Žuvies patiekalas, kurį valgo net neapkenčiantys žuvies

Apie šiltus vaikų ir greito maisto santykius daug pasakoti nereikia - kartais man atrodo, kad mažuose žmogiukuose veikia specialūs detektoriai, užuodžiantys nesveikiausią maistą ir įjungiantys nenutildomą signalizaciją: „noriu noriu noriu noriu". Mėsainiai, čipsai, bulvytės fri, limonadas ir kiti draudžiami vaisiai...
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Naminiai žuvų piršteliai - 2 būdai kaip pasigaminti

Žuvų piršteliai irgi darniai įsilieja į šią kompaniją - juos kremta net mano Vilius, kuris visai žuvies nevalgo po to, kai būdamas ketverių, filme „Balkonas" pamatė kaip Emilija užspringsta ašaka (bet filmas vis tiek puikus ir mes jį dažnai su Viliuku žiūrime).

Tačiau žuvų piršteliai, kaip ir dauguma greito maisto patiekalų, gali tapti visai geru dalyku, jei paruošime patys - juk visada žinosime, ką ir kaip įdėjome. Naminiai žuvų piršteliai ir vaikų gimtadienyje gali būti patiekti kaip karštas patiekalas ar šaltas užkandis - tik būtinai, būtinai padarykite tą privalomą traškią plutelę iš džiūvėsėlių, nes ji ir yra visas skanumas, tai, dėl ko net ir didžiausi žuvų nemėgėjai, neatsisakys sukrimsti vieno kito pirštelio.

Naminius žuvų pirštelius galima paruošti dviem būdais - džiūvėsėliuose apkepti žuvų filė, arba sumaltą jos faršą. Pirmuoju būdu - darbo mažiau, tačiau būtina kokybiška filė, antruoju - mažiau jaučiasi „žuviškumas" ir jis gali būti priimtinesnis nemėgstantiems žuvies, nuo jo ir pradėsime:

30 nedidelių pirštelių reikia:

600 g žuvų filė,

1 kiaušinio,

1 mažo svogūno,

2 riekių baltos duonos,

50 ml pieno,

1/2 stiklinės džiūvėsėlių,

druskos, pipirų,1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių,

aliejaus.

Plutelei:

2 kiaušinių,

2 šaukštų vandens,

1/2 stiklinės miltų,

1 stiklinės džiūvėsėlių,

kelių riekelių citrinos.

Gaminame naminius žuvų pirštelius iš maltos žuvies:

1. Pasiruošiame produktus plutelei: dubenyje išplakame 2 kiaušinius su 2 šaukštais vandens. Į lėkštę suberiame stiklinę džiūvėsėlių, į kitą lėkštę - miltus.

2. Baltos duonos riekeles pamerkiame piene. Ant mažos ugnies keptuvėje apie 10 min. pakepiname labai smulkiai pjaustytą svogūną.

3. Žuvies filė ir išmirkytas baltos duonos riekeles sumalame, dedame kepintą svogūną, įmušame kiaušinį, beriame 1/2 stiklinės džiūvėsėlių, druską, pipirus, čiobrelius ir gerai išmaišome.

4. Iš gautos masės formuojame piršto ilgumo lazdeles ir jas suplojame. Apvoliojame lazdeles miltuose, tada kiaušinių ir vandens plakinyje, o tada džiūvėsėliuose. Dedame į lėkštę ir paliekame šaldytuve pusvalandžiui, kad plutelė sutvirtėtų.

5. Kepame gerai įkaitintame aliejuje, apversdami, kol abi pusės gražiai paruduoja. Iškeptus sudedame ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad sugertų riebalų perteklių. Apšlakstome citrinos sultimis ir patiekiame su padažu.

14 nedidelių pirštelių:

500 g žuvų filė,

druskos, pipirų, 1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių.

Plutelei:

1 kiaušinio,

1 šaukšto vandens,

1/4 stiklinės miltų,

1/2 stiklinės džiūvėsėlių,

kelių riekelių citrinos.

Gaminame naminius žuvų pirštelius iš žuvų filė:

1. Pasiruošiame produktus plutelei: dubenyje išplakame 1 kiaušinį su 1 šaukštu vandens. Į lėkštę suberiame džiūvėsėlius, į kitą lėkštę - miltus.

2. Žuvų filė supjaustome piršto ilgumo, 3 cm pločio gabalėliais, apibarstome druska, pipirais ir čiobreliais, apvoliojame miltuose, po to kiaušinio ir vandens plakinyje, po to džiūvesėliuose. Dedame į lėkštę ir paliekame šaldytuve pusvalandžiui, kad plutelė sutvirtėtų.

3. Kepame iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduoja. Iškeptus sudedame ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad sugertų riebalų perteklių. Apšlakstome citrinos sultimis ir patiekiame su padažu.

Naminių žuvų pirštelių padažui sumaišome 125 ml natūralaus jogurto su 2 šaukštais riebios grietinės, įberiame druskos, pipirų, krapų, įpilame šaukštelį citrinos sulčių, išmaišome.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.