ŽIEMA, ŽIEMA, BĖK IŠ KIEMO: skanieji mieliniai blynai

Mūsų portalo bičiulė, kulinarė Jelena, prisipažįsta, jog pati blynus valgo labai retai, tačiau jos šeima, ypač vaikas, įvairius blynus pusryčiams, pietums ir vakarienei gali valgyti kasdien.
© J.Rimavičienės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kadangi šeimos vyrai labai gyrė šiuos mano keptus mielinius blynus, nusprendžiau pasidalinti receptu. Blynus valgėm su braškių uogiene.

Reikia:

2 stiklinių šilto pieno;

pakelio sausų mielių (7 g);

500 g miltų;

2 kiaušinių;

2 valgomųjų šaukštų cukraus;

0,5 arbatinių šaukštelių druskos;

4 valgomųjų šaukštų aliejaus.

Kaip gaminti?

Iš pradžių maišom šiltą pieną su mielėmis ir miltais bei laukiam, kol tešla pakils. Paskui įdedam visus kitus produktus, gerai išplakam ir paliekam pastovėti apie 15 min.

Valgomuoju šaukštu kabinam tešlą, formuojam blynus ir kepam, kol gražiai apskrus.


J.Rimavičienės nuotr.

Imam šaldytas braškes, jas užpilam cukrumi ir truputį paverdam.

Po namus pasklinda nuostabus braškių kvapas, blynai garuoja ant stalo, gera nuotaika garantuota!


J.Rimavičienės nuotr.

Skanaus!

Jelenos maisto blogas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Minkštas, purus ir labai skanus uogų pyragas

Kaip aš mėgstu pyragus iš paprastų ingredientų, kuriuos galima pagaminti labai spontaniškai, tarkim, sužinojus, kad už valandos turėsi svečių!

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!