Jelena Rimavičienė, http://jelena-rimaviciene.blogspot.com,
Jelenos maisto blogas
2017 m. vasario 28 d. 00:00
Kadangi šeimos vyrai labai gyrė šiuos mano keptus mielinius blynus, nusprendžiau pasidalinti receptu. Blynus valgėm su braškių uogiene.
Reikia:
2 stiklinių šilto pieno;
pakelio sausų mielių (7 g);
500 g miltų;
2 kiaušinių;
2 valgomųjų šaukštų cukraus;
0,5 arbatinių šaukštelių druskos;
4 valgomųjų šaukštų aliejaus.
Kaip gaminti?
Iš pradžių maišom šiltą pieną su mielėmis ir miltais bei laukiam, kol tešla pakils. Paskui įdedam visus kitus produktus, gerai išplakam ir paliekam pastovėti apie 15 min.
Valgomuoju šaukštu kabinam tešlą, formuojam blynus ir kepam, kol gražiai apskrus.

J.Rimavičienės nuotr.
Imam šaldytas braškes, jas užpilam cukrumi ir truputį paverdam.
Po namus pasklinda nuostabus braškių kvapas, blynai garuoja ant stalo, gera nuotaika garantuota!

J.Rimavičienės nuotr.
Skanaus!
Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.
Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.
Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!
Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.
Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.
Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.
Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.
Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.
Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.
Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.
Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.
„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.
Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.
Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.
Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...
DAUGIAU ⟩