Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame beliašus FOTO

 (28)
Gruzdinti pyragėliai su mėsa, neretai pavadinami „beliašais“, daugeliui šeimininkių atrodo itin sudėtingas patiekalas. Tinklaraštį rašančios mamos labai išsamiai pasakoja ir rodo, kaip jų pasigaminti.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

Miltai - 1kg,

Vanduo- 250g,

Pienas- 250g,

Kiaušiniai- 2vnt.,

Sausos mielės- 10g,

Druska- 2a.š.,

Cukrus- 2v.š.,

Sviestas- 60g,

Aliejus- 50g,

Kiaulienos faršas- 300g,

Svogūnai- 300g.

Druska, pipirai- pagal skonį,

Pienas- 3v.š.

Nuotraukose - dviguba dozė, išėjo 29 vnt.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>


Gaminimas:

Dubenyje sumaišome pieną su vandeniu, įberiame druską, cukrų - viską išmaišome. Į mieles supilame 3v.š. vandens-pieno mišinio, išmaišome, įberiame arbatinį šaukštą miltų, išmaišome ir paliekame brinkti.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Į pieno-vandens mišinį įsijojame 1/3 visų miltų, išmaišome.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymo, mums reikės tik trynių, išplakame ir supilame į tešlą.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Sviestą išlydome ir supilame į tešlą, išmaišome.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Supilame mieles, išmaišome.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Miltus būtinai reikia persijoti. Miltus beriame po stiklinę ir išmaišome. Kai tešlą bus jau sunku maišyti, tuomet dedame ją ant stalo ir minkome vis įberiant miltų.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Jokiu būdu nedėkite daugiau miltų nei nurodyta recepte. Pas mane net liko apie 50 g.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Kai visi miltai bus įminkyti į tešlą, ji nelips prie rankų, bus gana standi.

Dabar teks padirbėti „iš peties" - gera žinia besilaikančioms dietos. Reikia į tešlą įminkyti visą aliejų, darbelis iš tiesų sunkokas.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Pamažu supilame aliejų ir minkome, kol nesupilsite viso aliejaus. Tuomet tešla bus visiškai sausa. Tai užtruks apie 10-15min. Padarome iš tešlos gumulėlį, dedam į dubenį, užklojame rankšluosčiu ir paliekame šiltai kilti.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Kol tešla kyla, gaminsime įdarą. Mėsos ir svogūno santykis yra 1:1. Pas mane buvo 500g kiaulienos faršo, tai svogūno tai pat dėjau 500 g.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Svogūną sumalti iki košės konsistencijos.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Pridėti druskos, pipirų pagal skonį, supilti pieną, išmaišyti.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Telieka palaukti, kol tešla dvigubai padidės.

Kai tešla pakilo, pradedam formuoti "beliašus".

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

"Beliašus" kepti dideliame aliejaus kiekyje, dėti "siūle" į apačią, po 4 min iš kiekvienos pusės.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Iškeptus beliašus sudėti ant popierinių servetėlių, kad pašalinti nereikalingą aliejų.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Skanaus!

Mama Julija

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu (2)

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.