Žuvies patiekalas, kurį valgo net neapkenčiantys žuvies

Apie šiltus vaikų ir greito maisto santykius daug pasakoti nereikia - kartais man atrodo, kad mažuose žmogiukuose veikia specialūs detektoriai, užuodžiantys nesveikiausią maistą ir įjungiantys nenutildomą signalizaciją: „noriu noriu noriu noriu". Mėsainiai, čipsai, bulvytės fri, limonadas ir kiti draudžiami vaisiai...
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Naminiai žuvų piršteliai - 2 būdai kaip pasigaminti

Žuvų piršteliai irgi darniai įsilieja į šią kompaniją - juos kremta net mano Vilius, kuris visai žuvies nevalgo po to, kai būdamas ketverių, filme „Balkonas" pamatė kaip Emilija užspringsta ašaka (bet filmas vis tiek puikus ir mes jį dažnai su Viliuku žiūrime).

Tačiau žuvų piršteliai, kaip ir dauguma greito maisto patiekalų, gali tapti visai geru dalyku, jei paruošime patys - juk visada žinosime, ką ir kaip įdėjome. Naminiai žuvų piršteliai ir vaikų gimtadienyje gali būti patiekti kaip karštas patiekalas ar šaltas užkandis - tik būtinai, būtinai padarykite tą privalomą traškią plutelę iš džiūvėsėlių, nes ji ir yra visas skanumas, tai, dėl ko net ir didžiausi žuvų nemėgėjai, neatsisakys sukrimsti vieno kito pirštelio.

Naminius žuvų pirštelius galima paruošti dviem būdais - džiūvėsėliuose apkepti žuvų filė, arba sumaltą jos faršą. Pirmuoju būdu - darbo mažiau, tačiau būtina kokybiška filė, antruoju - mažiau jaučiasi „žuviškumas" ir jis gali būti priimtinesnis nemėgstantiems žuvies, nuo jo ir pradėsime:

30 nedidelių pirštelių reikia:

600 g žuvų filė,

1 kiaušinio,

1 mažo svogūno,

2 riekių baltos duonos,

50 ml pieno,

1/2 stiklinės džiūvėsėlių,

druskos, pipirų,1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių,

aliejaus.

Plutelei:

2 kiaušinių,

2 šaukštų vandens,

1/2 stiklinės miltų,

1 stiklinės džiūvėsėlių,

kelių riekelių citrinos.

Gaminame naminius žuvų pirštelius iš maltos žuvies:

1. Pasiruošiame produktus plutelei: dubenyje išplakame 2 kiaušinius su 2 šaukštais vandens. Į lėkštę suberiame stiklinę džiūvėsėlių, į kitą lėkštę - miltus.

2. Baltos duonos riekeles pamerkiame piene. Ant mažos ugnies keptuvėje apie 10 min. pakepiname labai smulkiai pjaustytą svogūną.

3. Žuvies filė ir išmirkytas baltos duonos riekeles sumalame, dedame kepintą svogūną, įmušame kiaušinį, beriame 1/2 stiklinės džiūvėsėlių, druską, pipirus, čiobrelius ir gerai išmaišome.

4. Iš gautos masės formuojame piršto ilgumo lazdeles ir jas suplojame. Apvoliojame lazdeles miltuose, tada kiaušinių ir vandens plakinyje, o tada džiūvėsėliuose. Dedame į lėkštę ir paliekame šaldytuve pusvalandžiui, kad plutelė sutvirtėtų.

5. Kepame gerai įkaitintame aliejuje, apversdami, kol abi pusės gražiai paruduoja. Iškeptus sudedame ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad sugertų riebalų perteklių. Apšlakstome citrinos sultimis ir patiekiame su padažu.

14 nedidelių pirštelių:

500 g žuvų filė,

druskos, pipirų, 1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių.

Plutelei:

1 kiaušinio,

1 šaukšto vandens,

1/4 stiklinės miltų,

1/2 stiklinės džiūvėsėlių,

kelių riekelių citrinos.

Gaminame naminius žuvų pirštelius iš žuvų filė:

1. Pasiruošiame produktus plutelei: dubenyje išplakame 1 kiaušinį su 1 šaukštu vandens. Į lėkštę suberiame džiūvėsėlius, į kitą lėkštę - miltus.

2. Žuvų filė supjaustome piršto ilgumo, 3 cm pločio gabalėliais, apibarstome druska, pipirais ir čiobreliais, apvoliojame miltuose, po to kiaušinio ir vandens plakinyje, po to džiūvesėliuose. Dedame į lėkštę ir paliekame šaldytuve pusvalandžiui, kad plutelė sutvirtėtų.

3. Kepame iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduoja. Iškeptus sudedame ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad sugertų riebalų perteklių. Apšlakstome citrinos sultimis ir patiekiame su padažu.

Naminių žuvų pirštelių padažui sumaišome 125 ml natūralaus jogurto su 2 šaukštais riebios grietinės, įberiame druskos, pipirų, krapų, įpilame šaukštelį citrinos sulčių, išmaišome.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba (7)

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.