Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame beliašus FOTO

 (28)
Gruzdinti pyragėliai su mėsa, neretai pavadinami „beliašais“, daugeliui šeimininkių atrodo itin sudėtingas patiekalas. Tinklaraštį rašančios mamos labai išsamiai pasakoja ir rodo, kaip jų pasigaminti.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

Miltai - 1kg,

Vanduo- 250g,

Pienas- 250g,

Kiaušiniai- 2vnt.,

Sausos mielės- 10g,

Druska- 2a.š.,

Cukrus- 2v.š.,

Sviestas- 60g,

Aliejus- 50g,

Kiaulienos faršas- 300g,

Svogūnai- 300g.

Druska, pipirai- pagal skonį,

Pienas- 3v.š.

Nuotraukose - dviguba dozė, išėjo 29 vnt.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>


Gaminimas:

Dubenyje sumaišome pieną su vandeniu, įberiame druską, cukrų - viską išmaišome. Į mieles supilame 3v.š. vandens-pieno mišinio, išmaišome, įberiame arbatinį šaukštą miltų, išmaišome ir paliekame brinkti.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Į pieno-vandens mišinį įsijojame 1/3 visų miltų, išmaišome.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymo, mums reikės tik trynių, išplakame ir supilame į tešlą.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Sviestą išlydome ir supilame į tešlą, išmaišome.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Supilame mieles, išmaišome.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Miltus būtinai reikia persijoti. Miltus beriame po stiklinę ir išmaišome. Kai tešlą bus jau sunku maišyti, tuomet dedame ją ant stalo ir minkome vis įberiant miltų.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Jokiu būdu nedėkite daugiau miltų nei nurodyta recepte. Pas mane net liko apie 50 g.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Kai visi miltai bus įminkyti į tešlą, ji nelips prie rankų, bus gana standi.

Dabar teks padirbėti „iš peties" - gera žinia besilaikančioms dietos. Reikia į tešlą įminkyti visą aliejų, darbelis iš tiesų sunkokas.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Pamažu supilame aliejų ir minkome, kol nesupilsite viso aliejaus. Tuomet tešla bus visiškai sausa. Tai užtruks apie 10-15min. Padarome iš tešlos gumulėlį, dedam į dubenį, užklojame rankšluosčiu ir paliekame šiltai kilti.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Kol tešla kyla, gaminsime įdarą. Mėsos ir svogūno santykis yra 1:1. Pas mane buvo 500g kiaulienos faršo, tai svogūno tai pat dėjau 500 g.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Svogūną sumalti iki košės konsistencijos.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Pridėti druskos, pipirų pagal skonį, supilti pieną, išmaišyti.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Telieka palaukti, kol tešla dvigubai padidės.

Kai tešla pakilo, pradedam formuoti "beliašus".

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

"Beliašus" kepti dideliame aliejaus kiekyje, dėti "siūle" į apačią, po 4 min iš kiekvienos pusės.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Iškeptus beliašus sudėti ant popierinių servetėlių, kad pašalinti nereikalingą aliejų.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Skanaus!

Mama Julija

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (5)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.