Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame beliašus FOTO

 (28)
Gruzdinti pyragėliai su mėsa, neretai pavadinami „beliašais“, daugeliui šeimininkių atrodo itin sudėtingas patiekalas. Tinklaraštį rašančios mamos labai išsamiai pasakoja ir rodo, kaip jų pasigaminti.
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Reikės:

Miltai - 1kg,

Vanduo- 250g,

Pienas- 250g,

Kiaušiniai- 2vnt.,

Sausos mielės- 10g,

Druska- 2a.š.,

Cukrus- 2v.š.,

Sviestas- 60g,

Aliejus- 50g,

Kiaulienos faršas- 300g,

Svogūnai- 300g.

Druska, pipirai- pagal skonį,

Pienas- 3v.š.

Nuotraukose - dviguba dozė, išėjo 29 vnt.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>


Gaminimas:

Dubenyje sumaišome pieną su vandeniu, įberiame druską, cukrų - viską išmaišome. Į mieles supilame 3v.š. vandens-pieno mišinio, išmaišome, įberiame arbatinį šaukštą miltų, išmaišome ir paliekame brinkti.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Į pieno-vandens mišinį įsijojame 1/3 visų miltų, išmaišome.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymo, mums reikės tik trynių, išplakame ir supilame į tešlą.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Sviestą išlydome ir supilame į tešlą, išmaišome.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Supilame mieles, išmaišome.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Miltus būtinai reikia persijoti. Miltus beriame po stiklinę ir išmaišome. Kai tešlą bus jau sunku maišyti, tuomet dedame ją ant stalo ir minkome vis įberiant miltų.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Jokiu būdu nedėkite daugiau miltų nei nurodyta recepte. Pas mane net liko apie 50 g.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Kai visi miltai bus įminkyti į tešlą, ji nelips prie rankų, bus gana standi.

Dabar teks padirbėti „iš peties" - gera žinia besilaikančioms dietos. Reikia į tešlą įminkyti visą aliejų, darbelis iš tiesų sunkokas.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Pamažu supilame aliejų ir minkome, kol nesupilsite viso aliejaus. Tuomet tešla bus visiškai sausa. Tai užtruks apie 10-15min. Padarome iš tešlos gumulėlį, dedam į dubenį, užklojame rankšluosčiu ir paliekame šiltai kilti.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Kol tešla kyla, gaminsime įdarą. Mėsos ir svogūno santykis yra 1:1. Pas mane buvo 500g kiaulienos faršo, tai svogūno tai pat dėjau 500 g.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Svogūną sumalti iki košės konsistencijos.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Pridėti druskos, pipirų pagal skonį, supilti pieną, išmaišyti.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Telieka palaukti, kol tešla dvigubai padidės.

Kai tešla pakilo, pradedam formuoti "beliašus".

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

"Beliašus" kepti dideliame aliejaus kiekyje, dėti "siūle" į apačią, po 4 min iš kiekvienos pusės.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Iškeptus beliašus sudėti ant popierinių servetėlių, kad pašalinti nereikalingą aliejų.

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame <em>beliašus</em> <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>

Skanaus!

Mama Julija

Mamukynas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Gaminame namuose be jokių E: jogurto ir grietinėlės ledai (4)

Karštą vasaros dieną smagu pasmaližiauti naminiais gardžiais ledais.

Nekeptas karamelinis TINGINYS (1)

Pamenu, kai visos trys buvom maitinančios mamos, saldumynų norėjosi labiau nei bet kada ir ne tik kartą per dieną.

Gardūs varškės sausainiukai tik iš 4 ingredientų (8)

Sausainiai, pagaminti pagal šį receptą, kuo puikiausiai tinka ir vaikams. Jokių E, jokių glaistų, uogienių ir sirupų.

Genialiai paprasta: vaflių pyragiukai (11)

Lengvai pagaminamas ir skanus vaflių skanėstas, kurio receptą pristato Inga.

Vaizdo pamokėlė: vaikai kepa skanųjį obuolių pyragą

Ir vaikai gali gaminti, tereikia jais pasitikėti, duoti daugiau laisvės ir pasiūlyti tinkamus receptus.

Pasakysime jums vieną skanių šašlykų paslaptį (39)

Savaitgalį su vaikais praleisti gamtoje – džiaugsmas ir mažiems, ir dideliems. Kol vaikai dūks ir skaičiuos boružes pievoje, tėveliai gali išsikepti šašlykų. Štai kokį receptą mums siūlo mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas".

Pirmieji kūdikio sausainiai: kepame namuose (3)

Atėjus laikui, kai kūdikiui galima pasiūlyti duonos gaminių, kviečiame neskubėti pirkti pirktinių sausainių. Visai nesunku namuose iškepti paprasčiausių smėlinių sausainių savo mažyliui.

SKANUMĖLIS: neįprastas gardumynas iš rabarbarų ir apelsinų (9)

Jei svarstote, kur panaudoti rabarbarų derlių, siūlome pasinaudoti mamos Renatos išbandytu receptu.

Naminė Nutella: viens, du, ir pagaminta (18)

Kaip namuose pagaminti vaikų mėgstamo gardumyno? Mamos Elžbietos siūlomas receptas.

Kam pirkti, jei gali pasigaminti: naminiai zefyrai

Užsinorėjome zefyrų, kodėl neišbandžius jų pasigaminti pačiai? O ir sudedamosios dalys visos esančios namuose. Pirmą kartą dariau iš labai mažos porcijos (1/4), bet jau dabar drąsiai galima daryti ir iš didesnės.

Varškės apkepas iš trijų ingredientų (3)

Šiam apkepui prireiks vos trijų sudedamųjų dalių. Netikite? Išbandykite patys.

10 skaniausių nekeptų ir keptų pyragų Motinos dienai

Pirmąjį gegužės sekmadienį sveikiname mamas. Ta proga surinkome į vieną vietą 10 labai skanių pyragų receptų.

Lietuvių mėgstamas kalafioras: užkepėlė, kuriai sunku atsispirti (4)

Kulinarijos tinklaraštį rašanti Jelena siūlo skanią vegetarišką užkepėlę. Ir skanu, ir maistinga, ir sveika.

Slaptas ingredientas, kad kotletai būtų puresni ir dar skanesni (40)

Kotletukai su avižiniais dribsniais būna dar puresni ir minkštesni, negu įprasti mėsos kotletai.

Kertam lažybų – pigesnio ir tokio skanaus pyrago nesate ragavę (15)

Nebrangus, greitai pagaminamas ir skanus pyragas – taip jį apibūdina tinklaraštininkė Zita iš "Mamukynas.lt"