Žuvies patiekalas, kurį valgo net neapkenčiantys žuvies

Apie šiltus vaikų ir greito maisto santykius daug pasakoti nereikia - kartais man atrodo, kad mažuose žmogiukuose veikia specialūs detektoriai, užuodžiantys nesveikiausią maistą ir įjungiantys nenutildomą signalizaciją: „noriu noriu noriu noriu". Mėsainiai, čipsai, bulvytės fri, limonadas ir kiti draudžiami vaisiai...
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Naminiai žuvų piršteliai - 2 būdai kaip pasigaminti

Žuvų piršteliai irgi darniai įsilieja į šią kompaniją - juos kremta net mano Vilius, kuris visai žuvies nevalgo po to, kai būdamas ketverių, filme „Balkonas" pamatė kaip Emilija užspringsta ašaka (bet filmas vis tiek puikus ir mes jį dažnai su Viliuku žiūrime).

Tačiau žuvų piršteliai, kaip ir dauguma greito maisto patiekalų, gali tapti visai geru dalyku, jei paruošime patys - juk visada žinosime, ką ir kaip įdėjome. Naminiai žuvų piršteliai ir vaikų gimtadienyje gali būti patiekti kaip karštas patiekalas ar šaltas užkandis - tik būtinai, būtinai padarykite tą privalomą traškią plutelę iš džiūvėsėlių, nes ji ir yra visas skanumas, tai, dėl ko net ir didžiausi žuvų nemėgėjai, neatsisakys sukrimsti vieno kito pirštelio.

Naminius žuvų pirštelius galima paruošti dviem būdais - džiūvėsėliuose apkepti žuvų filė, arba sumaltą jos faršą. Pirmuoju būdu - darbo mažiau, tačiau būtina kokybiška filė, antruoju - mažiau jaučiasi „žuviškumas" ir jis gali būti priimtinesnis nemėgstantiems žuvies, nuo jo ir pradėsime:

30 nedidelių pirštelių reikia:

600 g žuvų filė,

1 kiaušinio,

1 mažo svogūno,

2 riekių baltos duonos,

50 ml pieno,

1/2 stiklinės džiūvėsėlių,

druskos, pipirų,1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių,

aliejaus.

Plutelei:

2 kiaušinių,

2 šaukštų vandens,

1/2 stiklinės miltų,

1 stiklinės džiūvėsėlių,

kelių riekelių citrinos.

Gaminame naminius žuvų pirštelius iš maltos žuvies:

1. Pasiruošiame produktus plutelei: dubenyje išplakame 2 kiaušinius su 2 šaukštais vandens. Į lėkštę suberiame stiklinę džiūvėsėlių, į kitą lėkštę - miltus.

2. Baltos duonos riekeles pamerkiame piene. Ant mažos ugnies keptuvėje apie 10 min. pakepiname labai smulkiai pjaustytą svogūną.

3. Žuvies filė ir išmirkytas baltos duonos riekeles sumalame, dedame kepintą svogūną, įmušame kiaušinį, beriame 1/2 stiklinės džiūvėsėlių, druską, pipirus, čiobrelius ir gerai išmaišome.

4. Iš gautos masės formuojame piršto ilgumo lazdeles ir jas suplojame. Apvoliojame lazdeles miltuose, tada kiaušinių ir vandens plakinyje, o tada džiūvėsėliuose. Dedame į lėkštę ir paliekame šaldytuve pusvalandžiui, kad plutelė sutvirtėtų.

5. Kepame gerai įkaitintame aliejuje, apversdami, kol abi pusės gražiai paruduoja. Iškeptus sudedame ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad sugertų riebalų perteklių. Apšlakstome citrinos sultimis ir patiekiame su padažu.

14 nedidelių pirštelių:

500 g žuvų filė,

druskos, pipirų, 1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių.

Plutelei:

1 kiaušinio,

1 šaukšto vandens,

1/4 stiklinės miltų,

1/2 stiklinės džiūvėsėlių,

kelių riekelių citrinos.

Gaminame naminius žuvų pirštelius iš žuvų filė:

1. Pasiruošiame produktus plutelei: dubenyje išplakame 1 kiaušinį su 1 šaukštu vandens. Į lėkštę suberiame džiūvėsėlius, į kitą lėkštę - miltus.

2. Žuvų filė supjaustome piršto ilgumo, 3 cm pločio gabalėliais, apibarstome druska, pipirais ir čiobreliais, apvoliojame miltuose, po to kiaušinio ir vandens plakinyje, po to džiūvesėliuose. Dedame į lėkštę ir paliekame šaldytuve pusvalandžiui, kad plutelė sutvirtėtų.

3. Kepame iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduoja. Iškeptus sudedame ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad sugertų riebalų perteklių. Apšlakstome citrinos sultimis ir patiekiame su padažu.

Naminių žuvų pirštelių padažui sumaišome 125 ml natūralaus jogurto su 2 šaukštais riebios grietinės, įberiame druskos, pipirų, krapų, įpilame šaukštelį citrinos sulčių, išmaišome.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.