Kaip atkurti seksualinį gyvenimą šeimoje?

Gavus antspaudą pase, o vėliau ir susilaukus vaikučių, seksas neretai tampa pareiga. Argi reikėtų tuomet stebėtis, kad jo vis mažėja, o jo kokybė prastėja? Juk nieko nejaudina pareigos. Ką daryti ir kaip atkurti seksualinį gyvenimą šeimoje?

Sekso kiekybė

Neoficiali statistika byloja, kad jau po trejų santuokos metų sekso kiekybė per mėnesį sumažėja, lyginant su pirmaisiais santuokinio gyvenimo metais. Jei šeima buvo sukurta tik seksualinio potraukio pagrindu, veikiausiai po to greitai sektų skyrybos.

Kitas variantas - pats artimumas su partneriu jau pasiekė tam tikrą lygį, nusistovėjo ir toliau judėti nėra kur. Ar tai blogai? Su vyru sąžiningai atsakykite į klausimą: ar jums iš tikro reikia daugiau sekso? Gal jūsų noras - viso labo tik nostalgija tam aistringam „chemijos" laikui, kuris jau praėjo?

Tokiu atveju jums padėtų paprastas savo naujų, brandžių santykių apmąstymas, jų pokyčių įvertinimas. Juk tie pokyčiai nebūtinai į blogąją pusę - daugelis tik ir svajoja apie tai, kaip išsaugoti taiką šeimoje, pragyvenus net trejus metus kartu.

Seksas kaip darbas

Taip, pareigos vykdymas atneša mažai pasitenkinimo. Tačiau kai kuriais atvejais tai būtina. Kaip sako psichologai, jei vyras nori daug sekso, o žmona dažnai atsisako, su laiku jis prisitaikys prie jos, nors nenustos norėti. Kokio rezultato galima sulaukti tokiu elgesiu? Vyras bus neištikimas.

Santuokoje gali prasidėti kitos problemos, konfliktai, barniai, sukelti iš tikrųjų vieno partnerių nepasitenkinimo. Nors išoriškai priežastys gali būti visiškai kitos. Specialistai sako, kad seksualinė energija yra kita pinigų energijos pusė. Taigi visai tikėtina, kad sumažėtų šeimos pajamos. Apskritai gerų pasekmių nenusimato.

Ką daryti?

Jei susidomėjimo seksu jūs nepraradote, tačiau užsiimti juo taip dažnai, kaip nori vyras, negalite dėl skirtingų priežasčių, yra keli variantai. Susitarkite su vyru dėl minimalaus kiekio, kuris jį tenkins.

Jei nuovargis, darbas ir namų ūkis mažina jūsų geismą ir aktyvumą lovoje, paprašykite jo padėti jums tokiomis dienomis, juk to reikia jums abiem. Galbūt būtent tai padės jūsų geismui padidėti.

Susigrąžinti seksualinį geismą galima ir kitais būdais, taigi visiškai įmanoma, kad priežastis jumyse. Išsprendusios šią problemą, padėsite pirmiausia sau, o galiausiai laimės visi - ir santuoka, ir vyras.

Tais pačiais būdais galima pabandyti išspręsti problemą, jei šaltas jūsų vyras - tai būna rečiau. Iš vyro pusės seksualinio geismo nuslopimas gali būti sukeltas emocinio nuovargio, kuris nekompensuojamas moterišku rūpesčiu ir supratimu.

Pabandykite pakeisti santykį su juo, daugiau emociškai dalyvaukite jo gyvenime. Taip jis galės atsipalaiduoti ir geismas padidės. Jei vyras nenori sekso, tai gali būti ligos padarinys. Tuomet vertėtų kreiptis į gydytoją.

Atkreipkite dėmesį į vaistus, kuriuos vartojate jūs ar sutuoktinis, kai kurie jų mažina seksualinį potraukį, pavyzdžiui, antidepresantai. Hormoninių preparatų poveikis taip pat neprognozuojamas.

Jei seksui dažnai nelieka laiko, kodėl gi tiesiog neįtraukus jo į savo darbotvarkę? Skamba keistai, tačiau juk viskas priklauso nuo požiūrio. Jei planuojate SPA su draugėmis savaitgalį, juk tai suteikia jums malonumą?

Įrašiusios seksą į savo dienotvarkę, pirma, apsibrėšite laiką, kurį praleisite kartu su vyru. Antra, ruošitės, o ne nenoromis eisite į lovą. Gal net sugalvosite ką nors įdomaus arba net iškelsite tokią sąlygą, kad procesui ruošiasi abu.

Jei miegamajame tvyro šaltukas, sveika paieškoti bendrų pomėgių ir veiklų.
Shutterstock nuotr.

Per santuokos metus jau daug kas išmėginta, maža to, laikui bėgant bet koks kūnas pripranta prie svetimų rankų, net jei tai karštai mylimo vyro rankos. Ką gi tada daryti?

Sutvarkykite miegamąjį

Pradėkite nuo paprastų dalykų: pažiūrėkite, kas yra aplink tą vietą, kur užsiimate seksu. Vaikų žaislai? Darbo popieriai? Išmėtyti daiktai? Ar tai sukelia seksualinį geismą?

Lai jūsų miegamasis bus tik jūsų, atsikratykite rutinos, kitaip orgazmas pavirs „gerai, dabar miegam", jei jūsų žvilgsnis pastebės krūvą neišlygintų drabužių.

Laikykitės higienos

Ne paslaptis, kad per santuokos metus išauga leistinas natūralumo slenkstis. Ar visuomet susitvarkote ruošdamasi pasimylėjimui? Ar visada tai daro vyriškis? Jei atsakėte „ne", laikas spręsti šią problemą.

Nemalonus burnos kvapas, nepakankamai švarus kūnas, neatlikta depiliacija ir panašūs dalykai gal jau atrodo normalu, tačiau tikrai negerina sekso kokybės.

Tobulėkite

Seksas su partneriu nebeteikia tų pojūčių, kurie buvo anksčiau? Ar pati žinote, ko norite? Studijuokite šią temą, pažiūrėkite vaizdo įrašų ar apsilankykite specialiuose mokymuose. Tai ne tik jums padės geriau suprasti save, bet ir garantuos susijaudinimo dozę.

Būkite dėmesinga partnerio norams

Tai veidrodinis prieš tai buvusio punkto atspindys. Kaip partneris tobulinsis, ne mūsų reikalas. Mūsų reikalas - būti dėmesingai jo poreikiams.

Jei nenorite kažko daryti, išsiaiškinkite priežastis: iš kur kilo tie sekso tabu? Gal jie ir užblokavo seksualinį pasitenkinimą? Atminkite, kad jūsų atsisakymai mažina sekso kokybę, o galiausiai ir kiekybę.

Susipažinkite su pagalbinėmis priemonėmis

Ko gera, tai akivaizdžiausios sekso pagerinimo priemonės. Tačiau ar daug jų naudojote? Sekso žaisliukai parduotuvėse suaugusiesiems, pikantiški vaizdo įrašai, seksas užrištomis akimis, galybė priemonių - visa tai gali jus iš naujo suartinti su vyru.

Specialistų pagalba

Tik specialistai galės išspręsti jūsų problemas, nes žinos visas detales. Nieko keisto nėra kreiptis į seksologus. Be to, jie gali padėti išspręsti seksualines problemas, jei jas sukėlė gilesnės priežastys (pasikeitęs požiūris į seksą dėl kokio nors įvykio, nutikusio santuokos metu, arba jei seksas jums ir anksčiau buvo nebūtinas). Kitaip tariant, jei norėsite rasti profesionalų problemos sprendimą - tikrai rasite, dabar yra pakankamai daug metodų.

Lovos problemų sprendimas ne lovoje: 7 patarimai

- Akivaizdu, kad jei santuokos rutina nužudė jūsų seksualinius santykius, reikia kažką daryti su ta rutina. Kitaip visi jūsų seksualiniai eksperimentai panėšės į skęstančiojo bandymą žūtbūt įkvėpti oro grimztant į dugną.

- Kitaip tariant, lovos problemų sprendimų reikia ieškoti ne lovoje. Sutuoktiniams reikia tapti įdomiems vienas kitam, atverti kažką naujo.

- Naudinga nauja veikla kartu, pageidautina susijusi su kūryba - juk būtent ji aktyvuoja užsistovėjusią seksualinę energiją. Tokie užsiėmimai gali būti poriniai šokiai, kaip kad tango ar salsa.

- Galite kartu užsiimti tapyba, eiti į žygius, pažaisti nepažįstamuosius, keliauti į seminarus sekso tematika.

- Jūsų užduotis - naujai pažvelgti vienas į kitą, ir šiuo atveju variantas „nauja - tai gerai pamiršta sena" turi prasmės.

- Jei sekso mažai, reikia juo užsiimti daugiau. Jei lytinis aktas netenkina, reikia tobulinti techniką ar sugalvoti naujų variacijų. Tam padės ir Kamasutra, ir šiuolaikiniai patarimai, ir vaizdo instrukcijos.

- Nereikia nutylėti savo abejonių ar pretenzijų ir manyti, kad partnerio pretenzijos kvailos. Neignoruokite šios temos, juk seksualinė disharmonija gali turėti nemalonių pasekmių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis