Vištienos kepsneliai, kuriems iškepti nereikia nė gramo riebalų

 (8)
Patiekalui nereikia beveik jokių pastangų, labiausiai patiko tai, kad vištiena kepta orkaitėje, vadinasi, be jokių riebalų. Išties rekomenduoju, nes skonis pasakiškas!
© Asmeninio albumo nuotr.

Reikia:

Vištienos krūtinėlės (abiejų puselių);

Stiklinės natūralaus jogurto ar kefyro (aš naudojau pasukas);

Prieskonių (naudojau vištienos prieskonius, druską, česnakinius pipirus, itališkų prieskonių mišinį);

5 v.š. kukurūzų miltų (galima ir paprastų);

5 v.š. maltų džiūvėsėlių;

50 g tarkuoto "Džiugo";

1 kiaušinio,

Eiga:

Vištieną supjaustyti maždaug 2-3 cm juostelėmis. Prieskonius sumaišyti su pasukomis ir užpylus ant vištienos palaikyti pernakt sandariame inde. Prieš ruošiantis kepti, nupilti pasukas.

Kiaušinį išplakti su žiupsneliu druskos. Į džiūvėsėlius berti sūrį. Vištienos gabalėlius apvolioti miltuose, tada kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose, dėti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.

Kaip panaudosite vištieną - fantazijos reikalas. Galima pjaustyti ją į salotas, galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą su daržovėmis ar ryžiais. Taip pat galima pasigaminus padažą tiesiog patiekti kaip užkandį.

Skanaus

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Internautus stebina video, kuriame kiaušiniai marginami su skutimosi putomis (8)

Kokių tik būdų neišbando išradingos šeimininkės, margindamos kiaušinius prieš Velykas.

Kiaušinius marginame be chemijos: natūralus būdas su gražiu rezultatu (16)

Iki Velykų likus suskaičiuotoms dienoms, imame sukti galvą, kaip šiemet marginsime kiaušinius.

Kiaušinių dažymas svogūnų lukštais, popieriukais ir kiaušinių dažais (4)

Artėjant Velykoms, vis dažniau susimąstome, o kaip gi kiaušinius dažysime šiemet. Jūsų dėmesiui – tinklaraštininkių iš „Mamukynas.lt“ patirtis.

5 avižų košių receptai KITAP (1)

Avižų košė - kuo puikiausias patiekalas pusryčiams. Ji aprūpina vaiko organizmą energija bei reikalingomis medžiagomis, esančiomis avižose (žinoma, patartina naudoti „tikras" avižas, o ne greito paruošimo jų dribsnius).

Kotletai, kuriuos valgydamas lengvai nesuprasi, iš ko jie (5)

Lengvai virškinami, švelnaus skonio kotletai patiks net ir išrankiausiems valgytojams.

Nekeptas sūrio pyragas: kai norisi dar ir dar (4)

Nekepti pyragai yra mėgstami užsiėmusių šeimininkių: jie paprastai pagaminami nesunkiai ir yra labai skanūs.

Gardusis omleto suktinukas

„Jelenos maisto blogą“ rašanti tinklaraštininkė Jelena išbandė skanų ir gražiai atrodantį patiekalą pusryčiams – omleto suktinuką.

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.