Kur nuvykti ir ką pamatyti su vaikais šį savaitgalį?

Šią savaitę Lietuvoje garsiai pristatytas tyrimas, kad lietuviams labiausiai trūksta pinigų laisvalaikiui ir pramogoms. Pasidomėjome, ką įdomaus šį savaitgalį galima nuveikti su šeima ir mažais vaikais, kad tai pernelyg neištuštintų piniginės, o dovanotų glėbį gerų emocijų.

Jūsų dėmesiui, įdomiausi renginiai ir vietos šį savaitgalį (gegužės 11 - 12 dienomis), kur mielai laukiamos šeimos su mažais vaikais.

Vilnius

Visą savaitgalį Vilniaus Gedimino prospekte vyks Europos dienos šventė, kurioje vilios gausybė šventinių renginių bei atrakcijų - muzikinių, kulinarinių ir kitokių. Šeštadienį specialų pasirodymą surengs Lietuvos muitinės mobiliųjų grupių pareigūnai ir kinologai, kurie pademonstruos pažeidėjų sulaikymo programą.

tavovaikas.lt patarimas: prieš keliaujant sočiai pamaitinkite mažuosius, nes antraip jie tikrai norės visko iš eilės - ir ledų, ir kepintų kukurūzų, ir spurgyčių...

Vilnius

VU Botanikos sodo Vingio filiale vyks tradicinė Tulpių, muzikos ir keramikos šventė. Ateiti galima jau nuo 10 valandos ryto, vyks gražiausios tulpės rinkimai.

tavovaikas.lt patarimas: daug vilniečių išvis nežino, kad Vingio parko širdyje, paupyje yra įsikūręs Botanikos sodas. Jei eisit, nepamirškit fotoaparato!

Kaunas

Šeštadienį kauniečių pamėgtame pušyne prie Lampėdžių karjero atidaromas naujasis nuotykių parkas. Parke įrengtos 5 trasos medžiuose, kuriose galima įveikti per 100 įvairių rungčių, viena pramogų - laisvo kritimo jausmą leidžiančios patirti supynės „Drambliaskrydis". Atidarymo proga Kauno Lampėdžių paplūdimys taps indėnų stovyklaviete, o mažieji parko lankytojai galės pasigaminti indėniškų suvenyrų ir skanauti blynų.  

tavovaikas.lt patarimas: visą Lietuvą apėmęs nuotykių parkų bumas pagaliau pasiekė ir Kauną, valio! Atidarymas - puiki proga apsižiūrėti, kas,kur ir kaip.

Kaunas

Tradicinis Kauno dviračių maratonas šiemet prasidės mažiausiųjų, vaikų, lenktynėmis. Beje, jos ypatingos tuo, kad vaikams net nebūtina turėti savo dviračių. Juos, kaip ir būtiniausias apsaugos priemones - šalmus, mažiesiems dalyviams suteiks renginio organizatoriai. O tų vaikučių, kuriems šįkart nepavyks laimėti pagrindinio prizo - dviračio, laukia kiti malonūs siurprizai ir saldžios dovanos. Vaikų dviračių lenktynės vyks nuo 12 val. prekybos centro „Akropolis" viduje.

tavovaikas.lt patarimas: Hmmm, dviračiai yra gerai, nuo mažų dienų irgi. Lenktynės prekybos centro viduje, kai lauke žydi sakuros, nelabai... Žodžiu, spręskite patys.

Trakų r.

Lietuvių meilės ir draugystės deivės Mildos šventė šį šeštadienį vyks Stirnių piliakalnio papėdėje, Stirnių kaime, Trakų rajone. Ji bus nemokama, pusiau rimtai, pusiau juokais organizatoriai kviečia laikytis „aprangos kodo", tai - šviesūs lino drabužiai. Renginys skirtas visiems, kurie vasario 14 dieną neperka širdelės formos šokoladų prekybos centruose, o tiems, kurie nori daugiau sužinoti apie mildauninkus ir stebuklingas meilės arbatas.Bus žoliaujama, buriama, verdamos arbatos, žodžiu, savotiška Joninių repeticija.

tavovaikas.lt patarimas: įsivaizduojame, kad tai bus graži popietė gražioje gamtoje su gražiais žmonėmis. Jei nusimato tinginiavimas namuose, kodėl gi ne?...

Palanga

Palangoje šią savaitę vėl vartus atkėlė netoli jūros, šalia pušyno įsikūręs Vaikų parkas. Jame mažieji nemokamai pramogauti gali kasdien nuo 10 val. iki 20 val. Vakare parkas uždaromas, įjungiama signalizacija. Prieš metus įrengtas Vaikų parkas sulaukė didžiulio populiarumo ir jau spėjo tapti nuo poilsio Palangoje neatsiejama jaunų šeimų laisvalaikio praleidimo vieta.

tavovaikas.lt patarimas: šita vietelė yra, ko gero, didžiausia, naujausia ir įdomiausia aikštelė vaikams visoje Lietuvoje. Dar žmonės kalba, kad joje yra nemokamas intenetas tėveliams. Jei tikrai, išbandykit ir mums parašykit.

Jurbarko r.

Praleisti popietę gamtoje šį šeštadienį galima ir prie Panemunės pilies. Popiet čia duris visiems norintiems atvers restauruota Panemunės pilis. Atvykusiųjų laukia ekskursijos po pilį ir parką.

tavovaikas.lt patarimas: jei važiuosite su vaikais, nepamirškite iš namų prigriebti karūnų - mažiesiems bus smagu po pilį vaikščioti kaip pridera.

Radviliškio r.

Tulpių šventė Burbiškio dvare vyksta kiekvienais metais. Buvusieji sako, jog be tulpių jūros čia būna ir spūsčių. Bet jei jų nebijote, šventėje bus galima ne tik pasigėrėti ryškiaspalvėmis tulpėmis, bet ir apsilankyti Burbiškio dvaro altanoje, dvaro oranžerijoje, apžiūrėti Burbiškio dvaro rūmų pirtį, didžiąją balandinę ir dvaro rūmų bokštą, pasivaikščioti parko takeliais bei tilteliais.

tavovaikas.lt patarimas: jei būsite netoliese, būtinai užsukite. Tik fotoaparato nepamirškite! Nuotraukas po to dar ilgai rodysite ne tik savo vaikams, bet ir seneliams.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis