Vienas iš būdų, kad vaikai suvalgytų daugiau daržovių

 (5)
Su dideliu džiaugsmu kažkurią dieną iš darže rastų gėrybių gaminau spagečius su daržovėmis. Net visiškas mėsaėdis tėtis liko sotus ir patenkintas.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Viskas, kaip visada, yra labai greita ir paprasta. Užtruksite apie 15 minučių.

Reikės:

Pakelio spagečių;

3 skiltelių česnako;

1 mėlynojo svogūno;

1 paprikos;

1 vidutinės arba 2 mažų cukinijų;

brokolio;

1-2 morkų;

druskos ir pipirų pagal skonį;

valgomojo šaukšto sojos padažo;

valgomojo šaukšto sviesto.

Mėgstantiems aštriau – galima berti aitriųjų pipiriukų ar Tabasco padažo.

Kad viskas vyktų greitai, darome taip: pirmiausiai kaičiame vandenį ir į verdantį sudedame makaronus, truputį pasūdome, ir paliekame virti. Čiumpame daržoves, ką reikia nuplauname, nulupame, išimame sėklas ir pan., žodžiu, pasiruošiame pjaustymui ir smulkinimui.

Kaičiame keptuvę, dedame sviestą ir išspaudžiame česnaką, grubiai pakapojam svogūną ir metam prie česnako, dideliais gabalais sutrupiname papriką ir metame į keptuvę, vėliau morkas. Viską pamaišome, suberiame druską ir pipirus, pagal norą – aitriuosius pipirus ar aitrųjį padažą, uždengiame dangčių ir patroškiname savose sultyse.

Per tą laiką stambiai supjaustome brokolį, o cukiniją siauromis juostelėmis (cukinijų pjaustymui galima naudoti bulvių skustuką). Suberiame į keptuvę ir pamaišome.

Makaronai turėtų būti išvirę, pusę vandens nukošiame į keptuvę, likusį išpilame. Pačius makaronus sudedame į keptuvę prie daržovių, supilame sojos padažą, gerai išmaišome, uždengiame dangčiu ir palaikome kokias 5 minutes, kad susimaišytų kvapai ir skoniai.

Vanduo nuo makaronų į keptuvę pilamas tam, kad būtų skanus, viską sujungiantis neskystas padažas.

Vaikaivirtuvėje.eu nuotrauka

Pasikartosiu – patiko ir vaikams, ir ne vaikams.

Tai vienas iš būdų, kad vaikai suvalgytų daugiau daržovių.

Skanių bandymų!

www.vaikaivirtuveje.eu
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.