Vištienos kepsneliai, kuriems iškepti nereikia nė gramo riebalų

 (8)
Patiekalui nereikia beveik jokių pastangų, labiausiai patiko tai, kad vištiena kepta orkaitėje, vadinasi, be jokių riebalų. Išties rekomenduoju, nes skonis pasakiškas!
© Asmeninio albumo nuotr.

Reikia:

Vištienos krūtinėlės (abiejų puselių);

Stiklinės natūralaus jogurto ar kefyro (aš naudojau pasukas);

Prieskonių (naudojau vištienos prieskonius, druską, česnakinius pipirus, itališkų prieskonių mišinį);

5 v.š. kukurūzų miltų (galima ir paprastų);

5 v.š. maltų džiūvėsėlių;

50 g tarkuoto "Džiugo";

1 kiaušinio,

Eiga:

Vištieną supjaustyti maždaug 2-3 cm juostelėmis. Prieskonius sumaišyti su pasukomis ir užpylus ant vištienos palaikyti pernakt sandariame inde. Prieš ruošiantis kepti, nupilti pasukas.

Kiaušinį išplakti su žiupsneliu druskos. Į džiūvėsėlius berti sūrį. Vištienos gabalėlius apvolioti miltuose, tada kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose, dėti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.

Kaip panaudosite vištieną - fantazijos reikalas. Galima pjaustyti ją į salotas, galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą su daržovėmis ar ryžiais. Taip pat galima pasigaminus padažą tiesiog patiekti kaip užkandį.

Skanaus

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (3)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (10)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (6)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos blynai (1)

Vaikai paprastai mėgsta blynus, tačiau ne visada mėgsta valgyti mėsą. O jeigu pabandžius sujungti tai į vieną ir pagaminti mažųjų pietums ar vakarienei vištienos blynų? Pabandom!

3 sausainių receptai, kurie tinka ir vaikams

Namuose kepti sausainiai visada sveikiau už parduotuvėje pirktus, kurių etiketėje driekiasi didžiausia sudedamųjų produktų eilė, neapsieinanti be maisto priedų.

Nekeptas plikytų sausainių pyragas (11)

Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas. Mano šeimynai jis pats skaniausias.

5 receptai TINGINIAMS, kuriuos pagaminti paprasta kaip du kart du (2)

Ko gero, esate girdėję ne vieną patiekalą, kurio pavadinimas prasideda „Tinginių“: tinginių balandėliai, tinginių koldūnai, tinginių sausainiai.

Kalėdiniai meduoliai, be kurių šventės neįsivaizduojamos (1)

Kalėdiniai meduoliai papuošia kiekvienų namų šventinį stalą. Kai gaminsite juos, būtinai į pagalbą pasikvieskite vaikus.

Nepaprastai purus meduolinis pyragas (28)

Atvėsus orams vis dažniau norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą.

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (22)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.