Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame beliašus FOTO

 (28)
Gruzdinti pyragėliai su mėsa, neretai pavadinami „beliašais“, daugeliui šeimininkių atrodo itin sudėtingas patiekalas. Tinklaraštį rašančios mamos labai išsamiai pasakoja ir rodo, kaip jų pasigaminti.

Reikės:

Miltai - 1kg,

Vanduo- 250g,

Pienas- 250g,

Kiaušiniai- 2vnt.,

Sausos mielės- 10g,

Druska- 2a.š.,

Cukrus- 2v.š.,

Sviestas- 60g,

Aliejus- 50g,

Kiaulienos faršas- 300g,

Svogūnai- 300g.

Druska, pipirai- pagal skonį,

Pienas- 3v.š.

Nuotraukose - dviguba dozė, išėjo 29 vnt.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>


Gaminimas:

Dubenyje sumaišome pieną su vandeniu, įberiame druską, cukrų - viską išmaišome. Į mieles supilame 3v.š. vandens-pieno mišinio, išmaišome, įberiame arbatinį šaukštą miltų, išmaišome ir paliekame brinkti.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Į pieno-vandens mišinį įsijojame 1/3 visų miltų, išmaišome.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymo, mums reikės tik trynių, išplakame ir supilame į tešlą.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Sviestą išlydome ir supilame į tešlą, išmaišome.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Supilame mieles, išmaišome.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Miltus būtinai reikia persijoti. Miltus beriame po stiklinę ir išmaišome. Kai tešlą bus jau sunku maišyti, tuomet dedame ją ant stalo ir minkome vis įberiant miltų.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Jokiu būdu nedėkite daugiau miltų nei nurodyta recepte. Pas mane net liko apie 50 g.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Kai visi miltai bus įminkyti į tešlą, ji nelips prie rankų, bus gana standi.

Dabar teks padirbėti „iš peties" - gera žinia besilaikančioms dietos. Reikia į tešlą įminkyti visą aliejų, darbelis iš tiesų sunkokas.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Pamažu supilame aliejų ir minkome, kol nesupilsite viso aliejaus. Tuomet tešla bus visiškai sausa. Tai užtruks apie 10-15min. Padarome iš tešlos gumulėlį, dedam į dubenį, užklojame rankšluosčiu ir paliekame šiltai kilti.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Kol tešla kyla, gaminsime įdarą. Mėsos ir svogūno santykis yra 1:1. Pas mane buvo 500g kiaulienos faršo, tai svogūno tai pat dėjau 500 g.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Svogūną sumalti iki košės konsistencijos.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Pridėti druskos, pipirų pagal skonį, supilti pieną, išmaišyti.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Telieka palaukti, kol tešla dvigubai padidės.

Kai tešla pakilo, pradedam formuoti "beliašus".

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

"Beliašus" kepti dideliame aliejaus kiekyje, dėti "siūle" į apačią, po 4 min iš kiekvienos pusės.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Iškeptus beliašus sudėti ant popierinių servetėlių, kad pašalinti nereikalingą aliejų.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Skanaus!

Mama Julija

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (1)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (10)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (6)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos blynai (1)

Vaikai paprastai mėgsta blynus, tačiau ne visada mėgsta valgyti mėsą. O jeigu pabandžius sujungti tai į vieną ir pagaminti mažųjų pietums ar vakarienei vištienos blynų? Pabandom!

3 sausainių receptai, kurie tinka ir vaikams

Namuose kepti sausainiai visada sveikiau už parduotuvėje pirktus, kurių etiketėje driekiasi didžiausia sudedamųjų produktų eilė, neapsieinanti be maisto priedų.

Nekeptas plikytų sausainių pyragas (11)

Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas. Mano šeimynai jis pats skaniausias.

5 receptai TINGINIAMS, kuriuos pagaminti paprasta kaip du kart du (2)

Ko gero, esate girdėję ne vieną patiekalą, kurio pavadinimas prasideda „Tinginių“: tinginių balandėliai, tinginių koldūnai, tinginių sausainiai.

Kalėdiniai meduoliai, be kurių šventės neįsivaizduojamos (1)

Kalėdiniai meduoliai papuošia kiekvienų namų šventinį stalą. Kai gaminsite juos, būtinai į pagalbą pasikvieskite vaikus.

Nepaprastai purus meduolinis pyragas (28)

Atvėsus orams vis dažniau norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą.

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (22)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.