Vištienos troškinys su daržovėmis: skanu ir sveika

 (7)
Šis patiekalas yra ir sotus, ir sveikas, ir vitaminingas. Pastaroji savybė pavasarį, kuomet organizmai savaime pasilpę po žiemos, yra ypač svarbi.
Vištienos troškinys su daržovėmis: <span style="color: #ff0000;">skanu ir sveika</span>
© Asmeninio archyvo nuotr.

Reikia:

1/2 didelės vištienos krūtinėlės;

 mėgstamų vištienos prieskonių;

10 nedidelių bulvių;

3 vidutinių morkų;

1/4 kopūsto;

1 svogūno;

1/2 stiklinės žalių žirnelių;

dar galima įdėti 1/3  šaldytų daržovių mišinio;

Jūsų pamėgtieji receptai portale TavoVaikas.lt::
Saulės kibinai: skanūs ir lengvai pagaminami

Angelo ašaros: pyragas, kuris... verkia

200 g grietinės;

1 kubelio ekologiško sultinio;

1 skiltelės česnako;

baziliko, čiobrelių;

 Himalajų druskos;

šviežiai maltų pipirų;

kmynų;

sviesto ghi  arba aliejaus  kepimui.

Kaip gaminti?

Bulves supjaustome dideliais kubeliais, morkas griežinėliais, užpilame šaltu vandeniu, kad trečdalį  apsemtų, kai vanduo užvirs, pabarstome druska ir pipirais.

Vištieną supjaustome kubeliais,  pabarstome druska, pipirais, prieskoniais ir išspaudžiame česnako, viską išmaišome ir paliekame bent 5 min pasimarinuoti, tada - apkepame.

Supjaustome kopūstą, beriame prie bulvių ir morkų, taip pat beriame šaldytų daržovių mišinį ir žirnelius. Į daržoves dedame sultinio kubelį ir prieskonines žoleles, pabarstome kmynais.

Troškiname dar apie 7 min, dedame grietinės ir viską išmaišome, troškiname minutę ir išjungiame.

Visas troškinimo laikas apie 20-25 min, kol daržovės suminkštės.

Skanaus!

Jelenos virtuvė

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Nepaprastai purus meduolinis pyragas (10)

Atvėsus orams vis dažniau norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą.

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (22)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.

Naudingoji uoga, kurios senoliai anksčiau liepdavo duoti vaikams prieš valgį (7)

Kuo mums naudingos bruknės ir kokį patiekalą rekomenduojame su jomis pasigaminti?

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme (3)

Taip skanu, kad net tirpsta burnoje. Šį sparnuotą posakį paprastai sakome apie skanų maistą. Tačiau šie sviestiniai sausainiai, kurių receptą šiandien pristatome, iš tiesų tirpsta burnoje. Tiesiogine to žodžio prasme.

Blynai be miltų, kurių paragavę pamiršite visus iki tol keptus (20)

Kokie jūsų vaiko blynai patys mėgstamiausi? Pasidalinkite receptu komentaruose arba atsiųskite mums į redakcija - tavovaikas@delfi.lt.

7 receptai su sluoksniuota tešla: kai norisi greitai ir skaniai (5)

Sluoksniuota tešla yra tikras išsigelbėjimas mažus vaikus auginančioms mamoms, kuomet nėra daug laiko suktis virtuvėje ir kočioti tešlas pačioms.

Ką padėti ant Helovino stalo: 7 patiekalų idėjos (8)

Artėjant Helovino dienai, imame planuoti, kaip ją švęsime, ką dėsime ant vakarienės stalo.

Skaniau ir sveikiau: kotletai su moliūgu (1)

Kasmet mūsų darže užauga daug moliūgų, taigi, virtuvėje prasidėjo eksperimentai... Ne tik sriubas verdu, pyragus kepu ar sultis spaudžiu, bet ir kotletus kepdama ji naudoju.

7 pačių skaniausių sriubų receptai: ar visas jau ragavote? (1)

Atšalus orams, vėl į namų virtuves grįžta sriubos. Trintos, tirštos ir skystesnės.

Bulviniai piršteliai, kurių skonis – kaip žemaičių blynų (12)

Ir vėl tas klausimas – „ką šiandien gaminsim?“ Ir vėl pasitarimas su kolege. Ir vėl gera jos idėja. Skonis – kaip žemaičių blynų.

FOTO: gaminame skaniuosius cukinijos „traškučius“ (3)

Gardus ir lengvai pagaminamas užkandis iš cukinijų.

Sriuba, kurią pelnytai galima tituluoti vitaminų bomba (15)

Ryškiai oranžinės spalvos, kvepianti ir kupina vitaminų – siūlome išbandyti šios rudeniškos sriubos receptą dar šiandien.

7 patiekalai su moliūgais: skanaukite patys ir vaišinkite kitus (4)

Atėjus moliūgų metui, imame ieškoti išbandytų ir skanių patiekalų iš moliūgų.

Neatspėsite, iš ko pagaminti šie purūs ir skanūs keksiukai (9)

Nors keksiukai daugeliui asocijuojasi su saldumu ir desertais, yra ir kitokių keksiukų. Šis – būtent toks.