Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame beliašus FOTO

 (28)
Gruzdinti pyragėliai su mėsa, neretai pavadinami „beliašais“, daugeliui šeimininkių atrodo itin sudėtingas patiekalas. Tinklaraštį rašančios mamos labai išsamiai pasakoja ir rodo, kaip jų pasigaminti.
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Reikės:

Miltai - 1kg,

Vanduo- 250g,

Pienas- 250g,

Kiaušiniai- 2vnt.,

Sausos mielės- 10g,

Druska- 2a.š.,

Cukrus- 2v.š.,

Sviestas- 60g,

Aliejus- 50g,

Kiaulienos faršas- 300g,

Svogūnai- 300g.

Druska, pipirai- pagal skonį,

Pienas- 3v.š.

Nuotraukose - dviguba dozė, išėjo 29 vnt.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>


Gaminimas:

Dubenyje sumaišome pieną su vandeniu, įberiame druską, cukrų - viską išmaišome. Į mieles supilame 3v.š. vandens-pieno mišinio, išmaišome, įberiame arbatinį šaukštą miltų, išmaišome ir paliekame brinkti.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Į pieno-vandens mišinį įsijojame 1/3 visų miltų, išmaišome.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymo, mums reikės tik trynių, išplakame ir supilame į tešlą.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Sviestą išlydome ir supilame į tešlą, išmaišome.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Supilame mieles, išmaišome.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Miltus būtinai reikia persijoti. Miltus beriame po stiklinę ir išmaišome. Kai tešlą bus jau sunku maišyti, tuomet dedame ją ant stalo ir minkome vis įberiant miltų.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Jokiu būdu nedėkite daugiau miltų nei nurodyta recepte. Pas mane net liko apie 50 g.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Kai visi miltai bus įminkyti į tešlą, ji nelips prie rankų, bus gana standi.

Dabar teks padirbėti „iš peties" - gera žinia besilaikančioms dietos. Reikia į tešlą įminkyti visą aliejų, darbelis iš tiesų sunkokas.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Pamažu supilame aliejų ir minkome, kol nesupilsite viso aliejaus. Tuomet tešla bus visiškai sausa. Tai užtruks apie 10-15min. Padarome iš tešlos gumulėlį, dedam į dubenį, užklojame rankšluosčiu ir paliekame šiltai kilti.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Kol tešla kyla, gaminsime įdarą. Mėsos ir svogūno santykis yra 1:1. Pas mane buvo 500g kiaulienos faršo, tai svogūno tai pat dėjau 500 g.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Svogūną sumalti iki košės konsistencijos.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Pridėti druskos, pipirų pagal skonį, supilti pieną, išmaišyti.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Telieka palaukti, kol tešla dvigubai padidės.

Kai tešla pakilo, pradedam formuoti "beliašus".

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

"Beliašus" kepti dideliame aliejaus kiekyje, dėti "siūle" į apačią, po 4 min iš kiekvienos pusės.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Iškeptus beliašus sudėti ant popierinių servetėlių, kad pašalinti nereikalingą aliejų.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Skanaus!

Mama Julija

Mamukynas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Šalta sriuba, kurios suvalgius karštą dieną grįžta jėgos (5)

Kai alina karščiai, atsigaivinti padės labai paprastai pagaminama šalta sriuba. Pirmą kart ją ragavau vienoje karaimų kavinėje Trakuose ir pabandžiau pasigaminti namie.

Patiekalas, kurį pamatę panorome iškart išbandyti – taip ir padarėme (FOTO) (12)

Šį receptą pamatėme interneto platybėse ir smalsumo vedami nusprendėme tuoj pat išbandyti patys.

Nuostabaus skonio sūrio ir kumpio bandelės be mielių (1)

Nuostabios sūrio - kumpio bandelės puikiai tiks kaip užkandis šventei, pasiimti į pikniką, mokyklą, bet kur!

Braškių ir šokolado keksiukai – ar gali būti kas skaniau? (4)

Kol nesibaigė braškių sezonas, siūlome nesunkiai pagaminamų ir labai skanių braškinių ir šokoladinių keksiukų receptą. Išbandykite jį jau šiandien.

Naminiai braškiniai ledai (6)

Šį rytą pradėjau neįprastais pusryčiais – dubenėliu, pilnu naminių braškinių ledų.

Pavojingai skanus nekeptas tortas, kurio paragavę norėsite dar ir dar (8)

Aišku, koks čia tortas - nei kelių aukštų, nei kremo jūros nėra, kad būtų galima didžiausiam smaližiui išdidžiai pareikšti: kremą nuo visų!

Šokoladinis pyragas, kuriam drėgnumo suteikia vienas ypatingas ingredientas

Skanus šokoladinis pyragas tiems, kurie norėtų palepinti save ir draugus namie keptu skanumynu.

3 receptai tėčio dienai

Savaitgalį laukia Tėvo šventė. 3 netradiciniai receptai, kurie tiks šventiškos dienos pradžiai.

3 naminių ledų receptai jums ir jūsų vaikams (2)

Jau daugiau nei 60 metų birželio pirmąją dieną minima tarptautinė vaikų gynimo diena. Tai – subtilus priminimas saugoti ir gerbti vaikų teises. Tam, kad tai nebūtų vien žodžiai, kalendorinės vasaros pradžią su savo atžalomis kviečiame pasitikti skanaujant namie pagamintus ledus.

Gaminame namuose be jokių E: jogurto ir grietinėlės ledai (4)

Karštą vasaros dieną smagu pasmaližiauti naminiais gardžiais ledais.

Nekeptas karamelinis TINGINYS (1)

Pamenu, kai visos trys buvom maitinančios mamos, saldumynų norėjosi labiau nei bet kada ir ne tik kartą per dieną.

Gardūs varškės sausainiukai tik iš 4 ingredientų (8)

Sausainiai, pagaminti pagal šį receptą, kuo puikiausiai tinka ir vaikams. Jokių E, jokių glaistų, uogienių ir sirupų.

Genialiai paprasta: vaflių pyragiukai (11)

Lengvai pagaminamas ir skanus vaflių skanėstas, kurio receptą pristato Inga.

Vaizdo pamokėlė: vaikai kepa skanųjį obuolių pyragą

Ir vaikai gali gaminti, tereikia jais pasitikėti, duoti daugiau laisvės ir pasiūlyti tinkamus receptus.

Kai norisi gerti: 5 kompotų receptai

Specialistai vienbalsiai pritaria, kad geriausiai troškulį malšina paprastas vanduo. Būtent todėl rekomenduojama mažus vaikus įpratinti gerti vandenį nuo mažų dienų.