Vienas iš būdų, kad vaikai suvalgytų daugiau daržovių

Su dideliu džiaugsmu kažkurią dieną iš darže rastų gėrybių gaminau spagečius su daržovėmis. Net visiškas mėsaėdis tėtis liko sotus ir patenkintas.

Viskas, kaip visada, yra labai greita ir paprasta. Užtruksite apie 15 minučių.

Reikės:

Pakelio spagečių;

3 skiltelių česnako;

1 mėlynojo svogūno;

1 paprikos;

1 vidutinės arba 2 mažų cukinijų;

brokolio;

1-2 morkų;

druskos ir pipirų pagal skonį;

valgomojo šaukšto sojos padažo;

valgomojo šaukšto sviesto.

Mėgstantiems aštriau – galima berti aitriųjų pipiriukų ar Tabasco padažo.

Kad viskas vyktų greitai, darome taip: pirmiausiai kaičiame vandenį ir į verdantį sudedame makaronus, truputį pasūdome, ir paliekame virti. Čiumpame daržoves, ką reikia nuplauname, nulupame, išimame sėklas ir pan., žodžiu, pasiruošiame pjaustymui ir smulkinimui.

Kaičiame keptuvę, dedame sviestą ir išspaudžiame česnaką, grubiai pakapojam svogūną ir metam prie česnako, dideliais gabalais sutrupiname papriką ir metame į keptuvę, vėliau morkas. Viską pamaišome, suberiame druską ir pipirus, pagal norą – aitriuosius pipirus ar aitrųjį padažą, uždengiame dangčių ir patroškiname savose sultyse.

Per tą laiką stambiai supjaustome brokolį, o cukiniją siauromis juostelėmis (cukinijų pjaustymui galima naudoti bulvių skustuką). Suberiame į keptuvę ir pamaišome.

Makaronai turėtų būti išvirę, pusę vandens nukošiame į keptuvę, likusį išpilame. Pačius makaronus sudedame į keptuvę prie daržovių, supilame sojos padažą, gerai išmaišome, uždengiame dangčiu ir palaikome kokias 5 minutes, kad susimaišytų kvapai ir skoniai.

Vanduo nuo makaronų į keptuvę pilamas tam, kad būtų skanus, viską sujungiantis neskystas padažas.

Vaikaivirtuvėje.eu nuotrauka

Pasikartosiu – patiko ir vaikams, ir ne vaikams.

Tai vienas iš būdų, kad vaikai suvalgytų daugiau daržovių.

Skanių bandymų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis