname savose sultyse.

Per tą laiką stambiai supjaustome brokolį, o cukiniją siauromis juostelėmis (cukinijų pjaustymui galima naudoti bulvių skustuką). Suberiame į keptuvę ir pamaišome.

Makaronai turėtų būti išvirę, pusę vandens nukošiame į keptuvę, likusį išpilame. Pačius makaronus sudedame į keptuvę prie daržovių, supilame sojos padažą, gerai išmaišome, uždengiame dangčiu ir palaikome kokias 5 minutes, kad susimaišytų kvapai ir skoniai.

Vanduo nuo makaronų į keptuvę pilamas tam, kad būtų skanus, viską sujungiantis neskystas padažas.

Vaikaivirtuvėje.eu nuotrauka

Pasikartosiu – patiko ir vaikams, ir ne vaikams.

Tai vienas iš būdų, kad vaikai suvalgytų daugiau daržovių.

Skanių bandymų!

www.vaikaivirtuveje.eu
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.